Friday, 21 October 2016

Tehnicalitati

E greu, man.

Cu un program haotic nu poti avea ordine in ganduri. E busy la munca si a fost busy si acasa.

Am avut oaspeti de la Romania care ne-au luat concentrarea de pe munca mai ales ca intre timp am folosit si toate zilele de vacanta pentru 2016.

Deocamdata scriu sub efectul vestii ca se scot pentru romani vizele de Canada.Implicatiile sunt enorme dar atarna greu pe partea nasoala. Pesimismul e bazat pe acel strat "subtire" de gheata format din experienta 1-la-1 cu o anumita populatie conlocuitoare in Romania, despre cunoscute activitati extrascoalre alea acestora si in general pe statistici ce privesc contributia sociala si culturala acestei populatii de concetateni romani catre tarile membre ale Uniunii Europene, pe care le-au luat cu asalt ca la Plevna si pe care le-au infrant si le-au muls de bani prin orice metoda, de la completari de cereri pentru ajutor social pana la alba-neagra sau milogeala profi. Hap, atentie la portofel. Si-mi amintesc un meme: Romania- tara unde portofelul tau coboara cu o statie inaintea ta. Daca in Romania da, de ce nu si in Canada?

Doar migratia siriana a reusit sa acopere cealalalta migratie. Inca imi amintesc cum vorbeau baietii la coltu blocului, pe un ton transant: s-a stricat Germania. Adica nu mai mergea sa furi atat de usor din magazine.

Canada nu e stricata deloc. Pentru bravii culegatori Canada e parguita. AdiCA COapta dar voiam sa scriu si in expresii accesibile doar hipsterilor de valoare peste pulime.

Indiferent daca in balanta ta lucrurile bune rezultate din ridicarea vizelor e umbrita de o apocalipsa tiganeasca si nu numai e bine de inteles ca totul e de fapt o tehnicalitate.

Viata e formata din multe tehnicalitati. In cazul asta e asa: Romania e membru semi-flasc al UE. Membrii erecti ai UE pot sa penetreze Canada fara prezervativ. Dar chiar si cu postura flasca, un membru e tot un membru, nu?

De aici avem alta tehnicalitate. Din membru tasnesc milioane de 'matozoizi si toti vor sa fie primul. Canada face spagatul fortata de UE la un picior si de propria lor dorinta sa incheie tratatul, la celalalt picior iar Romania si Bulgaria promit ca au sa bage doar capul putin. RepliCA CAnadei ar fi ca paula nu are umeri si degeaba bagi doar capul ca intri pan' la prasele.

Sustinuti de restul europenilor, romanii si bulgarii promit ca vor practiCA COitus interuptus si nu vor lasa 'matozoizi inauntru, cream pie gen, ci vor strange totul in servetel.

Acum sincer, de ce nu ai avea incredere in romani sau bulgari?