Monday 6 April 2015

Mai cald, bancuri, zgarieturi si dungi rosii

Se-ncalzeste cat de cat si in pauza de masa mai bag o plimarica pe bul'vard. Sa imi incarc bateriile solare. Se simte altfel.

Acum vreo 3 saptamani, intr-o zi insorita dar friguroasa am catadicsit sa spalam si noi masina. Am strans sare si nisip pe ea de zici ca am condus pe plaja la Marea Moarta. De obicei mergem la spalatoria aia de pe Sheppard East, de langa McD-ul ala de langa Canadian Tire de langa Ikea. Mereu am mers acolo ca e destul de ieftin.

Era un banc cu Bula rocker. Era rocker de vreo 5 ani si devenise atat de jegos incat ma-sa nu l-a mai suportat si l-a trimis sa-si faca baie. Si Bula striga: Mamaaaa, am dat jos primul strat de jeg. Apoi, spala, spala... si striga: mamaaaaah, am mai dat jos un strat de jeg. Apoi spala si spala si apoi extaziat striga din nou: Mamaaaaaaah, am gasit tricoul ala cu Sepultura ce-l purtam acum 4 ani.

Dupa ce am dat jos stratul de jeg noi nu am gasit nici un tricou. La ce ne trebuie noua tricouri? Noi am gasit ceva mai folositor, noi am gasit zgarieturi pe aripa din spate si pe bumper. Pai asa, man... daca e distractie, sa fie.
E adevarat ca ne-am mai distrat si cu aspiratoarele alea cu fisa... ca bagai fisa si pornea dar nu aspira, iar un aspirator care nu aspira e ca un aspirant fara vise. Yes, cum a iesit asta!

Claudia picteaza si ea cateva zgarieturi in saptamana urmatoare asa ca face niste research si gaseste niste baieti care repara si o fac ieftin. Hai ca avem programare Sambata. Ajungem acolo. Adresa completa e 666 LaDreaq, Scarborough. Nu e nimeni, ba... nici tipenie de om. Suna Claudia si afla ca le pare rau dar ma-sa mare a patit ceva, sa-i fie de bine iar ei nu servesc azi. Pai si nu puteai sa dai un telefon? Nu stau chiar peste drum, man. Resistance is futile. Le dam cacat si inchidem. Hai inapoi acasa.
Pe drum, doamna ne suna inapoi. Motivul? Cica noi nici nu aveam programare. What?!

Purtam zgarieturile cu mandrie ca pe cicatrici. Ca dupa apendicita sau sectiune C. Marfa ashea!

Uite ca a fost si weekend-ul lung, negru, gros si cu par pe el. Pastele catolic... sau cum este numit el de catre catolici: Pastele.

Dupa aceeasi regula, cum se numeste mancarea chinezeasca in China?

N-a fost rau deloc sa ai Vineri, Sambata si Duminica libere. Amintesc ca long weekenduri-le sunt experiente noi pentru mine si Claudia.
Am avut fun inca de Vineri ca ni s-a bulit Teleu' aka Cilivizorul. Raposatul facea parte din patrimoniu inca din 2009. A fost muncit ca un emigrant fara acte. Il stingeam extrem de rar, la fel ca si computerul al carui monitor era. Practic, ciliviziorul a zis ca e si el artist si a pictat niste fasii rosii pe ecran. Desi Ally McBeal nu parea sa-si dea seama ca are neste rosu peste fata ei... noi am remarcat. Am facut un pic de research, i-am dat niste palme sanatoase pe spate, ca intre tovarasi vechi... dar fara rezultat. Dus a fost. Am luat altul, mai mare si mai trainic, pe mal in jos... altul mai trainic si mai ieftin. Nu suntem cunoscatori in electronice deci am remarcat despre el ca e mult mai mare decat fostul. Atat. La fel ca femeile cand gasesc pe altul.


L.E. Am vazut si primul semn clar de primavara. In metrou, o indianca infofolita in geaca de iarna si pulover pe gat purta sandale de piele fara sosete. Vine, vine primavara!

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...