Thursday 13 September 2018

"Bani, spitale, autostrăzi și alți idoli!"

LOL.

Subiectul m-a pasionat dintotdeauna. Religia. Am abordat (prea) des subiectul pe aici. Am lasat-o mai moale caci e ca si cum ai vorbi cu peretii aka Zidul Plangerii.

Amator fiind de presa romaneasca am observat cand acelasi giurnalist, de ex, baga doua articole la comanda in zile consexutive. Sa fim toti in consex... uuuh consens... beneficiarul e depistat intelegand ca referendumul pentru familie este o victorie crestina.

Fast-forward cu rewind spre ieri, pe la pranzulache... plimbare de voie. Hatz! imi sare in fata , dar lateral,una bucata femeie afro-canadeza... sub 40 de ani. "Ma poti ajuta sa beau ceva?" Cum-adica? "De aici din magazin, ceva de baut." Ma uit la ea. Ma uit la magazin. Stii ce? Nu degeaba car moneda aia de 2 parai in buzunarul liliputan de la blugi, barbatii stiu ce zic. Uite-aici, zic eu facand sa luceasca toonie-ul in soarele torontonian, iti ajunge sa iei ceva de baut.
A inceput sa ezite. Am intins moneda catre ea... dar banul e ochiul dracului.

Afro-canadeza ma priveste in ochi si ma intreaba abrupt: Te vei ruga pentru mine? Am raspuns cu usurinta, din glezna mainii, "Neeeeh!" desi m-a luat prin surpindere toata faza. A tasnit de langa mine dar nu inainte sa ma protejeze prin farmece puternice de tip Gad Bles Iu! Mda.

Azi citesc stire despre Dragos Patraru, ca omu si-a dat cu parerea despre referendumu' 'izdii... ca nu e al 'ulii, ca asta e de fapt problema, nu?


Discutia e in cerc vicios de multe cercuri oable parcurse de planeta in jurul stelei locale. Nu rezolvam noi aici problema dar discutia asta cu "ateismul e o religie in sine" e remarcabil de stupida.


Deci, daca ateismul e o religie, atunci:
- virginitatea e o pozitie sexuala;
- Chelia e o culoare a parului;
- Sa opresti televizorul e un program TV;
- Foamea e un fel de mancare;
- Sa fii leguma pe canapea e fitness;
- Pietonul e un fel de sofer;
- Sa nu bei alcool e un fel de dependenta;
- Sa fii sanatos e o boala;
- Linistea desavarsita e un gen de muzica;
- O pagina goala e stil literar;
- Sa ejectezi un disk din DVD player inseamna sa te uiti la un film.

Inchei lista si cercul deschis la inceputul articolului cu o vorba clasica, la mine la bloc: Ma-ta-i tac-tu!

2 comments:

Tzipi said...

Pentru mine, religia si ateismul sunt doua fete ale aceleiasi monezi, numite ignoranta.

paulvarahil said...

:) Banuiesc la ce te referi. In cazul asta eu ma refeream strict la logica defectuoasa a recitatorilor de parcele din bLibie si la faptul ca justifica totul prin 'nezau. Daca le zici ca nu te intereseaza deloc subiectul... ei isi traduc repede ca esti cu ghiavolul... refuzand sa accepte ca pentru unii povestile astea nu-s realitati. Am fost martorul unei discutii dintre o okioasa si o oriental-mijlocie. Oriental-mijlocia povestea ca tac-su a parasit familia si s-a mutat in alta tara. Se recasatorise si orient-mijlocia l-a vizitat la un moment dat... si la ei in casa acolo... aveau o CRUCE pe perete... iti dai seama? Okioasa nu si-a dat seama ca habar nu avea despre religia crestina. In hohote, am intervenit sa explic ca okioasa nu stie ea din astea si de ce un musulman nu pune cruci pe perete... la fel cum okioasa nu intelege care e duda cu crucea pe perete... Cica "nu esti religioasa?" Okioasa: Nu. Orient-mijlocia: Pai... si ce faci atunci?! Hahahahahha... i s-a blocat creierul... nu existau alte posibilitati.

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...