Friday, 28 September 2012

Noi argesenii...

Citeam pe un blog niste comentarii la un articol. Cel mai acid dintre ele continea si elementul de forta "noi argesenii". Nici nu mai are importanta continuarea caci s-a incheiat cu jmekeria. Sunt satul de "noi ardelenii"... asta cu argesenii e la prima auditie dar tot il pis in freza lui hranita cu glucasil pe emitent. Esti un dobitoc... prin extensie... oops!

Thursday, 20 September 2012

Anti manele? Nu! Anti sistem!!

Titlul e o gluma. Articolul asta e o aberatie proprie si personala si te avertizez de la inceput ca daca nu citesti nu pierzi nimic. Ba poate daca citesti te aprinzi si-ti vine sa-mi dai replica.


Nici nu stiu cu ce sa incep dar voi ajunge oricum la religia crestina. La ipocrizia crestinilor mai ales. Daca n-ar fi o treaba serioasa, aceasta ipocrizie ar teribil de amuzanta.
Spusesem intr-o postare anterioara ca ma las de astea cu comentatul despre religie dar am avut vreo doua saptamani in care religia s-a intersectat cu viata mea de ateu natang.
Cred ca ar trebui sa re-precizez ca am facut legamant tainic in public cu mine insumi sa nu ma mai bag la discutii in contradictoriu despre religie decat daca acel cineva imi explica de inceput cum oamenii preistorici au facut monumentele alea ce le-au facut ei(asta ca un exemplu). Caci bolovanii aia EGZISTA si fiindca exista, vreau sa incep cu ei pana trec la povesti din carti. Stiu ca cer imposibilul dar asta ma ajuta sa nu ma mai bag la discutii cu nimeni.
Chiar am intrebat-o pe o okioasa acum vreo doua saptamani cum poate sa fie atat de senina si fara intrebari cand ea chiar a fost la Machu Pichu si a vazut si a atins ceva greu de facut si in zilele noastre. Am vazut ca i-am pus niste rotite in miscare in cap... dar doar atat.
Sapatamana trecuta am intalnit doua situatii in care niste crestini romani habar nu aveau ca "crestin" vine de la Cristos. E mult mai evident in limba engleza: Christ- Christian. De aici si multitudinea de oameni ce n-au inteles amuzanta gluma "Christian Bale visited shooting victims at the hospital. Atheist Bale did not. Christians 1: Atheists 0." Dar sa te numesti crestin si sa nu stii de ce, e inacceptabil din punctul meu de vedere. Asta e 1+1=2 in Matematica. Nu te poti numi matematician si sa nu stii cat face 1+1. Dar tupeu exista.
Am intalnit foarte putini crestini ce cunosc istoria religiei lor. Am intalnit din aia ce li se parea normal sa afle de cum s-a format poporul roman caci e bine sa-ti cunosti radacinile dar care ignora "radacinile" crestinismului. Am intalnit insa multi crestini ce considera religia crestina o religie pasnica ce indeamna la iubire. Si vezi aici indeosebi evenimentele actuale din lumea musulmana, reactii la filmul acela infam. Am citit si in Toronto Sun un editorial in care ziaristul canadian argumenta cu faptul ca s-au facut enjpe filme in care religia crestina si Isus sunt batjocoriti si chiar a fost premiat un film acum putin timp, in care o femeie se masturba cu un crucifix. Iar crestinii nu s-au apucat sa ucida ambasadori. Caci ei sunt iubitori.
Realitate insa e alta. Crestinismul a fost cea mai agresiva religie EVER. La concurenta cu islamismul... dar totusi in pole position. 2012 ani de crestinism... abia in ultimii 2-300 s-au inmuiat crestinii... dar mai sunt inca 1700 de ani... adiCA COvarsitor mai multi ani, de munca "crestineasca". Mereu am fost amuzat de populatia catolica din America de Sud. Sper sa nu gresesc procentajul dar din cate imi amintesc, conchistadorii au masacrat cam 90% din populatia bastinasa. Si abia apoi i-a crestinat pe supravietuitori. Acum sunt campioni la credinta. Trecutul nu conteaza.
In fiecare an ma mai amuz de Sf. Constantin si Elena. Cu incredere pot sa spun ca nimeni nu stie de ce sunt ei sfinti, atat de putini crestini stiu de ce. It's politics!
Dar am inteles cum functioneaza treaba. Trebuie sa sune bine la urecehea ascultatorului. De aia intr-un film prost ce l-am vizionat acum cateva zile actrita spunea "ca si cum ma mangaie Universul"... probabil se referea la mnagaierea vidului, a radiatiiolor in toate spectrele, a frigului si a intunericului total. Suna dulce dar habar nu avem ce debitam, aren't we honey?