Vrrrum!

Sunt convins ca la un moment dat in viata asta voi cunoaste un mecanic auto in care voi avea incredere cand imi va spune "this shit is fucked up and needs replacement asap and pronto". Pana atunci ma simt ca atunci cand mi-a schimbat Bibilicea (un jmeker local din urbea natala) 10 Euro, in fata la Ada: 1 Euro era aproximativ 32000 ROL. Am primit 30 000 ROL si la intrebarea mea "Pai si restul?" Bibi Seful Greilor, Imblanzitorul de Tigrii, mi-a raspuns sec: "Ce rest?" Si avea si dreptate, mi-am dat seama imediat de asta.

Nu sunt un connoiseur in automobile. Nici pe departe. Din pacate.
Acest neajuns se hraneste din el insusi cand iti cumperi masina. Cunsotiintele generale despre motoare si automobile devin inutile daca la viata ta nu ai fost martor la o dezmembrare de Dacie de catre tac-tu. Sa iti faci ABC-ul la chestiile comune si consumabile la o masina. Ce, de ce, cand, ce si cand mai poate astepta?
Dracu stie, amice.
N-am nici noroc la masini. Pachistanezii aia de ne-au vandut-o erau prea versati pentru noob-ii ce tremurau de nerabdare sa devina car owners. Am luat-o in graba. In mana am luat-o.
Tot in graba si tot in mana am luat-o si pe a doua masina. Ai crede ca e imposibil sa cumperi o masina fara o tetiera si sa nu iti dai seama. Asa ai crede, dar e posibil si venim martori la proces sa sustinem aceasta posibilitate. Superbitatea vine din faptul ca nimeni nu vinde doar tetiera ci bancheta cu totul. Ar fi o varianta sa luam o bancheta, ne completam tetiera lipsa si apoi cautam clienti pe kijiji... cine stie, poate unii si-au luat masina cu doar o tetiera in spate si fara bancheta. E posibil nu?

In primul an a aparut o luminita-n bord. Era simbolul pentru Airbag. La reprezentanta aflam ca s-a futut un airbag. Ca this shit happens all the time. Fucking NOOOOOOOOOOOOOOOT! Tocmai expirase garantia de la producator si airbagurile nu erau in garantia de la dealership. Dupa ce ne-am certat cu ei au acceptat sa acopere ei cam 60% din cost si noi restul. Oricum prea mult si asa. Ba... nu te futi in cur la airbaguri ca e suficient sa nu vina la intalnire o singura data cu domnia ta si iti va parea rau, ma intelegi? Las' ashea.
Doar ca 6 luni mai tarziu iar se aprinde luminita de la airbag in bord. Trai-t-ar famelia, da' ce fuckul me se going on aici? That's ok... cateva zile mai tarziu a disparut luminita. Apoi a reaparut. si tot asa. E ok, aveam fun la condus. Mergem din nou la reprezentanta si ni se spune ca ce suspectam noi ar putea fi corect... un senzor de la scaunul soferului poate fi cauza. Gandindu-ma de dulce la doamna Ma-sa ma intreb: oare prima oara a fost futat airbagul sau era aceeasi problema?

Ca n-ai de unde sa stii. Nervosi pe reprezentanta am decis sa mergem sa schimbam uleiul la Active Green and Ross. Potrivit parerii lor de specialisti mereu era cate ceva de facut la masina dar in afara de schimb de ulei la termen refuzam totul. Acum vreo 2 saptamani era din nou termenul. Baietii erau ingrijorati de franele noastre. Cam de vreo $450 ingrijorati. $450 ma ingrijoreaza si pe mine asa ca am zis sa mai intreb si pe altii. Cineva ne recomanda un mecanic superb in Ajax. Mergem. Omu confirma ce Active Green and Ross zicea cu cateva zile inainte. Pretul lor e de $400. Bun. Baga carbune.
Timp de 4 ore ne-am plimbat romantic prin Ajax la 38 grade Celsius reusind sa ne bronzam uniform pe grumaz si brate. Omu ne anunta ca e si un slow leak de undeva, ca nu e grav inca dar evident ar trebui reparat. Cam $120. Aia de la Green and Ross nu au spus nimic de vreun leak. E acolo, l-am vazut cu ochii mei. Dar e leak sau e plantat de ei? Paranoia kicks in.
Obositi de la romantism am plecat acasa. A doua zi remarcam ca franele fluiera cand dai cu spatele. Marfa asa. Parca nici mare diferenta la franare pe fata.
Dracu stie.
Ieri vorbeam cu seful meu. A avut masina la mecanic ca avea si el un leak la cutia de viteze. I-a reparat-o dar il anunta ca nu stiu ce bolt la roata e vraiste si trebuie neaparat schimbat. Rick Ross ramane socat... avusese masina la alt mecanic in urma cu vreo luna sa repare aia si cica i-o facuse.

Tre sa mergem iar in Ajax sa vedem ce gatu ma-sii se intampla. Omul a spus ca suna la un schrott sa vada de tetiere.
De curiozitate am dat un google si din glezna mainii am gasit astea:

An undercover probe of Canadian garages

Top 10: Mechanic ScamsComments

Cristina said…
Pentru Honda iti recomand eu un mecanic serios.
Unknown said…
incearca la Radu Rateaca; eu un tip de treaba


Exclusive Auto
471 Garyray Drive
(416) 743-7703

North York
Ontario (ON)
paulvarahil said…
Multumesc frumos.

Mecanicii sunt ca doctorii... 5 oameni considera ca-s excelenti... alti 5 considera contrariul.
Deocamdata am rezolvat problema dar pentru viitor e bun sa ai o optiune buna.

@ Cristina
Avem Toyota.
@ Andrea
Cred ca am mai auzit de acest Radu. Acum am mai auzit inca o data, o sa vedem ce si cum data viitoare.
Inca o data, multumesc.

Popular posts from this blog

O stiti pe Paula?

Decada

The art of regifting si alte jmenuri de sezon