Fii geana, frate!

Un prieten pasionat din cale-afara de abuzurile comunistilor si de miscarea de rezistenta din munti a pus pe facebook un text blamand scurta memorie colectiva vis-a-vis (de orice, as zice eu) de ce a insemnat de fapt comunismul, ajungandu-se ca tineretul din ziua de azi sa considere acea perioada ca o perioada de timp in care "ai batrani" o ardeau cam dubios si cica se cam chinuisera. Descopar ca e egal de greu sa convingi un tanar din categoria de mai sus sau unul din aia ce au trait in comunism despre ce cacaturi se intampla acum fiindca unii nu cred ca se pot intampla din astea la asemenea nivel sau unii nu cred ca se MAI POT intampla din astea. Printre multele aberatii din Statele Unite se remarca unele ce amintesc de perioada premergatoare instaurarii aparatului dictatorial in Romania. Propaganda face iures pe toate canalele, se creaza evenimente artificial sau se speculeaza cele intamplate de la sine si se preia controlul, pe scara mare si tre' sa fii imbecil sa nu vezi totul ca pe mutarile de sah ce duc spre Sah Mat.
E de mare actualitate in Romania re-prinderea lui Haysam precum si proiectul de lege propus de Ghita Epoleti si sustinut de Dom. Prim-Epoleti Ponta. Haysam e dovada vie ca Romania lupta impotriva terorismului deci e nevoie ca SRI sa asculte si cartelele pre-platite. Nu ascultatul era problema ci anonimatul celui ce cumpara si folosea cartela pre-platita.
Cand Snowden a dat in vileag ceea ce se stia deja oricum... a facut valuri... dar se sting incetul cu incetul fiindca aia care inteleg... intelesesera deja iar aia care abia au aflat... e un motiv pentru faptul ca abia au aflat.

In Statele Unite serviciile secrete asculta telefoane si intercepteaza e-mailuri, nu? Adica e ok, nu? Ba, n-ai nimic de ascuns... asta e. In realitate ei inregistreaza TOATE convorbirile si intercepteaza si copiaza TOATE e-mailurile. Nu daca esti suspect. Nu daca esti in zona de interes. TOATE. America - 2013 nu dupa Cortina de Fier inainte de '89. Si mai e un aspect cheie: orice analist de la ei poate sa iti verifice tie convorbirile fara sa ceara permisiune de la superiori sau mandat judecatoresc.
Ai crede ca asta e totul, nu? Adica ce mai poate fi in afara de TOATE convorbirile si TOATE e-mailurile? Pai mai e asa:

- guvernul american monitorizeaza si TOT traficul de internet: ce, cand, cum.
- in multe state Politia foloseste scanere pentru a fotografia placutele de inmatriculare. In scurt timp va deveni standard in toata tara. Cica in 2012 in statul Maryland s-au facut peste 85 de milioane de poze la masini. Fratiorul cel urias stie unde te-ai plimbat fiindca tu esti liber sa mergi unde vrea mujkiul tau iar el e liber sa stie unde te duci, asa... liber. (sursa)
- in cel mai pur stil democratic Obama a cerut lucratorilor guvernamentali sa isi spioneze colegii de munca si sa raporteze chestiile dubioase in ideea de a preintampina lucrurile nasoale. (sursa) O metoda destul de eficace... arhiva securitatii e plina de rapoarte ale oamenilor de bine ce-si aparau tara dand informatii despre aproapele lor.
- In SUA s-a creat deja o baza de date imensa ce contine ADN-ul a peste 11 milioane de condamnati de lege. Se cere sa se mareasca baza de date sa cuprinda ADN-ul tuturor persoanelor ARESTATE, nu numai al celor condamnati. (sursa)
Totodata mai exista o baza de date unde se inregistreaza ADN-ul tuturor noilor nascuti si legea spune ca acel ADN poate fi folosit pentru experimente genetice. (sursa)
- Cipurile din Pasapoarte sunt deja lucruri arhicunoscute si multi l-au vazut ca un test pentru cipurile ce vor fi bagate direct in corp. Cati insa stiu ca SUA are o legislatie foarte vaga in detalii care da dreptul vamesilor sa-ti ia computerul si sa verifice tot ce-i pe el, avand posibilitatea sa ti-l retina pentru 30 de zile si chiar mai mult. Si nu trebuie sa iti dea vreo explicatie tie. Tot ce au nevoie ei este "reasonable suspicion". Poate ca te uiti chioras ca-ti bate soarele in ochi si transpiri de la cele 40 de grade... deci ai un comportament cam suspect. (sursa)
- persoanele "de interes" sunt monitorizate cu agenti FBI dar si cu GPS-uri ascunse in masinile tinta (sursa). Aici vorbim de activisti pentru diferite drepturi si libertati si nu suspecti de terorism.
- TSA (Transportation Security Adimnistration) intentioneaza sa se extinda de la aeroporturi si vami la puncte de control in teritoriu, unde sa fi controlat si perchezitionat cand conduci pe autostrada, in teritoriu, in interiorul tarii.
- DARPA, cei care se ocupa cu tehnologia de viitor accesibila tie peste 15-20-25 de ani, au inventat deja tehnologia ce permite cautarea de tip google in timp real PE IMAGINI VIDEO inregistrate de camerel video publice. (sursa) Uite aici un exemplu de ce poti cauta folosind ghidusia lor: “how often did an adult male taller than six-foot get in a car in the early morning between November 1st and December 22nd in this compound in Abbottabad?” Ce treaba ai tu cu camerele video publice? Uite niste cifre din UK: Exactly how many CCTV cameras there are in the UK is not known, although one study four years ago estimated 4.8 million cameras had been installed. (sursa). Every step you make...
- uite aici tehnologie folosita de politia din Anglia, cumparata de la armata americana: The Metropolitan Police has bought Geotime, a security programme used by the U.S. military which tracks suspects’ movements and communications and displays them on a three-dimensional graphic. The software aggregates information gathered from social networking sites, GPS devices like the iPhone, mobile phones, financial transactions and IP network logs to build a detailed picture of an individual’s movements.
- uite alta tehnologie (sursa)
The state police in Michigan are using “extraction devices” to download data from the cellphones of motorists that they pull over. This is taking place even if those pulled over are not accused of doing anything wrong.

- Un sondaj american din 2012 gaseste ca 51 percent of Americans agree with this statement: “It is necessary to give up some civil liberties in order to make the country safe from terrorism.”
Personal sunt surprins ca doar 51%.


Cat de liber te simti, hombre? Este ca te doare la ciocan? N-ai nimic de ascuns are un nou sens acum cand nu poti ascunde nimic de ei, nu?


Te intrebi cum e posibil asa ceva?

da o geana pe linkul asta

Cu oameni din astia nu e deloc greu sa faci ce vrei.

Comments

Anonymous said…
Mda, lucrurile au mers cam departe, dar imi amintesc o replica din 'The ghost writer':

"Spare me the bleeding-heart bullshit! Do you know what I'd do if I was in power again? I'd have two queues at airports: one for flights where we'd done no background checks, infringed on no one's civil bloody liberties, used no intelligence gained by torture. And on the other flight we'd do everything we possibly could to make it perfectly safe. And then we'd see which plane the Rycarts of this world would put their bloody kids on!"

Similar, as vrea sa vad in ce avion s-ar urca toti cei ce comenteaza acum... :)
paulvarahil said…
manipularea prin frica e cea mai buna metoda.
Am scris asta pe blog fiindca am observat ca multa lume are impresia ca totul e la un nivel foarte insignifiant, acceptabil prin prisma apararii patriei. Ieri citeam ca INMH-ul american a cumparat 72 000 de gloante. Majoritatea din alea cu cap crestat, sa sfartece la contact.

Popular posts from this blog

O stiti pe Paula?

Decada

The art of regifting si alte jmenuri de sezon