Monday 31 August 2009

Botswana Currency

Sunt la a doua cana de cafea. Bag energizant in mine ca poate ma duc azi la munca. Spun poate ca nu mi-au spus astia cand incep... sau daca incep :)
Sunt consierge, dupa cum am spus. Intr-un condominium in Downtown. Lume felurita dar fara echivoc - oameni cu bani. Un consierge e la butoane la fel ca Borcea. Mereu suna cineva la interfon sa ii deschizi una dintre cele 2 usi de garaj sau sa ridici una din cele 4 bariere din garaj... sau una din cele 4 usi de acces... sau mereu aduc vreun pachet sau ridica vreun pachet... Cand vin vizitatori sau deliveries trebuie sa suni la locatar si sa-l intrebi daca asteapta ceva... si cum lucrez pe tura in care vine lumea acasa de la munca sau prinmesc vizitatori, spre seara... esti ocupat non stop... Iar pe fundal, trebuie sa scrii raportul tau de tura... detaliat... foarte detaliat...
Colegii de munca sunt variati... de la canadieni la tibetani... pana la poponari. eu am fost treinuit de Flash Gordon, un baiat canadian foarte de treaba. Consierge pe cealalta tura e Naomi... un gay poponar ce se fute in cur si suge cariciu. Vineri imi spune: "You smell nice, Paul... Flash, you smell nice too but Paul's parfume overwhelmes yours".... Oh, da... Apoi cateva minute mai tarziu a gasit cumva sa bage in discutie, in spaniola ca el nu e interesat de femei... si ne-a intrebat daca am inteles ce a spus el in spaniola... Oh, da.
Sambata am fost la ziua lui Oncle Jan. A fost o petrecere surpriza... cu un plan bine pus la punct ce a mers ata... Am reusit sa nu ma imbat desi Varu Gonzales era foarte insistent in a da shot-uri peste cap... "ca nu e votca... e smooth votca"... mda. Am tot refuzat dar la un moment dat m-am impiedicat, la fel ca in bancul cu gaina ce nu vroia sa para nu stiu cum.
Duminca m-am trezit cu greu si m-am pregatit sa merg la munca. Eram de garda la un party. Un baby shower. MISIUNEA mea era sa stau pe hol, pe un scaun 4 ore. Am citit un ziar complet, chiar daca unele articole nu ma interesau. M-am uitat la pereti. M-am uitat la cerculetele de pe covor pana au inceput sa danseze. Am patrulat pe etaj si am privit vopseaua cum se usuca pe perete. A fost foarte palpitant. La plecare, au venit romanasii sa ma ia cu masina si am mers la noi unde Claudia pregatise de mancare. Ne-am uitat la un film horoare, The Unborn... bunicel... dar cam aceleasi clisee. Imi amintesc ca am vazut pe net o descriere scurta a povestii din Star Wars. Apoi cineva taiase cu pixul numele personajelor si le inlocuise cu numele personajelor din Harry Potter gen : Luke Skywalker- Harry Potter, etc. Reteta e evidenta... Acelasi schelet al actiunii in alt decor... la fel si cu filmele horror.
La fel si emigrantii... aceasi poveste... personaje diferite... lumea nu mai are imaginatie?

Sunday 30 August 2009

Da' chiar ca soapta-n galos, mimez gris cu lapte

In data de 26 August 2009, ora "paispezece sute"... torontonienii au fost napaditi de un sentiment de siguranta pe care nu si-l puteau explica. exact in acelasi moment, un supererou isi incheia ultimul nasture la uniforma. Cravata facu click! si eroul sopti spre imaginea din oglinda: "Cineva, Undeva... incalca Legea!... La ora "cinsprezece sute" era la datorie pe frontul Razboiului Cald... caci "dupa condo-uri stau ei ce vor sa-i faca pe locatari"... si aici intervin Securistii!
Am inceput munca. Antrenamentul. Nu e greu... dar e busy... ca eu sunt Consierge... stau ca barmanul dupa tejghea si astept lumea sa vina. Securistul de patruleaza... patruleaza... e simplu... nu? In schimb eu fac multe lucruri marunte... DES! Ar fi ok daca nu as fi pe tura naspa: "de la "cinsprezece sute" la " douazeci si trei de sute"... fara rotatie. Galileo a gresit... tura mea nu se roteste...
Viata e curva... si nu se fute gratis... vrea bani multi. Mi-am gasit si eu de munca... nu mai are Claudia... Acum cauta ea... a vut un interviu Vineri si vede maine daca o suna sau nu. In rest cautam peste tot si bagam resumee. Inclusiv eu ca doar nu sunt nebun sa lucrez pe $10/h in intervalul de la "cinsprezece sute" la
"douazeci si trei de sute".
Weekendul trecut ne-a facut rost matusa Lucy de o canapea frumusica si doua fotolii de piele. Am bagat un drum cu Oncle Jan si am adus marfa acasa. Canapeaua e de fapt un coltar confortabil in stare excelenta si cu perne a caror fata se poate da jos si spala. Cea ce s-a si intamplat, biiiiaaaaatch!
L-am sunat pe supererou sa-l intreb unde pot sa arunc 2 couchuri si un fotoliu... si in tim ce negociam, omul a realizat ca tocmai pregateste un apartament pentru niste "carne proaspata" din Romania. Si cum din Romania se cam vine doar cu bagajul, poate le trebuie lor... ca sa nu stea in picioare. Deci nu le-am mai aruncat ci le-am stramutat cu ajutorul lu' doamna Dolly. Pana la gata am mai dus si 3 scaune.
Noi ne-am aranjat mijto de tot si batem matzele sa nu gheraie canapeaua.
Mie lene sa mai scriu si imi vine sa ma pish si nu ma pot concentra la scris.
In general e greu in Canada cand nu ai bani. e de cacat rau. Dar am incredere ca dupa alaegerile prezidentiale din Romania... totul va fi mai bine si ma pot intoarce.
Da, am sa plec... sa ma pot intoarce.
Am sa revin cu detalii de la locul de munca... ca e de scris, verisoareeee!

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...