March Break


A venit vacanta de primavara pentru scolari. Nu am nici copii si nu sunt nici scolar dar ma afecteaza in mod direct prin faptul ca e mai putina aglomeratie pe strazi sau in autobuze si metrouri. Cand plec la munca dimineata, macar jumate de autobus e gol deci e oarecum garantat sa gasesti loc sa stai jos. Sa nu obosesti pana ajungi la munca unde stai jos. Logic.

Ieri, la fel ca in zilele de dinainte, ascultam muzica in casti arborand o fata de imbecil gata de prasit in campul muncii. Ai crede ca facand acelasi drum zi de zi de zi memorezi fiecare statie la care adaugi niste timpi, sa poti aprecia daca ajungi mai repede sau mai tarziu. De fapt stau si ascult muzica. Am incercat si fara muzica dar m-am nimerit langa doua țațe ce declamau ca ele nu barfesc in timp ce barfeau despre una de la ele de la munca ce facea nefacute cu altul de la munca in timp ce who the fuck cares. Mai bine muzica.

Cum ziceam, ieri, se aseaza langa mine o tiganca de vreo 60 de ani. Oricum nu am devenit atent la ea decat in momentul in care am simtit ca imi bagase o mana pe spatarul scaunului, cum fac pustii americani in filmele cu nefututi, la cinema cu 'izdele lor. M-am uitat socat la ea si o intreb dintr-un simplu gest cu mana: WTF?!! Mi-a vorbit, dar muzica din casti are prioritate catre timpan si nu am inteles nimic. Am inteles insa din gesturile ei ca se facuse comoda doamna si, intr-adevar, isi intinsese o ghioamba si pe scaunul din dreapta ei. Argumentul ei a fost oarecum suficient pentru mine si am decis sa o ignor. Ea a parut sa se enerveze si chiar s-a ridicat mormaind ceva. N-am auzit ce, dar imediat altcineva i-a oferit un loc. Mi s-a rupt fix paula din nou. Exercitiu de imaginatie: acelasi autobuz, acelasi eu... doar ca de data asta ma fac eu comod si imbratisez cu susta vreo doua cetatence, de preferinta negrese. Cum suna asta?

Comments

Popular posts from this blog

O stiti pe Paula?

Decada

The art of regifting si alte jmenuri de sezon