Friday 31 August 2018

Labour Day looooooooooooooooooong weekend

Sambata trecuta m-am dus cu Glontul de Argint la mecanic. Dardaia sub mine deja de aproape 2 saptamani de ziceai ca o sa-i sara suruburile. Mai patisem o data asta dar cred ca era de la benzina de cacat. Dupa ce am consumat benzina najpa din rezervor si am bagat din nou, si-a revenit. N-a fost cazul acum. Cumva, Glontul de Argint e programat pentru eutanasiere caci "e cu cardieșele" si e scumpeanu sa repari ce nu SE merita. Mecanicul a gasit ca nu dardaia de frig motorul ci de la o bujie, aprindere defectuoasa, se ineca motoru ca la deepthroat. M-a sarit repede din nejte bani dar cica alearga finut acum aka it runs smoothly... as a muthafucka. Da, senzatia de tractor disparuse desi tot fata de tractorist celebru am.

Asteptand sa iasa glontul de la chirurg am stat de vorba cu patronakis, seful atelierului. S-a bagat in seama despre ce era la TV, la stiri. Il capturase garda pe ultimul impuscator de fetite de la tobogane. Patronakis ma intreaba cumva retoric: iti vine sa crezi? Man, sincer... imi vine. Mai ales ca am avut "norocul" sa-l cunosc pe cetatean inainte de a deveni celebru si sa ma contrazic cu el conform fisei postului. Noroc ca s-a tinus retras... aveam sa aflam de ce nu impartea el carti de vizita ceva timp mai tarziu, cand a venit garda cu invitatia sa-i facem "șaișpe". Nu man, nici nu-l cunosc. Mda.

Bine ca n-a fugit in Serbia sau in Costa Rica. Sau Madagascar. Ieri alti baieti de cartier au jucat pac-pac prin Yorkdale Mall.

Shots fired at Yorkdale Mall after ‘altercation’ between two groups of men, police looking for suspects

Periculos, nu? Aproape la fel de periculos ca in trenul Timisoara-Resita.

Un foc de ARMĂ a fost tras asupra unui tren de persoane care circula de la Timişoara la Reşiţa .

Ai zice ca e de cacat sa mergi pe trotuar si sa te niveleze unu cu masina dar Miercuri era sa se-nfiga in mine o okioasa ce a venit vijelios de pe o strada laturalnica, pe galben, in timp ce eu incercam sa intru pe banda de facut stanga. Imbecila a facut stanga taind si banda mea... o scurtatura de vreun metru jumatate. M-am enervat de am vrut sa plec cu scarț de roti in U-turn ilegal, dupa ea, doar sa o injur. Nici macar nu voiam sa fac stanga acolo, ca aveam treaba drept inainte, dar de cand zguDUDUIA masina sub mine si-am crezut ca e de la benzina, nu alimentam decat un sfert din rezervor si acum mi se aprinsesera 2 beculete: unul in bordul masinii iar unul in cap... ala din cap functionand pe baza de paranoia. Deci voiam sa fac stanga sa merg sa bag benzina. Nu cred in ghinion dar cred in "marirea sanselor de a se intampla ceva prin intrunirea cerintelor necesare sa se intample ceva".
Azi dimineata, ies din cladire si-mi admir Glontul de Argint. Uite ce stramb ai parcat, Marine. Uite si o veverita. Ce plm cauta la roata mea? Stai ca acum e atenta la roata masinii de langa.

"Șâțț!!!" i-am strigat dar nu cred ca stia limba pisicilor din Romania ca m-a ignorat. S-a tirat cand m-am apropiat si am observat ca ascunsese un fruct in janta masinii vecinei. Am scos fructul si l-am aruncat... nu e buna ascunzatoarea, man. Am dat cu spatele cu ochii beliti ca am pe constiinta un sconcs. Veverita statea geana de sub o alta masina, gata sa-si recupereze marfa. Undeva pe Finch am bagat piciorul pana la cot in frana sa evit alta veverita ce traversa ilegal.

Noroc ca masina din spate era destul de departe. No stress. Stress aveau unii un pic mai la vale. Unul il lovise pe celalalt in gauaza de-l intorsese de erau acum bot in bot. Uite aici metoda de a incepe relaxarea in weekendul lung.

Ziua muncii, un fel de zi in care nu se munceste.

Ieri ma plimbam si ma uitam la cerul innourat gandindu-ma ca mi s-au intarit sfarckurile de frig iar cu doua zile mai inainte era la fel de innourat dar dublu la gradele Celsius. Noroc ca in weekend va fi la fel. Sambata, Duminica, Luni. Se va simti de 38, 39, 40 Celsius. Cu risc de ploaie, sa nu risti sa faci ceva in weekend. Desi nu stii sigur daca va ploua.

Weekendul trecut, pe o vreme similara, am iesit cu bicicletele la Rouge Hill Waterfront Trail. Ajungem, ies primul din masina, observ ca a inceput sa picure, intru instantaneu inapoi in timp ce Claudia iesea pe partea cealalta. Unde esti? ma intreaba scapandu-i miscarea mea de Who-dini. Ploua! ma mai anunta ea. Stiu, de aia am venit inapoi. Revine si ea in masina dar eu deja numarasem picaturile de pe parbriz. S-a oprit. Hai pe biciclete!

Urcam podul si Claudia imi arata niste "nesimtiti" ce isi parcasera motocicletele de-a latul blocand multe locuri de parcare. Probabil salveaza locurile de parcare pentru niste prieteni. La intoarcere am vazut ca era un fel de intrunire de motociclisti cu burta si barba, gen. Desi nu erau numai clisee de motociclisti. Pe noi ne-a mai prins o data o ploaie anemica de vreo 60 de secunde apoi a revenit soarele. Poteca inspre est e parca doar la deal. Incredibil de frumoasa zona iar strazile megiese au case misto. Ar fi interesant sa locuiesti pe acolo.

.

Fara planuri pentru acest weekend. Jucam dupa ureche. A inceput fotbalul in Europa dar ne gandeam ca poate ne holbam la Si-moh-Nah! la Statele Unite Deschis. Dar a fost bagata afara din prima. Am vazut cam 30 de secunde din meci. Am vazut-o din nou rosie la fata. Parerea mea ca sufocata de caldura. Dar ce stiu eu din astea?

Irina Begu a părăsit US Open-ul în turul secund, copleşită de arşita de la New York


O vazusem pe Si-Moh-Nah! in finala de la Cincinnati cum , desi se sufoca incet, statea dârză ca Decebal insusi in bataia Soarelui care facea ce stia mai bine... iti tragea Ași in cap pana lesinai. Asta in timp ce dujmanca din celalalt teren, in pauze isi racorea ceafa sa nu ii fiarba capul. Dupa parerea antrenorului Si-Moh-Nei! ea isi fierbe creierii singura din lipsa autocontrolului.

„Simona ştie care sunt problemele ei. Atunci când devine puţin prea emoţională pierde foarte multe puncte la rând. Din acest motiv trebuie să renunţe la asta”


Parca si lui Cahill ii era cald cu dinti-n gura. Ca Si-Moh-Nah! ii raspunde acid de multe ori si sa nu uite Mister ca fata da cu racheta de zici ca-i NASA.

A dat cât a putut de tare! VIDEO | Nimic nu mergea şi nervii Simonei au cedat

Hai cu weekendul lung.

De Labour Day se zice tot La Multi Ani, ca de Valentines Day?


2 comments:

Mowgli said...

Si noua ne place la Rouge River. Ne duceam tot timpul acolo cand stateam mai aproape de zona aia. E super fain de mers acolo cand se umple lacul ala cu nuferi! Nu mai stiu sigur perioada, cred ca iulie or something. La multi ani si tie de Labour Day!

paulvarahil said...

Nou ne place ca e si parcare destula. Mai mergeam la lac acolo la radacina sudica a Vic Park, dar trebuia sa parchezi pe strada intr-un cul-du-sac si nu erau multe locuri de parcare in fata caselor. La Scar' Bluffs e ok, dar e paid parking. La locatia asta de la Rouge Hill se intrunesc mult mai multe, ai trail-ul in ambele directii pe multi kilometri, plaja amenajata, veceuri, priveliste, puncte inalte de observatie si o zona frumoasa per total. N-am ajuns cu bicicletele inca caci e greu la deal, dar la Est de locatia asta, in dreptul Pickering sunt alte 2 parcuri misto. Si ajungem in 15 minute cu masina. Not bad.

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...