Sunday 12 April 2009

Hristos a inviat!

Claudia e catolica, deci Hristos a inviat! Ne-am pregatit. Am facut curatenia de Pasti. Claudia a facut salata de boeuf. E prima oara cand vopseste oua de Pasti asa ca rosul e cam roz... dar e bine. Am cumparat un tort, Claudia a facut piure de cartofi si pulpe de pui prajite. Au venit romanasii, am mancat, am baut, am discutat. Dupa ce a avenit securistul am fost si intr-o mica escapada pana in Mall. Fetele s-au impotmolit la The Bay printre farduri si accesorii iar plictiseala noastra a baietilor a atins suta in 2.9 secunde. Aveti telefon la voi? Da? Ne vedem mai tarziu. Direct la magazinul cu adidasi. Mi-am luat in sfarsit o pereche de ghete de basket care imi plac. Mateias Corvinus parea si el interesat de o pereche noua. Cum ai mei erau la dubla oferta: de la $129.99 la $99.99 + Buy one get one half price... romanasul s-a combinat si el. Lui nu-i plac ghetele de basket (care sunt scumpe) asa ca si-a luat un fel de otteri Adidas... cu $120. El nu avea cardul la el asa ca am platit eu si am facut calculele acasa. Eu fiind Constantin Bogatul, vorba maica-mii, m-am asezat pe ghizdurile fantanii de langa The Bay si m-am incaltat in noile ghete. Pai ce plm! Au venit fetele si ne-au explicat incantate ca si-au cumparat niste farduri si nejte questii. Cu plasele cu adidasi in mana, evident n-am comentat nici eu nici Matei nimic: mucles, pralea! Fetele ne-au mai calauzit intr-o fenomenala calatorie fantastica prin magazinele pentru femei. Pana la urma ne-am intors acasa sa mancam piureul si carnea. Apoi ne-am intins la vorba cateva ore. Subiectul favorit: planuri de viitor plus Bonus: Marea Criza Mondiala iar la cererea ascultatorilor: Religie si Teoria Conspiratiei. Hehehehe... ce credeati? Ca suntem niste pusti superficiali cu fitze de Mall? Suntem oameni culti, ce poula noastra.
Weekendul acesta fiind onduty a trebuit sa ne ocupam de curateni si gunoi. Ieri am facut un pic de ordine in zonele cheie ale Balacencei apoi m-a ajutat Claudia sa schimbam bin-ul de gunoi. Azi Claudia vorbea pe Skype cu familia acasa iar eu am plecat sa fac rondul. Azi am luat bin-ul de plastic si am plecat sa iau gunoiul din Disposal Room... gunoi ce n-ar trebui sa fie acolo, caci tu trebiuie sa-l arunci pe gauaza aia cu usita de metal, nu sa-l lasi pe jos. Azi a fost zi de record. De cand sunt aici n-am vazut atata gunoi, nici macar de Craciun cand a trebuit sa golesc juma' de bin cu mana goala, ca nu mai aveam bin gol pentru compactor. Am scos cu truda 2 binuri de plastic pe roti. Ah, da... si 7 Industrial Garbage Bags... plus ca ajuns afara la Garbage Area m-am speriat. Luni trebuie sa sun dupa 40 yards bin... containerul ala mare, ca e avalansa, fratioare.
Incetul cu incetul ne pregatim plecarea de aici. Am inceput cu hotararea, apoi ne-am obisnuit cu ideea. Acum se trece la fapte... marunte... dar fapte.
Joi Claudia a avut examen pentru G2. A picat. Dar nu-i nimic, data viitoare. Ne-am uitat si dupa o masina. Am chitit una. Un Nissan Sentra din 2002. Apoi aflu ca Sentra are multe probleme. Ii foot un Google si citesc... cam asa e... Ne reorientam pe Honda Civic. In curand ma pot apuca si eu de scoala de soferi. E bine.
Era sa scriu ca "E bine, treburile incep sa se aseze". Dar ar fi fost gresit. Lucruile nu se aseaza. Lucrurile se ridica in picioare.
Maine din nou la munca. Si avem de lucru. Las' ca e bine.
Mergem pe coarda ca veniti voi pe sipca... vorba aia.

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...