Tuesday 30 April 2013

Mmmmmmmm Brotha, listen to meeee!

S-a-ncalzit nitel dar inca nu rupe orificiul bucal al targului. Canadienii par multumiti dar e ceva gen jumatatea plina a paharului. Nu mai e frig. Pai da, dar nici cald al dreacu nu e. Pentru a-mi confirma mie am citit din urma de pe blog articolele din lunile Aprilie-Mai din anii trecuti. Asa a fost in fiecare an. Aprilie e mai friguroasa, se intinde si in Mai iar apoi pe la sfarsit trece direct in 30C. Asta-i perioada aia naspa cand racesti ca ori te imbraci prea subtire ori te imbraci prea gros si transpiri.
Ca in fiecare an... cand se mai incalzeste, iesim la plimbare prin parc. Incercam mereu sa variem. Anul asta am ales Beachfront Park in Pickering. Vineri a fost sexi afara si am zis sa profitam dar am cam fortat vara, caci langa lac cam bate bobacul. Cum spuneam data trecuta Rick Ross avea muzica buna in masina si l-am rugat sa-mi faca o selectie shukara. Eu am renuntat la rapul american cam prin 2006 cand s-a murdarit de crunk. Inrtre timp crunkul a sucombat ceea ce e ok desi muzica buna n-a mai curs prin boxe. Rick Ross mi-a facut 2 discuri. I-am cerut in format mp3 si cica asa a facut. Erau vreo 15 piese mp3 si restul in .m4a... caci el le are in itunes si le-a transformat pentru mine, e fucking North America si ipodul e serif. Noroc cu programelele piratate. Din pacate piesele sunt doar pentru urechi formate si nu prea merge in masina dar am gasit o piesa ce mi-a ramas pe Repeat in creier:


Vineri, inainte sa iesim in parc, am postat piesa pe Facebook intr-o incercare de a educa lista de prieteni cu muzica buna. Primesc un mesaj de la Rick Ross: U feelin ghetto?
I-am raspuns repede: It's a mixed feeling. Feeling ghetto while dressed as a New York metrosexual while surrounded by hipsters at Starbucks. LOL.
Am luat croissante de la Starbucks si cafea. Am ajuns repede in parc, chiar nu e departe. De fapt am mers la Alex Robertson Park ce e legat de Beachfront. Am observat curiozitatea asta aici in Toronto. E practic acelasi bucata verde dar daca te uiti pe harta sunt 2-3-4 parcuri. Vantul cam musca prin geaca subtire dar era suportabil. Pe o banca, ne-am apucat sa mancam. Am un noroc legendar in ultima perioada si nimeresc un croissant vechi de o zi. Incerc sa-i explic Claudiei ca astea proaspete se topesc in gura. Al ei era proaspat, normal. Am coborat prin iarba si am dat de zone mai ude unde te afundai cu piciorul. Deh, e primavara. Waterfront-ul e cel putin interesant si cred ca serile de vara sunt superbe aici. Putina lume totusi in ziua aceea. La intoarcere am mers in spatele unui cuplu mai copt dar suuuper indragostit. Eu sunt mai prgamatic si mi-au dat senzatia ca sunt casatoriti. Dar nu intre ei si locul asta e destul de ferit, bun pentru chestii ilicite in fata Domnului.

Acum vreo 6-7 ani am incercat sa ma uit la serialul Lost caci toata lumea il lauda. Primul episod nu m-a convins si nu m-am mai uitat. I-am mai dat o sansa acum si m-a prins. Primul sezon a zuburat ca gandul. Foarte bun. Apoi incepe al doilea si incepe sa se traga pe cur. Pe la jumatatea sezonului doi deja nu mai suportam lipsa de bun simt logic si toate personajele de secs feminin ce se jiCneau. Deci!
Esti supravietuitorul unui accident aviatic. Esti pe o insula misterioasa. Exista monstri ce darama copaci in calea lor si te omoara... din cand in cand. Un paralizat poate sa mearga dupa accident. O femeie isi omoara tatal, fuge de politie, preietenul ei din copilarie moare din cauza ei, ea se combina cu unii sa jefuiasca o banca, ii omoara pe toti co-jefuitorii doar ca sa poata scoate dintr-o casuta de valori un avion de plastic ce apartinuse prietenului ei ucis... iar aceasta femeie ne e prezentata ca o femeie de treaba nu ca o psihopata buna de scaunul electric. Ma gandesc ca daca un barbat afro-american ar fi facut exact acelasi lucru se vedea altfel treaba, nu? Mai vrei lipsa de logica a amanuntelor ce de fapt nu sunt decat de umplutura in poveste? Mai exista unii pe insula, The Others, care desi au acces la tehnologie umbla desculti... si inca nu mi-e clar ce cauta pe insula doar ca rapesc copii mai des ca Pedobear. Dar nu e totul... paralizatul vindecat de Gizasul Insular e luat pe sus si tras intr-o gaura inexplicabila in pamant de catre... de catre.... de catre... o coloana de fum negru inteligenta. Desi fumul smulge copaci din radacina si da cu ei de bolta cereasca nu e in stare sa il traga in gaura pe chel din cauza ca il prinsese Dr. Ciomu de maini si se proptise cu picioarele pe marginea gropii. Un baton de dinamita in groapa mai tarziu fumul negru da drumul victimei. O asemenea experienta te-ai gandi ca te va fuck up for life... dar e doar o bucata din povestea filmului ce nu conteaza decat pe moment caci se umplu niste minute de film cu aceasta scena. Scena e amintita doar o data in episodul urmator si doar in treacat. Am fost aseara la Mall sa-mi iau o geaca de piele si era sa fiu tras intr-o groapa in pamant de catre un fum negru supranatural. Ah, da? Ai fost la Danier? Au reduceri in perioada asta.
Mai are rost sa mentionez un bunker din anii 80 unde trebuie bagat un cod la fiecare 108 minute altfel se distruge lumea? Maine ne uitam la ultimul episod din respect pentru timpul acordat deja serialului. Din cate am auzit oricum e teapa si ultimul episod, nesatisfacator ca viata de baiat cuminte. O sa vedem maine.

Am planuit inca u getaway weekend undeva la un cottage, pe la mijlocul lui Mai. Sper sa prindem vreme buna ca sunt multe chestii de facut pe acolo.
Maine e 1 Mai. Ia cu dedicatie (not his best dar merge):


Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...