Friday 20 March 2009

Ai hev a drim!

1994. Resita, Romania... (imi vine sa plang de emotie... imi sterg o lacrima)...
1994. Aveam aproape 12 ani... 1994, aprilie... momentul in care familia mea a urcat inca o treapta pe scara sociala a romanilor post-comunisti... (am avut tentatia sa scriu "post-coital")... asadar am urcat o treapta: parintii mei au cumparat un al doilea televizor color. Radeti? Pentru mine a insemnat mare lucru. Televizorul color mai vechi ( rusesc, marca Buma3b ) a fost mutat in camera mea si a sora-mii... Acum puteam sa ne uitam la ce dorim. Iar eu am ales sa privesc pe DSF la emisiunea NBA Action. Si la meciuri. La foarte multe meciuri. Si am inceput sa merg sa joc basket la teren. Si aveam cateva teluri in viata, din punct de vedere basketbalistic: sa am o minge Spalding, sa am cel putin un maiou original si sa VAD UN MECI DIN NBA... LIVE! Minge am avut... maiouri originale n-am avut dar nu mai e asa important pentru mine... iar sa vizionez un meci LIVE... in aceasta seara, ora 7 PM... Air Canada Center, Toron'o. Ma veti putea recunoaste usor in multime. Eu voi fi ala cu fata de imigrant est-european, cu un ranjet tamp pe mecla si cu orgasmul in pantalon, cufurit de emotia implinirii unui vis. Ai hev a drim! Cred ca e evident ca abia astept, nu?
Mergem eu si Klaus si rumunii. Romanasii merg mai mult de hatarul nostru... ca ei nu se omoara cu basquetbaletul... si ei au masina... de aia merg... sa putem merge noi... Iar acum Matei Corvinus nu raspunde la telefon si imi da emotii... dar mai incercam.
P.S. 1: Diseara e Toronto Raptors vs. Charlotte Bobcats. CA CURiozitate... in 1995 nici una din aceste 2 echipe nu exista sau nu evolua in NBA.
P.S. 2: Am sa revin cu detalii despre game impressions and Balaceanca Hi-life...

Sunday 15 March 2009

Mandru sa fiu conational cu Bute... canadian...

Incep prin a va spune constient ca voi genera spume: Bute e de-al nostru... din tara noastra... Canada... Hehehehehe!
Helou la toti evribazii. A mai trecut o saptamana plina. E ceva in aer, nu stiu... toata lumea munceste din greu. Si prin toata lumea, ma refer la mine. Am tras destul de tare saptamana aceasta sa termin definitiv apartamentele goale. Si pana acum erau gata sa te muti in ele, dar mai erau chestiute micute de rezolvat. Contractorii se lupta pentru suprematia in Balaceanca, Soprano nu ia o pozitie ferma (cel mult o pozitie gospodarie mai maricica). Si uite asa suntem la mijloc. Invatand care sunt mersurile in aceasta meserie de aur am inceput, dupa cum am mai spus, sa impunem anumite conditii contractorilor. Iar lor nu prea le convine, pai ce, putzoii astia sa le spuna lor ce si cum? Ba, pretene... ca DA! Ca ne-am facut bulangii... da-te dreaq ce bulangii ne-am facut.
Asistentii... incep de Luni... dar au o mica problema... nu prea stiu ei cu engleza. Sunt din Chile... sunt aici doar de 15 ani... si nu prea au avut timp sa invete... Apoi, au mintit pe resumeu (dar asta e normal, toata lumea face asta)... de fapt ei nu au experienta in cleaning... ei au fost recomandati de MementoMori, omul care ne suplinea la Balaceanca atunci cand eram noi offduty. Am vorbit cu MementoMori si el a spus ca "singura lor problema va fi tractorul"... Tractorul? dar Ivan Zamorano are permis de conducere... eu nu am permis de conducere... n-am avut nici in Romania... si am invatat sa conduc tractorul... Deci Zamorano are permis de conducere, conduce pe strazile si autostrazile din Toron'o... dar nu e sigur daca se va descurca cu tractorul? Eu nu ma urc cu el in masina! Punct.
Vineri la ora 4 au avut intalnire aici in cladire cu Soprano. A venit el, nevasta-sa si fiica lor, in calitate de interpret. Interesant a fost un moment, dupa ce Soprano a plecat iar ei puneau intrebari Claudiei... interesant a fost ca Zamorano dupa minute bune de discutie... i se adresa Claudiei in spaniola... fara sa realizeze asta... i se parea normal. Claudia s-a uitat la el uimita si i-a spus: "Tu va realisar que yo no hablo espanol... Pinche gringo culero ve a chingar a tu reputisima madre!"... Ah, nu!... Apartamentul lor e aproape gata. Cred ca un anume contractor a livrat oglinda Joi iar alti contractori au spart-o Vineri, cand au schimbar dulapiorul si "ghiveta" din baie... dar au si curatat orice urma... ca e 250 de paramilitari o oglinda... Dar ma deschei la slit si scot CSI-u'. Ii prind eu. (Bonus: mereu mi-a placut expresia: :"bratul lung al legii... ma mangaie pe prohab".)
Tot Vineri am stat mai mult de vorba cu Archibald. Avand asistenti de-acum... ei nu au sa mai vina decat Luni sa faca intsructaj chilienilor. Si el si Aida. Nu ma surprinde ca Archibald are deja de munca in alta parte iar Aida nu. Am mai spus ca Archibald e din Mehico City, e student la Marketing si a venit in Canada sa isi perfectioneze limba engleza. Mai are de gand sa stea pana in August, cand termina ultimul curs... apoi straight South , across the border. Baiat fain, Archie. Foarte muncitor. I-am luat adresa de email ca sa putem pastra legatura, pentru ca atunci cand trec prin Mehico City, sa bem o bere impreuna... sau un headshot de tequilla. El a spus ca o sa-mi trimita niste linkuri cu filmulete funny, iar eu i-am promis la fel... doar ca linkurile mele vor fi catre questii funny made in Romania... caci nu am uitat de unde provin, si vreau sa arat lumii intregi! Drum bun, Archie!
Ieri am facut curat in toata casa. Am vorbit cu familia acasa. Am vorbit cu mama. La multi ani, mama draga... Te iubesc mult de tot si imi e dor de tine. Mama se trezise de la ora 5, ora Romaniei sa pregateasca mancarea si prajiturile. Si a vazut si meciul lui Bute. La multi ani si pentru Fratioru Bebytzu, bem o bere data aviatoare!
Am pierdut timpul la calculator... fiecare cu treaba lui. eu i-am downloadat Claudiei sezonul 5 din Grey's Anatomy asa ca Claudia nu mai are treaba cu restul lumii. eu am citit pe net, am downloadat, m-am jucat am vorbit cu prietenii, m-am uitat la Steaua- Puli Iasi, scor 1-0. Bravo bine, da' bine bravo!
Matzele ne scot din minti. Am inceput sa le luam in dormitor sa doarma cu noi, sa nu mai rupa usa si sa cante fals slagarele Mirabelei Dauer. "Morarita-i cu fuioru"... (si apoi cu gheara pe usa)... tac! tac! tac!... Oricum, sunt niste scumpe... cam $700... $350 bucata... Am fost la Veterinar sa vedem cat costa vaccinarea, castrarea si degherizarea... si am aflat... scumpele noastre! Saptamana viitoare le ducem. Chestia buna e ca le vor face analizele, injectiile, castrarea si foarte important le va degheriza permanent... si asta e bine pentru viitoarea noastra mobila (catalogul Ikea 2009, pag 16).
Azi se va strica ceva in Balaceanca. DA, ati ghicit! Vom avea oaspeti. Vin romanasii in vizita. Acum am spus dinainte. Daca se intampla ceva, nu mai e nici un dubiu: Poltergeist. Vechi loc funerar al indienilor Jeep Cherokee.
Tineti sus treaba buna!

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...