Made in China


Cioloșu' local, numit Trudeau, face vizite in China sa lege niscaiva acorduri economice dar in numarul de azi al Soarelui din Toronto un JURNALIST il ia la carici si-l da de pereti caci China e comunista, la fel cum a fost si inainte, cand Cioloșu' local inca facea arta naiva in Pampersi iar taica-su construia o imagine de prim-barbat al Canadei si creand inerent o cale pe care fiul nu numai ca va trebui sa o urmeze dar sa o duca mai departe. Daddy issues sau o face pentru tara?

We saw the real China in the scowl

Ziaristul are perfecta dreptate. China e China si mai ales, li se rupe paula de restul. Iar in ultimii ani au strans si atu-urile de partea lor. Economie si populatie numeroasa.

Articolul e semnat: By Mark Bonokoski, Postmedia Network

Articolul acesta, Trudeau trying to spend Canada rich, din aceeasi editie al ziarului, il ia la carici pe Cioloșu' local, numit Trudeau, fiindca planul lui de a cheltui masiv pentru a reduce datoriile pare sa dea chix desi el promisese produse Doxa. Un fel de , ba... nu poti fute pentru virginitate!

Din nou, ziaristii, care nu semneaza acest articol, vin cu chestii pe baza de statistici plus o paralela cu alt guvern ce la inceputul anilor '90 au ratat cu acelasi plan, de a cheltui ca sa construiesti o platforma economica ce produca malai ce sa scoata tara din datorii.

Ca sa produci malai, jargon gen, nu tre' sa produci doar porumb ci tre' sa vinzi ce ai de vandut la cine vrea sa cumpere. Iar pentru asta uneori te duci cu palaria-n mana in China, fie ea si comunista. Caci China are nevoie de materii prime sa produca chinezisme iar Canada are chestii de vandut okiosilor. De la piata imobiliara pana la toate produsele si serviciile de lux pe care okiosii imigrati in Canada platesc top-dollar adus din economia chineza. Inca de pe vremea lui Cioloșu local-Tatal se vedea ca e jemekerie sa strangi maini de okiosi.

"Earlier this month, Statistics Canada reported Canada lost 71,400 full-time jobs in July, only partially offset by an increase of 40,200 part-time jobs, for a net loss of 31,200 full-time jobs.

That’s the biggest monthly job loss in five years, raising Canada’s unemployment rate to 6.9% from 6.8%, compared to economists’ predictions jobs would increase by 10,000."


Pe vorba romanului, literal, caci traduc, 71,400 de canadieni muncind full-time au fost bagati afara in luna Iulie 2016 dar s-au creat 40,200 de joburi part-time. In matematica de om prost facuta de aceste statistici, asta inseamna ca s-au pierdut doar 71,400 minus 40,200 egal 31,200 de joburi. Dar joburi full time nu inseamna joburi part time, joburile part-time au sanse reale sa nu fie platite bine, joburile part-time au o tenta de a fi in anumite domenii in care aia ce au fost bagati afara din joburile full-time nu au tangenta.

Una din intrebarile de "om alb, ne-educat si frustrat ce il admira pe Trump" este ca de ce ne fute pe noi grija de altii cand noi trebuie sa avem grija de ai nostri in primul rand?

Am facut greseala acum vreo saptamana sa ma bag la discutii serioase cu o colega okioasa, nascuta crescuta in "new China", dupa vorba ei. Mi-a luat muuult prea mult sa imi dau seama ca ea imi recita doar propaganda si ca nu stia lucruri de baza despre propria ei tara. Am auzit in schimb des despre oamenii din fruntea Chinei ce au facut si au dres, pentru binele Chinei, evident. Ba ziaristu, vino incoa', coa', sa discuti cu fata asta si ai sa vezi ca astora li se rupe de drepturile omului atata timp cat nu li se intampla lor. Tu realizezi cat cinism zace in ei?

Si uite ce usor tu, canadianule, faci marsuri de protest in timp ce ei, aia fara drepturi, omule, ridica piata imobiliara in orasul tau favorit de nu mai poti cumpara un cotet de gaini fara sa sari din juma' de mil'.

Pana una alta, uite ce cota de piata are omu'.

Comments

Popular posts from this blog

Viitorul acesta e acum

Za Paul Varahil Cranicals

Pedigree de fata blocului - 3