Wednesday 11 April 2018

Tefeleaga de John A. Garbiceanu

... si gainatul produs de perusii din coliviile acoperite cu vestoane otravea dulce taramul magic dar nevolnicul popor nici nu banuia ca e sub farmece"

Ma fascineaza, ca sa fiu elegant in cuvinte, oamenii care incep o discutie cu tine in felul acesta: "nu stiu eu din-astea, nu ma intereseaza, nu am urmarit, nu am studiat, nu cunosc detalii, nu cunosc elemente, nu ma afecteaza deci nu am dat atentie"... cunoasteti?
Poate va recunoasteti?
Hai sa mai incercam. Imediat ce persoana spune ca "nu se pricepe", incepe sa iti explice CUM E TREABA sau sa refuze orice argument fiindca desi nu stie romanul tot stie mai bine ca TINE sau ca MINE.

Voi ati auzit vreodata pe cineva sa spuna asta: eu nu cred in internet? Sau variantele alea cu "nu poti crede ce e pe internet?" Dar bazat pe CE crezi ce scrie in ziar sau ce scrie in carti? Nu vad decat o asemanare cu meme-ul acesta:


Imi aminteste si de o fraza dintr-un serial, zicea unu: I don't believe in dinosaurs... I look at the science and I don't believe it.

Well, de la Neil DeGrasse aflam ca frumuseatea stiintei e ca ramane adevarata indiferent daca tu crezi in ea sau nu.

Folosesc iarasi un exemplu din Invatamant, unii au complexe adanci fata de profesorii lor, daca te duceai la... profu' de Rezistenta Materialelor (am cunoscut o bruta mujista, un inginer capabil dar un om iiiighhh!!), o materie cu metale dar de cacat. Fizica si Matematica. Te duci la el si-i spui: Man, pe mine nu ma intereseaza, eu nu stiu din astea blah blah. Profu te baga afara, normal... dar tu ii sari in gat si-i spui... pai stai un pic, man... eu sunt roman-destept, stai sa-ti explic eu cum e treaba cu rezistenta materialelor... poate ii phuti si o ranga-n p'ept sa vezi cine rezista?

Aseara, ne-am uitat la audierea lui Zuckerberg.

Audierea e o discutie reala pentru aia care inteleg cum functioneaza internetul, facebookul si reclama directionata cu pusca cu luneta direct intre ochii consumatorului de facebook. Daca ne bagam la psihologia maselor si tehnici de manipulare care trezesc titluri gen: Social Media rewires our brains... Daca esti pe facebook sa te uiti la pisici... sau sa te tragi in selfie... poate scoti discursuri din alea cu ce am eu de ascuns? Sincer, cred ca nici daca ai de ascuns nu poti ascunde. Cand te concentrezi pe EFECTE vei vedea ca ce iti baga sub nas facebookul iti aduce acelasi rezultat final ca drogurile: dopamina. Daaaaaaar, man... hai sa vorbim de celalalt efect asupra creierului cand curge cortizolul in tine si ti se induce o stare de stress. Cred ca un exemplu bun este cand iti bagi cafeaua de dimi' si citesti presa. Si sa mai zicem ca de acolo te programezi pentru toata ziua... iti determina startul zilei si iti influenteaza atitudinea?

Dar ce stim noi din astea, man?

Revenim la Romanica, o tara bazata pe servicii, dar fara beneficii clientilor ci doar clientilor LOR... La momentul actual se itesc ghioceii anuntand un fel de primavara, tot felul de documente si inregistrari arata ca macar in ultimii 12 ani informatia a fost grosolan influentata (incerc sa evit cuvantul mainpulare fiindca unii sunt programati acum sa-si dea somn la creier cand aud anumite cuvinte cheie, li se activeaza sistemul defensiv). Practic, in acest moment in "Troia" (porca troia?)localnicii desfac Calul Troian pana la ultima piulita sa vada cine a construit arma si cum s-a petrecut constructia. Se cauta Gura initiala ce a grait ca sa lasi calul troian in cetate e o idee nemaipomenita. Apoi afli ca aia care urla ca nici Calul Troian n-ar trebui cautat la dinti sunt taman aia care sunt antrenati si mega-bugetati sa nu lase cai troieni liberi pe mosie. Ni se spune ca acest Cal Troian are actele si verificarile in regula, un produs american dar verificat pentru emisii de ingineri nemti de la MasinaPoporului si cu niscaiva tehnologie austriaca si olandeza.

Toate dovezile aparute recent raman invizibile pentru majoritatea roman'lor... Facebook-ul lu Zucka fiind unealta aliatilor acestui nepot lu Nea Marin.


Un incident ca acesta nu face decat sa confirme ca "se practica". Si tre' sa fi cu cel putin 5 minute in urma trenului daca ai impresia ca tu stii cu se ocupa astia la "strict secret".

Dar daca de tine scriam mai sus, cu ce te ajuta sa vezi documente, sa aflii nume, situatii, detalii... hmmm? Asta ai acum in Romania iar unii inca vorbesc despre antene, voiculescu, lingai si psd. Reluam pentru accentuare: MACAR in ultimii 12 ani un guvern paralel a controlat aproape in totalitate presa si televiziunea de stiri propagand ACEASTA propaganda.
Ia incearca acum sa iei fiecare politician in parte si sa vezi daca e cine zice ca e sau el e cine ni s-a zis ca e? Hai sa vedem, astia corupti... erau corupti? Cat erau de corupti? Si in ultimii 12 ani, cine NE-A SPUS ca aia erau corupti? Dar justitia? Se vad rezultatele anchetelor, acum sunt detalii din sistem si vezi cum era sistemul pe dinauntru... baaaaa si nu seamana deloc cu ce ai invatat la scoala sau ai vazut in filme. Cred ca era justitie romaneasca... anii '50? Sau justitie ca in noaptea de Craciun din '89? La televizor, scurt si fara echivoc?
Ce vad eu? Vad ca nimeni nu a dat doi bani pe romani. Absolut nimeni. iar "fratii nostri romani" ne-au vandut sa le traiasca mortii mamii lor in lux.

"Daca era Django Unchained, tu ai fi fost Stephen,
Ti-ai vandut fratii, 28 de ani i-ai tinut pe ratii-
In timp ce tu ai facut burta mare pentru 7 generatii!"...

Unii se pot intreba, cum a putut chestia asta sa se intample? Man, urmeaza niste matematica simpla, descalta-te daca mai ai nevoie de degete sa numeri. Numarul de angajati serei este public, la fel si bugetul. Imparte numarul de angajati serei la numarul de locuitori in Romania sa obtii ceva gen cati sereilieni la mia de romani. Si de acolo analizezi. Orasul meu natal are, sa zicem, 80k locuitori si X agenti. Cu ce se ocupa aia acolo? vreo 60 de ba'eti la suta de mii de romani? Cica pe locul doi e Polonia cu 13!!! la suta de mii. Numar cu ghinion. Scheisse-ci la 100k e numarul norocos. Se stie, 60 sunt norocoase...


Poza de mai sus a preleuata din voleu de pe retelele de socializare. Ciordeala marunta. Personajul, student, isi faruia un viitor, nu? Aplica la cel mai tare SRL de pe piata. Sa ajute sa lupte pentru siguranta nationala pe siguranta nationala. Sa asculte problemele roman'lor. Sa fie in sfarsit cineva care asculta si nu scapa nici un cuvant din ce spun romanii. Nu se intelege? Deci esti roman, esti sudent in Romania. Daca nu esti bun inseamna ca ai sanse mari sa fi un posesor de diploma de fite. 'Arfa anilor '90 era Dreptul, nu? Apoi Stiintele Politice si Diplomatie? Ceva de genu'. Astea-s pisate acum, daca esti o dama "cu sau fara camelii" trebuie sa mergi la Psiho... In realitate... sa prinzi un post din asta iti ofera o siguranta... nationala, pe siguranta nationala. Cum sa refuzi? Cum sa-i spui lu fiu-tu sa refuze un job de Bond, James Bond? Sa NU apere siguranta nationala? Tradare, iuda, arginti... stiri de saptamana trecuta... ah, nu stii?
Sa devina parte din sistem? Parintii lui stiu ca DOAR in sistem vei reusi... si in bucata aia de sistem e bine de tooooot, de acolo, din servicii au iesit "varfurile", de la revolutie incoace. De acolo iesi politician, iesi ministru, secretar de stat, ambasador, parlamentar. Acolo se inginereste "omul de succes".
Tara, tara, vrem tineri frumosi si liberi. Aplicantii cu talent de hipster beneficiaza de loc in fata.






No comments:

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...