Tuesday 17 April 2018

Microbul Microbistului

Spuneam deunazi ca Aprilie-Mai e o perioada excelenta pentru consumatorul de sport.

Si putea fi si mai bine daca Barcelona trecea de Roma in Champions League. Nici nu m-am enervat. Merg pe ideea ca daca arati pe teren ca esti mai bun... sucks to be me then but good riddance, mutha fucka. Dar a doua zi s-a jucat returul Royal Madrid vs Juventus Torino.
Trecand direct la subiect, sunt de parere ca se da penalty la genul acela de intrari. Frustrant... NU, MEGA frustrant a fost sa vad ca royal, aceasta ciuMEGA echipa a mai avansat un tur de Champions League dupa un meci dubios. Si in momentele de dupa meci, cand aveai frustrare calda direct din cuptor, trebuia sa ascult fanii royal madrid care se bucurau de victorie si care nu vedeau evidenta: echipa lor pierdusera 3-0 acasa si doar bulanul de 24k i-a salvat. Royal au mai fost salvati si in anii trecuti (Bayern stie)... bagale-as trofeele consexutive... Raman la parerea ca midgetul din atacul royalez a avut noroc, putea fi accidentat grav daca fundasul marocan, cam de 3 sau 4 ori mai inalt, ar fi intrat cracanat, midgetul i-ar fi trecut printre picioare si se expunea unui atac cu paula in moalele capului, comotie cerebrala... ramanea 3-3, se mergea in prelungiri dupa o drama ironica, unde un fotbalist ar fi fost bagat in coma de "prelungirea" dintre picioarele marocanului.


Revenim la Barcelona, nu aveam cum sa ma supar... erorile de management au fost numeroase si au fost mascate de parcursul excelent al echipei, neinvinse in La Liga. In meciul cu Roma Valverede a fost surclasat tactic si omu crede ca are o banca de reserve de ratati. A jucat omu' 4-4-2... s-a vazut rezultatul.

Surpriza sezonului e de fapt Toronto FC, ce au castigat editia aceasta de Major League Soccer... o competitie americana in esenta. Fiindca esti campion... joci in Champions League, liga sateasca cum e aici in America de Nord. Inainte de meciul tur din semifinala cu Club America din Mexic se nascuse un pui de scandal, antrenorul lu mehicani o ardea ca echipa lui se compara cu echipele din Europa nu cu caterincatori ca astia de la Toronto FC... sau cu liga americana de soccer... Doar ca si-a luat-o in dubla mansa de semifinale contra lu' "descultii" aia. Si acum joaca TFC o finala. Stiu, si eu cred ca liga americana e ceva slabut caca-litate dar tre sa incepi de undeva si oricum, nu e usor de castigat campionatul. Daca mai iei si o cupa a campionilor Concacacf... deja e sos pe friptura. Ajungi sa joci la campionatul mondial al cluburilor cu o oarecare tripla castigatoare consecutiv-la rand-unul dupa celalat... sa nu dam nume, care s-a calificat dupa meciuri dubioase pe axa Penaldo... yeah yeah microbist hate... ja, ja... Si Daca pierzi finala Campionatului Mondial al Cluburilor dupa un penaldo, pardon penalty batut de Penaldo... rardon, aaa... Ronaldo... pardon... Doar sa ma laud, am dat mana cu atacantul lu' TFC, Giovinco... am vrut sa-l las in pace dar statea de unul singur labar la bar de am zis ca merita sa ma bag in seama. Sa fiu branzos de tip cheesy i-am mentionat ca sunt fan inca de cand el era juve la Juventus... dar de unde sa stie ca eu chiar vorbeam serios?


O alta "surpriza", surpriza doar pentru "specialisti", este evolutia basketbalistica a celor de la Toronto Raptors. Numarul 1 in Est. Numarul 1 la majoritatea categoriilor cand vine de echipa in sine... pe scurt, cei mai buni Raptori din istorie. Diseara e meciul 2 din turul 1 al play-off-ului, contra celor de la Washington. Washington a fost kryptonita noastra in sezoanele trecute... cea mai usturatoare amintire fiind un 4-0 in turul 1 din play-off 2015. De cand s-a apropiat sfarsitul sezonului am tot cautat sa vad ce spun "specialistii" despre sansele celor de la Raps. Pai specialistii sunt cam degeaba. Sezonul NBA e dubios prin numarul de meciuri - 82 pe sezon. Meciurile lu Raptors nu sunt date la TV la americani decat daca e pe televiziunea nationala (destul de rar dar mai des in ACEST sezon) si le poti vedea meciurile la televiziunile locale, de la echipele adversare Raptorilor in meciul acela. Specialistii par sa judece pe statistici din sezoanele trecute... bravo bine. Eu zic ca Shaq (citat mai jos) a inteles. Washington are de munca cu ACEASTA echipa.

"At a clear talent and depth disadvantage, one of the Wizards’ hopes in this series was that the Raptors would show the same inability to deal with the traps that had vexed them in the playoffs in previous years. We now have 83 games that say the Raptors are a different team, and the Wizards’ hopes are one fewer."


Specialistii vad doar inclestari de 7 meciuri... eu vad 4-0 sau 4-1 pentru Raptors. Urmatorii vor fi Indiana (ce scot pe Cavaliers) si apoi in finala pe conferinta vs. Phila 76ers. 4-1 cu Indiana si 4-2 cu Philadelphia. Sa vedem... ca io nu-s specialist... Cu 76ers in finala pe Conferinta sa fie asa, in amintirea lu 2001 cand vedeam meciurile la Catelingus acasa si televizorul lui color de ultima generatie necesita niste scatoalce pentru reglaj fin al imaginii, dupa cum spunea ba'atu' atunci: il iau asa, pe la spate, ca pe tovarasi... si apoi ii paravalea doua bucati pe spate "tovarasului"... Catelingus era fan Allen Iverson si eu eram incantat de cum juca Vince Carter... ah nopti albe cu NBA...

Go Raptors!

No comments:

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...