Thursday 22 January 2009

Viva la Revolucion

Astazi inca o zi... grea (puteam sa zic si de cacat, dar nu vreau sa vorbesc porcos pe blog). Azi am umblat jumate de zi cu laringinerul si cu handyman-ul bulgar sa verificam ferestrele din fiecare apartament... 5 etaje... muine alte 5. Lumea e incantata sa le bati la usa, sa nu raspunda nimeni, tu sa descui usa, sa intri urland "Superintendent" si sa-i trezesti din somn, caci ei lucreaza de noapte. Intre timp 3-4 vopsitori turci merg in apartamente inarmati cu un Masterkey sa faca reparatii. Ai crede ca lumea e fericita ca vi sa le repari problemele. De fapt, reparatiile au creat alte nemultumiri. Vopseaua nu e aceeasi culoare. Painterul nu a finisat cum trebuie si iese in evidenta unde au reparat. Au uitat sa vopseasca si "aici".
Maine continuam cu alte 5 etaje, verificarile la geamuri. Pe fundal, de la ora 9 la 2 va fi oprita apa, si calda si rece... caci au inghtat tevile in garaj. Cand i-am spus lu' Soprano ca e o problema acolo in zona aceea din garaj, cu ventilatii poulii... a spus ca "da, e o problema... o sa vedem". Simpatic baietul... bun de politician. Numai ca a doua zi au inghetat 2 tevi importante: apa rece si scurgerea de la baie. De caca, nu? Asa ca maine vine un sculptor in tabla sa faca o ghidusie la gaurile alea si un plumber sa dezghete tevile. Ca tevile e frigide. Se strang problemele ca norii negrii inainte de furtuna. e a 2 oara in 2 saptamani cand oprim complet apa. Soprano a incercat sa abata atentia de pe noi si a trimis el in mail notice-ul. In care era amintit nimic de superintendenti, doar el, Property Managerul. Numai ca... numai ca s-a grabit si a scris cu greseli si la repezeala. Eu fiind prin apartamente, Klaus a citit sau nu cu atentie si a postat pe fiecare etaj notificarea. Asteptand liftul, laringinerul observa ca data de maine era de fapt data de azi. O sun pe Klaus. Ea s-a bucurat, a luat un pix si a plecat la corectat lucrarile de bacalaureat. Peste vreo ora observ ca pe notificarea din lift au aparut corectari gramaticale si completari. Perfect corect, notificarea era facuta in graba si neatent. Ghici ce emigranti est-europeni cu foamea-n glanda si cu accent aspru au parut ca au redactat notificarea? Pentru astia mai noi, dau raspunsul mura-n gura. NOi e aia! Am mers jos la Office, am corectat-o eu, am pus completarile si am schimbat aproape peste tot... hahahahhahaha!
Problema este ca este o problema. Au reusit sa ma rupa. Mi-au strapuns kevlarul. Au reusit sa ma enerveze. Am descoperit mai demult din experienta ca cu omul nerezonabil nu poti sa te intelegi. Omul nerezonabil nu vrea sa asculte ratiunea. El e Gica Contra. Si Gica Contra nu joaca la Hetafe. Dar daca ai de a face cu un Front Revolutionar Peloponez nerezonabil... ce faci? Va mai amintiti cred, de Mini-Peloponeza care avea o problema cu apa calda. Acum a avut de vopsit. Ea scrisese pe Request for Service: "Paint bathroom and bathtub". Io i-am trimis ieri 24 hours notice cum ca azi va veni painterul "due to your request for service". Pentru cunoscatori, cazile de baie se vopsesc altfel... si se numeste reglazing. Adica alt cacat, cu alt gen de painter. Si muuuuult mai scump. Si Soprano nu agreeaza reglazingul in apartamentele ocupate. Oricum, turcaletii ("curcanii" in jargonul Varahils... sper ca e evident... caci turcii sunt din Turkey, Europe) ... turcaletii vopsesc pereti... ca de aia ii kemasem... deci n-au vopsit cada. Ma suna Midgita si urla ca aia nu i-au vopsit cada. Cand raspunsul corect era "Da, doamna. Am sa fac sfoara intre doua scaune ca Badea si voi vopsi cu mana mea cada, caci nu am incredere in altcineva"... nu a vrut sa asculte explicatii. In schimb mi-a explicat ea ca habar nu am sa scriu, ca locos mi-au corectat gramatical notificarea din lift. Am incercat sa-i spun ca nu eu am scris-o dar probabil a inteles ca nu eu, ci Klaus a scris-o. Si a revenit la adevarata problema a Ligii Peloponeziace (am cautat pe Wikipedia... nu e vorba de un front revolutionar gen FSN... e vorba de Liga Peloponeziaca). Problema lor este ca eu si Klaus nu facem curat in building. ATENTIE! E o diferenta de nuanta. Atentie, dragii mei. Avem 2 cleaneri zi de zi. BLOCUL E CURAT!. A fost laudata curatenie in multe cazuri. Nu curatenia e problema lor. Problema e ca nu facem NOI curat. Si sa ma uit in dictionar la "superintendent", sa citesc acolo ca jobul meu este sa fac si curat. M-au facut si curios. Ar trebui sa fac odata curat, sa vad ce se intampla, de ce insista ei. Parca au pus o capcana si eu ma incapatanez sa merg in partea cealalta. Oameni nebuni.
Si acum sunt "sfasaiat in cioburi de lacrima cristalina precum coalul din Valea Jiului". Imi venea sa ma duc dupa cacareaza si sa o scuip intre ocheane. Dar mintea imi spunea sa sed bland, mai ficior. Ca daca fac spume am sa le dau satisfactie. In schimb am sa o sap pe cealalta parte. Am sa vad daca pot sa o fac sa plateasca ea factura de la Plumberi pentru call-ul ala total aiurea. Si o imbarligam si la Soprano... ca l-a facut prost pe ala de a scris notice-ul. Si asa are boala pe Pelo-Pelo. Varu Nubira nu e rasist el spune doar "pai ce vrei mah de la astia? Nu vezi ca abia s-au dat jos din copac, au terminat banana de mancat si se urca pe elefant? Ce vrei de la ei?"
Weekendul asta suntem off. Avem nevoie de el ca de aer. Suntem invitati la Matusa Lucy. De Boboteaza. Mai schimbam aerul.
Ma gandeam ca atunci cand am sa plec de aici de la bloc am sa am atata exerienta canadiana ca am sa ajung... PRESEDINTELE CANADEI! Ce? Canada nu are presedinte?! NORMAL, BAAAAH... PAI CE, AM PLECAT DE LA BLOC? PAI N-AM PLECAT. VEZI?


PS: Acum 2 saptamani, cand am avut liber... a venit unul sa livreze niste kestii. Eu nefiind acolo, s-a dus Aida la primire. Tipul o intreaba: "Where's that afgan guy?" (radeti?)... Aida ii raspunde: "He's not afgan... he's off-duty".... HAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAH!

Tuesday 20 January 2009

Jtie cineva ca ne kinuim nuoi?

Te pui sa scrii nijte versuri de hipap... si bagi ceva de bani... apoi versul urmator il termini cu "dujmani"... pentru rima... cateva versuri mai jos pe strofa bagi un "golani" care rimeaza bine cu bani... sau cu dujmani... si apoi devine agasant... si cineva va intreba... "baaah, cea-n gura de "Singur contra lumii" ce esti... ce atatia dujmani? MANELISTULE!
Manelist sau nu... eu nu cred ca am dujmani... dar cred sincer ca Universul s-a inversunat contra mea si a lu' Klaus. Unii i-ar spune coi... incidenta, altii i-ar spune ghinion... eu i-as spune "constructie pe vechi loc funerar al indienilor Talpa-Iute"... Tony Soprano spunea ca in meseria asta inveti cele mai multe despre oameni, caci dealuiesti cu casele lor... si am aflat la modul "shut in coaieh" ca lumii nu-i place sa-i calce strainii des in casa. Mai ales cand au boala pe tine, SuperIntendentul. Ce daca tu erai in Romania cand fostul Super a fost fortat anal sa plece. Fostul Super era amabil, tu esti un bulangiu. Esti nesimtit. Si nu-ti faci datoria... tu stii ca fostul Super se imbraca in rosu, isi punea barba si urcat pe snowblower dadea cadouri locatarilor peloponezi? Bah, da' voi cand o sugeti... trageti in piept?
Sunt nervos! Mi-e rau intr-una. Azi am avut prima dupa-amiaza complet offduty. Trebuia sa merg la basketbalet, cu varu' Gonzales. Si n-am mai mers. Sunt nervos. Varu' Gonzales a fost implicat intr-un accident minor (sub 18 ani) si a fost sa raporteze... si sa kensalat, iar apoi s-a postponat pe saptaluna aviatoare. Si sunt nervos. Mi-e rau intr-una. Noroc ca am fost la shopping si am akizitionat un lingou de Molson Canadian. Si de-al dreaq ce sunt mai desquid o bere... caci muine dealuiesc din nou cu casele oamenilor... (oameni?!!!! ce... oameni???!!!... vrei sa zici locos). Hai sa fac un inventar, repede.... de cand am venit noi aici, am avut asa:
- la angajare blocul a fost fara superintendent 5 sau 6 saptamani.
- imediat dupa angajare s-a inceput taxarea curentului electric cu contoru din dotare.
- Pest control... (azi a venit un cuplu de hispanici sa vada un "2 bedrooms"... si ma intreaba el:" you have CUCARACHAS?" HAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHA!... imi amintisem de claudia, cum intrebase un loco: "So, you have carcalacs?"... din romanescul carcalaci...hahahahhahahah)... sa nu uitam ca Pestcontrolul s-a lasat cu amenintari cu moartea 'n shit... plus ca a declansat-o pe The Biatch.
- Curatenia a fost facuta ca poula... ca cine? Apoi au plecat asistentii... duca-se...
- a venit iarna... boilerul era fan Tupac... incalzea numai Weessssst-siiiiide of the building.
- in perioada Craciunului un lift nu a 5 zile. Eh, nu a mers... dar macar a fluierat enervant 5 zile... tot e ceva.
- Balaceanca a avut parte de audit din partea Primariei.
- Saptamana trecuta au fost baietii sa verifice alarmele de fum... IN FIECARE APARTAMENT... IN TIMP CE IN DIFUZOARE SE AUZEA MUZICA NAJPA... SI VOCILE CELOR CARE INTRAU SI IESEAU DIN BLOC... SAU MICROFONIA... su-perb! evident ca unul din ei (un cocalar din Paquistan)... a uitat o usa deschisa la un apartament... la un dobitoc... DOBITOQUE care dupa ce a verificat apartamentul si a vazut ca totul e neatins... A CHEMAT POLITIA!
- sambata dimineata, la 5:35 s-a spart o teava in garaj, exact sub apartamentul nostru... -20 de grade... direct prin "Fresh Air Ventilation"... noroc ca nu era o teava importanta... si mi-a prins bine gimnastica... caci ninsese din greu... si duminica am bagat la zapada... 3 ore... nimica toata... what am I... a man or a mouse?
- muine o luam de la inceput cu apartamentele... FIECARE APARTAMENT!... in imensa sa intelepciune... auditorii au dispus ca Firma noastra sa angajeze un larInginer care sa inspecteze fiecare fereastra din fiecare apartament, pentru a avea siguranta ca exista siguranta ce blokeaza geamul sa se deschida mai mult de 100 mm. Sa nu cada puradeii si minipeloponezii pe Windows XP Professional Edition. Pardon, va fi muine, poimuine si raspoimuine...
Acum sincer, iti vine sa crezi ca lucram de doar 3 luni?
Muine Klaus pleaca la un seminar pentru superintendenti, unde ii invata cum sa prosteasca fraierii ce nu pun botul din prima la Contorul de curent. Deci am sa fiu singur contra lumii... plin de dujmani... golani, bani... cocalari, peloponezi, tigani... mananc si plang. Ce laba trista e sa ajungi sa citezi din Nicu Labish...

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...