Thursday 1 March 2018

200% transpiratie

Weekend-ul trecut am dat-o-n disco. Am vizionat filme din anii '80. Iti trebuie un pic de rabdare si trebuie sa treci peste muuulte chestii acum enervante.
Am vazut primele doua filme din seria National Lampoons care ramane de calitate. Sixteen candles iarasi a fost bun si ne-a amuzat, pustiul ala blond fiind comun in Sixteen Candles si National Lampoons. Cred ca i-a crescut cota caci nu a mai revenit in National Lampoons: European Vacation.

Dar incepusem cu un block buster aka Top Gun. ( Puteti sa ne spuneti o fraza celebra din film? Cu ce era? Cu avioane. Ihim: niiieeeeaaaaau!

Oricine tine minte filmul, mai mult sau mai putin, dar cred ca putini isi amintesc cat "efort" au depus actorii. Filmul e bunicel si cred ca e un efort comun colosal al actorilor care, dupa cum se vede pe ecran au depus un efort exprimat matematic prin 100% inspiratie + 100 % talent + 200% transpiratie.


E ceva iesit din comun. Dai repede un goagl sa vezi de ce se transpira dom'le in halul acela? Raspunsurile variaza de la "s-a filmat in Miramar" (sudul Californiei) la chestii mult mai aproape de adevar, cum ar fi explicatia data de cineva: they were ALWAYS in the danger zone! Sau: "they took their breath away"...


Un lucru e clar si consistent pe tot parcursul filmului, se transpira ca si cum Cotabita a jucat in toate rolurile din film. Sunt si scene in care nu transpira nimeni deci acolo nu cred ca actorii dadeau cei 200%. Lasand gluma la o parte, Tony Scott- regizorul si-a pus amprenta sa artistica asupra filmului facandu-i pe toti sa se umecteze la epiderma si imortalizandu-i pe pelicula plini de clabuci din suc propriu.

Personajul lui Tom Cruise (ce, o sa stam aici si o sa trecem asa usor peste faptul ca omul a ajuns sef de cult?) se apleaca nas in nas cu dusmanu lui din film si-i spune: PUTI!!! si pleaca lasandu-l pe ala in spume si umilinta, Daaaa, eu cred ca toti puteati in filmul ala, Tony Scott a avut grija sa extraga apa din ei de faceau bulbuci pe piele.

WE FEEL THE NEED, THE NEED TO SWEAT!

A inceput un nou sezon de Survivor. Ghost Island. Urmarisem si singurul sezon romanesc facut de catre ProTV. Mie mi-a placut dar se pare ca nu a facut audienta la Romanica. Asa e. Nu e pentru fiecare.

In general, la Survivor-ul american, poti vedea ca majoritatea concurentilor au un IQ peste medie. Uneori se mai strecoara unii selectionati pentru diferite motive ce tin de PR si marketing: poate esti un fost sportiv, poate esti soldat ce a fost in Afganistan sau Irak sau poate ai o poveste ce te face atractiv pentru producatorii concursului. Iar cum majoritatea concurentilor sunt fani de mici... rezulta cumva ca si publicul tinta e un pic diferit, sanse mari sa nu se uite la emisiuni cu buci sau cu bucicatari. Pentru noi Survivor e good TV.

Binging. Adica sa te uiti la televizor ca un psihopat. Netflix n' chill... daca ai ADD si nu rezisti tot filmul.
Ma gandesc de ceva timp la un lucru. In esenta, suntem dependenti de dopamina si internetul a ajutat sa suplimentam excitarea creierului. Alegem ce shouri vrem si apoi ne delectam ore legate. Bem ce vrem, mancam ce vrem, fumam ce vrem, phutem ce vrem si daca nu phutem 99.99% din internet e dedicat pornografiei, deci te-ai scos oricum. In zilele "bune" imi imaginez glanda aia abuzata ca o minge din aia pentru stress, ce-o framanti cu o ura de undeva din subconstient.

Drogurile, oricare ar fi ele, orice ai numi tu ca drog, tot acolo impung si ele deci cand te lasi de astea tot simti un efect de sevraj. Zic si eu.

Fa-ti centrul de recompensa din creier sa transpire ca-n Top Gun, asta inseamna sa fi bawss.

Canada urmareste sa legalizeze vardza diavolului. "Presa" romaneasca si-a facut deja datoria si romanul feisbucist a aflat ca in Canada s-a legalizat niscaiva zoofilie si se stie deja de poponari ca se casatoresc si apoi distrug padurile si cauzeaza incalzirea globala. Cunoasteti discursul, urmatorul pas e apocalipsa.

Ieri, cumnatu-miu imi trimitea un link.
Un cuplu din Canada a adoptat un purcel de la un adăpost de animale și l-a mâncat.
Fake newsurile m-au lucrat si doar din titlu eu am inteles ca e un cuplu de romani canadezi. Lol. Nu erau. Conteaza mult sa citesti mai mult decat titlul.
Stiind ca si cumnatu-miu a participat la taieri de porc (e drept, nu la vilele sereiliene cu duamna Ka si alti baieti cu umerii lasati din cauza stelelor)i-am povestit pe scurt ca p-aici nu e cu taiatu porcului. In general, daca tai oameni e normal si canadianu e obisnuit sa vada asta la stiri dar reactioneaza diferit cand e vorba de animale.
Animalele au mai multe drepturi aici decat barbatul alb. Am povestit si eu la unii cum se facea in Romania ne-membra UE si chiar dupa dar toate povestile mele le sunau pline de barbarism si nu prea se vedea melancolia mea pentru vremuri mai simple. Cum ma, nu e ok sa tai porcul si sa-l parlesti in fata blocului? Dar unde? Unde mai gasesti blocuri inlantuite ca si cum ar fi un stadion si vecini puteau privi pe geam la ce faci.

Revenind la Survivor, copii de oras nu intelegeau cum apar ouale de gaina. Ei aveau gainile si un cocos. Nestiind de unde sa scoata ouale au decis sa manance marfa. Dar cine sa ucida animalul? Toti stiu doar sa manance din el.

S-au schimbat vremurile iar romanii emigrati in Canada obisnuiau sa spunca ca in aceasta societate unul tine cuiul si unul da cu ciocanul. Pai se pare ca in aceasta societate unul taie porci si restul vede doar produsul finit in supermarket.

Gasesti mai rar masculi alfa gen Top Gun si tot mai des masculi metrosexuali gen Top Gun. Parca muschii batuciti la gym mascheaza cumva lipsa excesului de testosteron specific macho-man-ului classic.

S-au schimbat timpurile. Cred ca trebuie sa ne schimbam si din perceptii.

Mai salvam din neuroni.






No comments:

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...