Thursday 3 February 2011

Bancile se tin de bancuri

Am fost azi la 3 banci. Prima banca a fost randul 4, banca de la geam, Scotia Bank. Aici ma puricase tiganCA CAND am facut programarea. Aveam programari de la 11:00, 11:30 si 12:15. Scotia Bank a fost prima. Tiganca initiala ne programase la o alta tiganca din insule. A doua tiganca a venit la 11:10 si ne-a condus in birouasul ei dupa care a plecat si venit dupa 5 minute. Multumim frumos dar noi avem treaba iar tu se pare ca n-ai nici o treaba. Pa-pa-pa!
A doua banca a fost CIBC. Aici femeia a fost super de treaba si ne-a raspuns la toate intrebarile. A fost amuzant sa vad cum foloseste toate trucurile psihologice de diluire cu clientii. Ultima banca a fost TD. Aici deja cunoasteam raspunsurile si la intrebarea cheie ni s-a raspuns ca nu ne pot ajuta deci devenise oarecum redundant sa schimbam bancile. Am facut o programare pentru saptamana viitoare, just in case. Mai vedem.
CA COncluzie, nu va facet o tona de credit carduri ca va fute credit history-ul. Si de fiecare data cand aplicati pentru carduri de pe la magazine si cacaturi ti se face cate un credit inquiry care se aduna la dosarul tau de credit si pica rau. Cica mujistii nu incurajeaza sa incerci la mai multe banci, ca sa iei imprumuturi in conditii mai bune pentru tine.
Da, lumea-i curva... stiu. De aia nici nu m-am ofuscat. Dupa un maraton de 9 episoade din Ancient Aliens, sezonul 2... nu te mai agiti chiar la toate nedreptatile.
SuperIntendentul a curatat aleile din spatele blocului si a dat cu sare... dar nici o molecula de clorura de sodiu nu a picat pe scarile ce duc la garaj. Parcarea e sub nameti... nu cred ca anul acesta au contractat vreo firma ce sa curete parcarea. Iarna-i grea, oma-ta-i mare...

PS: @shayD
... iar eu scriu cu placere macsima ca Craiova

@ Windy
inca nu ne bagam la linie de credit. si maine am de canceluit 3 credit carduri, ca ma ienerviaza. :)

3 comments:

Windy said...

ca tot e sezonul si ca tot veni vorba, mai este o mica smecherie financiara care potzi sa o incerci...iti foloseste in cazu in care vrei sa pui niste bani deoparte in fondurile RRSP in ideea ca i vei scoate mai tarziu ca sa i folosesti ca si downpayment la o casa :-)...nu imi spune ca e departe de voi gandul :-)...idea este sa ceri la banca un imprumut specific pentru RRSP (de obicei tot la banca respectiva), bani aia nu o sa i vezi intrucat se vor muta din banca direct intr-un cont de RRSP, eu personal am mers cu cate 5000 de bucsi luatzi cu imprumutu pentru 2 ani, platzile se esaloneaza la banca lunar sau bilunar sau cum te mai duce pe tine capu, partea faina e ca dupa ce faci chestia asta scotzi repede repede chitantza cum ca ai depus 5000 de bucsi in RRSP si i folosesti cand faci tax return'u pentru anu trecut, asta o sa iti majoreze bani care i primesti inapoi de la regina si pe care i potzi folosi sa platesti rapid cel putzin jumate din imprumutul care l-ai facut de la banca, daca esti chibzuit in maxim un an platesti imprumutul si la anu potzi face miscarea din nou...este cel mai sigur mod sa pui bani deoparte pentru downpayment intrucat altfel tot timpul vei gasi tv'u ala mai mare sau vacantza ai mai faina pe care sa futzi cascavalu.. .succese nebanuite

paulvarahil said...

merci beaucoup, suna bine faza. Poti sa detaliezi putin despre imprumutul aceala, are vreun nume?

Windy said...

"RRSP loan" i zice; orice maimutza cu o privire cat de cat inteligenta care lucreaza intr-o banca ar trebui sa stie de el, tebuie sa casti putzin ochi cand il iei ca sa ai setate zilele de plata in asa fel incat sa se portiveasca cu zilele cand va luatzi voi salarile, plata este exact ca la asigurarea auto...adica vine banca fain frumos si isi ia bani de la tine din cont, ideal ar fi sa ai bani in cont ca sa nu le dea lor cu virgula :-)

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...