Wednesday 12 June 2013

Misc*

* Miscellaneous

Un dram de paranoia nu strica deloc la casa omului. E usor insa sa dai in extreme. In ultimii ani se intampla insa atatea chestii ce ajung publice incat stai sa te intrebi cine greseste de fapt? Amuzanti sunt naivii care fata in fata cu Cpt. Obvious isi pun intrebarea: dar cum nu vede lumea asta?

Metaforica imagine de ansamblu e o imagine metaforica deci nu o vei obtine dandu-te in spate decat metaforic. Ce trebuie sa faci e sa aduni bucatele de informatie si sa le pui la un loc. Un Puzzle. Doar ca din nou, lucram cu informatie si ce trebuie sa faci e sa tii minte ce ai citit saptamana trecuta pe subiect si ce ai citit acum 3 ani pe acelasi subicet sau acelasi personaj, etcetera. Iar lumea tocmai din punctul asta de vedere e handicapata. Memoria colectiva e scurta. O fi lumea chiar atat de cinica, o fi lumea spalata pe creier?... Poate! Orice ar fi, lumea nu baga la cap.
Ca exemple, sunt doua lucruri ce ma fascineaza. Obsesia roman'lor pentru Dan Voiculescu si credulitatea oamenilor ce sunt convinsi ca politicienii vor sa le faca lor bine. Presedintele in functie a curentat un pusti, in timp ce se afla pe o scena, iar in fata scenei probabil mii de oameni dar problema roman'lor e ca Dan Voiculescu e rau. Basescu isi da case, face frauda cu terenuri, are dosare penale stamPULAte cu NUP de catre procurori numiti tot de el dar problema roman'lor e ca Antena 3 tot povesteste despre asta... iar asta e discreditata prin faptul ca... ca... ca... Dan Voiculescu.

"Paranoicii" au niste subiecte ce in viziunea nonbeliever-ilor se repeta pana la absurd, pana la ridicol, pana la plictiseala, pana la "baaaa, da' voi mai puteti cu astea?". Un nonbeliever nu crede nici in stiinta contrainformatiilor... nu crede nici in forta concertata a unui aparat de propaganda. Pentru un nonbeliever propaganda si toate conotatiile ei negative vin tot timpul de la adversar, de la dusman. Propaganda propagata de propagatorii ce impartasesc aceleasi viziuni cu el nu fac propaganda... acela e ADEVARUL. Chestiune de punct de vedere. Mereu obtuz.
Luandu-i in serios pe acesti indivizi, macar pentru o catime de secunda, ca nu exista propaganda de contrainformatii impotriva maselor, impotriva propriului popor, pe simplistul principul ca "nu se face asa ceva, dom'le... s-ar fi auzit despre asta", in momentul in care se aude despre ASTA ei s-ar trezi la viata si ar vedea ca au gresit. In Ianuarie 2002 in SUA s-a infiintat un departament guvernamental care se ocupa cu ghici ce?! Cu fucking Fratele cel Mare si merele de goldean de 24k. Oficial. Pe fata. Cu scop declarat. Crearea unei imense baze de date unde sa se stocheze absolut tot ce misca cetateanul pe internet, raul, ramul...
Logo-ul lor ai crede ca a fost facut la caterinca:

Dar nu e nici o vrajeala, nu e nici o caterinca. Fiindca a fost ata de "pe fata" opinia publica n-a putut sa ignore si a facut gat. Din pacate, in realitate a facut gat cam ca Sadam Hussein si nimic mai mult. Oficial acel departament a fost inchis in 2003. 10 ani de pace si fericire. De libertate genuine Made in 'Murrica. Saptamana aceasta a aparut la stiri ca un tanar ce facea tech support pentru Siaiei a decis ca el vrea sa fie hipster si i-a dat in gat, in gatu ma-sii, si a fugit din tara dupa ce a facut public ca Fratele cel Mare nu numai ca nu a sucombat sub "presiune publica" dar in secret, a pus muschi pe el si acum s-a facut cat Arnie.

Omul are tot respectul meu si realizand in ce cacat s-a bagat... ii urez tot binele din lume. E un erou ce va fi probabil incarcerat ca si tradator de tara. Alta linie fina in perceptie.

Din pacate prea multi oameni dorm pe ei si se ghideaza pe principul "ce daca ma asculta, ca eu nu am facut nimic si n-am nimic de ascuns". Oamenii acestia sunt si ei liberi. Ei sunt liberi sa faca ce vor, cand vor, unde vor. Ia incearca sa le spui contrariul.


Offtopic:
A inceput bacalaureatul. Am mai spus-o de multe ori. Am incredere maxima in viitoarele generatii. Bafta la examene!

1 comment:

Tzipi said...

Idiotii aia de se cred liberi, sunt liberi sa faca ce vor, in limitele impuse de Big Brodher.
Exact ca in bancul ala cu nebunii : radem, glumim, da' nu parasim incinta !
Dar care nebun realizeaza ca e nebun ? D'aia e prostimea convinsa ca traim intr-o lume libera ...

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...