Wednesday 4 May 2011

Mai... poate iarna asta?

A fost si unu Mai, nu-l cunosc dar am auzit ca e muncitoresc. Amintesc faptul ca noi emigrantii muncim in primii 5 ani de sarbatori. Nu ca ar fi fost sarbatoare pe aici dar am primit intrebari "de acasa" cum ca ce facem de 1 Mai. Nimic.
Dupa un weekend plin de revelatii si de nervi ca in fiecare Sambata e superb afara si apoi duminica (ziua noastra liber) ploua si e frig. Apropo de luna Mai... mai poate iarna asta?!
Apoi la munca. Dupa un sfat de taina cu romanaches am hotarat sa mergem la Ottawa din nou, iar si inc-o data. Deci ne-am luat liber Sambata si acum asteptam sa se intample. la munca locatarii astia au dat in streche. Au niste probleme de sta Tigrutza in coada si Fetitza se uita la ea. (apoi ii fute o gheara in bot caci nu suporta cand sora-sa se da in spectacol). Claudia are un ochios care a a inteles ca un Concierge e acolo la Frontdesk sa te ajute pe tine in problemele tale personale. Asa ca, dupa ce te-ai sters de orez la subrat si ai emigrat in Canada pe principiul ca ai un munte de bani si esti dispus sa-i investesti aici vii si dai 400k pe un apartament pizdos. Apoi iti cumperi telefon mobil... caci nu mai merge cu porumbei voiajori ca in China, nu? Dar tu HABAR nu ai cum se foloseste o ghidusie de asta ultimul racnet (un telefon mobil normal). Cine te poate ajuta sa deslusesti acest mister diavolesc? Daca nu ai inteles ca e vorba despre Concierge inseamna ca esti mai prost decat un okios. Si uite asa se trezeste Claudia, acum mai mult de o luna. cu rugaminti de genul... cum fac sa folosesc si eu chestia asta. Ai fi tentat sa crezi ca acest okios batran va duce o munca de okios batran in spectru autodidactic. Dar un Concierge la bloc te face lenes, asta se stie. Ieri a venit din nou sa invete cum sa vada cine-l suna cand are telefonul inchis caci asteapta un telefon important de la Guvern. Ai Voice Mail? Nu. Atunci n-ai cum. Da' de ce tii telefonul inchis? De kiki verde! Dar okiosu nu se lasa si isi exprima o dorinta launtrica: poate au sa trimita SMS? JL;SDFJGDJFKLGBFHBJDFKDHBJKNDFJKVNJDFBVDKL???????????????? DA, Guvernul iti va trimite SMS cand va vedea ca nu raspunzi si ca nu ai mesagerie vocala. Da. Dar nu e totul. Dl. Cian Kai Si a venit si cu foaie si creion, cu rugamintea ca, Claudia sa-i raspunda la doua intrebari: Ce faci cand un client al supermarketului te intreaba despre un produs? si Ce faci cand gasesti un produs deteriorat in magazin? Omul avea interviu pentru job. Tare nu?
Concomitent, la mine vine un superbaiat de super treaba baiatu' si ma intreaba daca e liber Biliardul caci vrea sa-l rezerve pentru urmatoarele 3 ore. E o limita de o ora jumate asa ca il contracarez. Dar omul imi explica de ce ii trebuie 3 ore. El nici nu o sa foloseasca biliardul. V-am facut si pe voi curiosi... dar va imaginati ce ochi am facut eu. Serios, ma? Da' ce faci cu biliardul 3 ore daca nu-l folosesti? Pai cica vrea sa ia scaunele alea de la masa din Billiard Room caci are parintii in vizita si vor sa manance la masa si n-au scaune destule. Ba, asta e noua... n-am ce sa zic. Era o pustoaica in bloc care invitase un alt baiat la ea decat ala care venea de obicei si ca sa nu-l vada parintii... a rezervat Biliardul. I honestly believe that event though the billiard balls are coloured... there were two specific balls that never got blue that night, if you catch my drift... Se poate sa fi jucat si billiard desi el nu arata a Rony O'Sullivan... Deci omul voia scaune. Fiindca nu e voie sa iei marfa de acolo ii fac o propunere socanta: nu vrei sa-ti imprumut 2 scaune pliante? THAT WOULD BE AWSOME! Yeah...
E o perioada de suculenta pentru impatimitul de sport. Timp sa ai. Se incheie campionatele de fotbal in (limbaj de lemn) batrana Europa. Barcelona a eliminat pe Real Madrid dupa meciuri "de poveste". In curand va fi finala CL intre Barca si Man Utd. Adica nu e rau deloc. Si tortul asta e plin de cirese pe el. Playoff-ul NBA a aliniat doua confruntari interesante: Lakers vs. Mavs si Celtics vs. Heat. Nici nu stiti cat mi-as dori ca Heat sa fie eliminati de Boston. Ce ratare uriasa ar fi acest proiect Miami Heat cu Big 3-ul lor daca nu ar ajunge macar in finala. Am avut o satisfactie uriasa cand am vazut meciul 1 contra Boston si am vazut ca fostul jucator franciza a echipei Toronto Raptors, Chris Bosh, a devenit un anonim pe teren. E doar un jucator bun intr-o echipa de vedete. A devenit ala lu care nu-i pasezi dar care cand reuseste sa recupereze o minge va arunca si va marca. Iar tu il bati pe umar si-i strigi: Good shot! ATAT! Daca Heat rateaza sezonul... Bosh e prost sa nu plece la alta echipa.
Dupa satisfactia asta rautacioasa vine si amareala la suflet ce nu trece nici cu dulceata de puppy love. Privesc neajutorat aceasta epava sportiva numita Steaua Bucuresti cum ia apa prin gaurile din carena. Un antrenor ce nu avea ce sa caute acolo din prima faza, si-a dat azi demisia dupa ce Steaua a mai pierdut un derby. Derby din ala din capul paparazzilor de la ziarele de sport din Romania. In realitate Crrapid si Steaua se luptau pentru locul 5. Onorabil de altfel, nu? Din pacate... doare. Doare ca nu ma mai doare cand Steaua pierde contra lui Dinamo sau contra lui Crapid.
Microbistul din mine sufera.
De incheiere un calduros Becali, vinde, pleaca, MORI! Esti un cacat.
Mda... sunt un ultras... dar nu din ala basist...
Numa' de bine. Care cu o ttawa urma sa schimbe viata ta. Episodul 2.

4 comments:

chrislord said...

mishto, esti plin de aventuri... zi , cand veniti pe la noi, ca vreau sa ma laud... si am cam terminat lista de cunoscuti. nu dorm bine daca nu ma dau mare, in pijamale. mi-am luat niste jocuri de lumini pzda, merg si pe guess who daca nu-ti place ladigagalia. underground rules. ce ziceti de ziua victoritei? te-as suna dar nu mai am credit, cica umbla unu prin cartier, Mortgage, si ne ia banii de sandvichi, asa ca am ales calea mai ieftina. kipintach

chrislord said...

last edit,,, eu de 1 mai am mancat mici si baut ciuc inca una si ma duc, sarbatoarita traditional socialist in stil capitalist.

Bishop said...

Mah cojones, ce sa zic? vorba lui Chris, esti plin de aventuri ca rapperii de lanturi. Tu ai vrut in Cacanada, asa ca stai si suporta iarna.:P Ai vrut civilizatie, deh. Vezi, daca nu ai facut si tu ca Borcea, sa iti tragi o amanta si un apartament de 2000 de mp (say WTF?) in satul ala de rahat Miami? acu stateai cu o PinaColada in mana si cu umbrelutza la soare. dar tu nu- canada, canada.

Si chinezu ala a venit sa investeasca 400K intr-un apartament? Pai ce plm, sta singur in tot blocul, sau cum? Si revin, de banii astia, faceai ca Borcea.:D si iti ramaneau niste bani si de un amarat de maibach.

Veniti frate inapoi in Romanica, ca aici e vara tot timpul si e relax mare. Asa am vazut eu in parlament.

Baftalo si scrie mai des ca ma plictisesc la munca.

paulvarahil said...

degeaba esti plin de lanturi daca sunt fake, nu? Tu chiar crezi ca eu am atatea "aventyri"? Mai bag si eu de la mine, Fuck licente poetice sa am material pe blog, sa vina banul din publicitate.
Episcoape, m-ai comparat cu Borcea si m-ai ucis pana am murit. Nu-l suport pe ala si nici pe gasca aia a lui de alearga basica numita Dinamuie Bucicuresti. Pai daca te plictisesti la munca hai aici unde ai sansa sa muncesti cand este urata vremea afara.
Si apropos, eu sunt in romanica dar lucrez pentru Securitate si am blog sa descurajez potentialii emigranti. Se stie.


@Chrislord... se face, venim. Tre sa aflu cand e ziua Victoriei :)

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...