Suspenda-mi-ai highway-ul

S-o daramam... sau sa nu o daramam?... s-ar intreba Hamlet daca ar lucra la primaria Toronto-ului. Intre timp Miley Cyrus sta goala pe bila atarnata-n lant asteptand verdictul.


E vorba de aceiasi 2.4 kilometri de autostrada suspendata ce imbatraneste urat, la fel ca Meg Ryan. Bucati de beton cad periodic din ea si a devenit pericol pentru cetateni. Pana si eu m-am gasit in destule situatii pe sub autostrada, prin zona Air Canada Centre.

Eu personal, sunt extrem de calm si multumit de cum au abordat problema autoritatile. Un studiu in valoare de 7.7 milioane nu-s bani ce se arunca in vant de catre autoritatile uber-capabile, nu? N-are cum. Aici e Canada, man. Lol.
Termenul limita pentru a lua o hotarare e undeva in Iunie. Variantele sunt urmatoarele:

1. Removing the highway and expanding Lake Shore Blvd. would cost $470 million over the next 100 years. This option would add a couple minutes of commuting times into the downtown from all directions by 2031.

2. Maintaining the section of highway essentially as it is over the same 100-year period would cost $870 million.

3. Building a hybrid option that would keep a connection between the Gardiner and the Don Valley Parkway while opening up some land for development would cost $920 million. It could also add to commuting times for a resident driving into the downtown from the Victoria Park Ave. and Kingston Rd. area.


Dupa cum se observa, cea mai 'eftina varianta este demolarea. dar demolarea vine cu foarte multa munca si cu si mai multe zone blocate pentru traficul si asa vraijte.
Un comentator remarca o alta varianta, sa plateasca cota parte la demolare si tertii ce vor beneficia de terenul proaspat scos la lumina, sa nu poarte cetateanul intregul cost. Chiar remarca o tenta a primarului si a consilierilor ce tradeaza un eventual lobby facut de constructori sa convinga oficialii sa foloseasca banul public. Dar cine a mai auzit ca niste companii sa sursure dulcegarii in urechiile demnitarilor? Asa ceva nu se intampla, nu in Canada. Right.

Comments

Popular posts from this blog

Decada

Reefer-endum

Un fir cretz