Sunday 24 May 2009

Posesor minge, caut teren de basquet

Mi-am cumparat bashica de basketbalet. E alba si are o textura la care simpla atingere iti provoaca fiori nefiresti la Downtown. Problema e ca nu e nici un teren pe-aproape. E o problema minora, sub 18 ani... nu terenul e important, ci mingea, nu? ... Cacat... Mi-am luat si o bormasina de spalat gauri. MasterCraft. Arata amenintator... Am sa instalez maine jaluzelele la dormitor... nu zic ca patura aia din geam nu e frumoasa... dar....
E o saptamana de cand ne-am mutat si famelia nu a sunat nici macar o data sa vada ce facem. Cred ca e un joc, nu? Gen "staring contest", nu? Care clipeste primul... asa ca noi n-am clipit. Doar Gonzales m-a sunat acum 2 zile sa vada ce mai fuck. El va termina scoala saptamana asta si cica e in stare sa ne faca o vizita " de casa noua". Esti bine-venit! Hai incoa' Yeah!
Am vorbit Joi cu Raymond Domenech, selectionerul area reprezentativei Rogers si cica pe 19 ar fi inregistrat PVR Box-ul la depozit la ei. Si cica vrea sa-mi obtina o copie a receipt-ului. E bun atunci. Desi am hotarat cu Klaus ca nu ne trebuie cablu... poate dupa ce platim factura ne riscam din nou la cablu... mai ales ca s-ar putea sa primim moca o plasma de 69 inci in diametru!!???!!!??? Say what???? De fapt nu... e vorba de un TV cu tub dar cu diagonala usor mai mare decat cea a televizoarelor ce le avem in dotare.
Tot Joi am fost in excursie cu clasa in Mississauga. Claudia a gasit job acolo. Acelasi job ca la Balaceanca dar de la 9 la 5. Suna bine... doar ca pana in Mississauga sunt 1 autobuz + metrou + autobuz + autobuz + autobuz = aproape 2 ore de mers. DAR... Vineri Claudia, tzuc-o doda sa o tzucie, a luat G2-ul si am inceput sa ne uitam dupa masina. Dar cronologic povestind suntem inca Joi. Ne-a luat mult sa ajungem la punctul terminus dar am invatat sa folosesc harta autobuzelor. Si am priceput si cum e cu metroul. Acum pot merge oriunde ca am inteles jmenul. Am inteles treaba care face treaba sa mearga treaba. Golden Brau, la cerveza mas olteña. Actiunea se va petrece pe Lakeshore Road... ce e la cativa microni de Lacul Lebedelor, de Tchaideteiovski.
Joi a fost sarbatoare ortodoxa: Sf. Constantin si Elena. Sincer n-am inteles de ce sunt ei sfinti... dar "tac si nu cercetez" si merg pe burta. Staaaau in unitati... faaaac taras pi coati... Am fost pe la romanashi... am mancat... am baut... am vizionat Kung Fu Panda... am ras... i-am fortat sa se uite la Denver Nuggets - LA Lakers... apoi am dormit la ei... dupa 5-6 ore de mers cu autobuzul si metroul am picat lati. Dimineata am luat din nou metroul si autobuzul si ne-am intors acasa. Unde e cald si bine. Sambata era planuit sa mergem s ane uitam de masina. Am gasit o Mazda Protege din 2002 si am mers sa o privim. Era parcata langa un stalp asa ca hotul-sef s-a oferit sa o scoata de acolo sa ne putem introduce inlauntrul ei... in cockpit... in habitaclu. Masina nu porneste de la prima cheie. O ia de la a doua. De la motor se aude un squeekie sound. Pufnim toti in ras. Indianul Sandokhan ne explica repede ca nu a pornit din cauza ca nu a mai fost pornita de mult... iar sunetul ala e de fapt de la cureaua de transmisie... si ca masina e muuuaaaarfaaa, bai! Adevarul e ca ne cam place doar ca trebuie sa o verifice de hemoroizi un proctolog de incredere. Evident Sandokhan "cunoastea un mecanic bun p-aproape". Mda... evident.
Am luat numarul de telefon si urmeaza sa revenim. Matei e liber Miercuri... varu-su cunoaste un mecanic... si o sa mergem sa verificam. Apoi mergem la Fairview Mall sa ne schimbam adresa de pe permisele de conducere. Pentru taranii cocliti de Romania... sa-ti schimbi permisul de conducere e foooarte simplu aici. Imaginati-va ca exista un aparat gen ATM in care iti bagi datele noi. Schimabrea se va face in sistem iar un permis nou iti va fi eliberat si livrat prin posta in cateva saptamani. Simplu ca "du-te-n gatu' ma-tii". Matei era complexat de faptul ca i-o trageam online la un shooter... dadea vina (justificat) pe laptopul lui (care nu e facut pentru gaming) asa ca a cerut voie nevestei sa-si cumpere un desktop computer la cel putin aceleasi caracteristici cu al meu. Varu-su ii daduse un pont cu un magazin mititel, de ochiosi... undeva la Sheppard & Kennedy... o zona ce mustea de ochiosi... ziceai ca esti in covasna... TOTUL era scris in engleza si ochioasa. Intram inauntru. Doi ochiosi ochelaristi ne asteapta. Matei le explica despre doleanta lui. Costumised desktop computer for gaming. For arround 11 hundred dollars. Ochiosu ochelarist sef se apuca de calculat integrala circulara din numarul complex comercial "e". Reuseste. 1100 si ceva + taxe. Matei e de acord. Mergem sa scoatem bani. Fetele asteptau in masina, langa masina, in magazin, in masina. Ochiosii au nevoie de jumate de ora sa-l construiasca. Revenim dupa jumate de ora. Intreb de ce Ramii sunt doar la 800 MHz. De ce nu a pus mai buni... incepe sa-mi explice de DDR 3. DDR3?!!? NU EXISTA! Ba daaaa... uite aici pe panou... ma uit... Scria DDR 2 cu frecventa de 1333... DAR TOT DDR2... ooff, nu e important, hai sa mergem. Am plecat. Matei era excitat ca si-a luat computer ca Michael Jackson intr-o gradinita de copii.
Am reusit sa conving pe toata lumea sa mergem la film la Terminator Salvation. A fost sala plina. De ochiosi. Matei remarca faptul ca e mai bine sa fie plin de ochiosi decat ca in Yorkdale Mall unde " e plin de tigani care arata de parca toti au pistol la ei". Haahahahahhahahhahahah! In film, o ochioasa spune ceva pe chinezeste iar un alt personaj ii urla : VORBESTE IN ENGLEZA!!!! Cred ca va dati seama ca doar 10% din persoanele din sala NU au inteles nimic... restul de 90% pricepuse... deci rasetele au fost sporadice... Filmul e de 7 spre 8... e bun dar povestea nu te da pe spate cu nimic... rasturnarile de situatie le stiam deja din trailer... dar ramane un film bun. Ne intoarcem acasa. Calculatorul ramane la mine sa-i instalez a doua zi Windowsul. Azi beau cafeaua si ma apuc de instalat. Totul merge brici pana la primul restart. Calculatorul ramane intr-un fel de stand-bye. Reset. Nu merge. Ii tai curentul si ii dau de la inceput. La boot da o eroare. Si incepe dansul: cautat pe net despre eroare, incercat solutii... blah-blah... 7 ore... nu merge. claudia se enerveaza pe mine ca stau toata ziua pe computerul ala. In pana de idei il sun pe Matei: vericule, nu merge... banuiesc ca Hard-ul e de vina... tre' dus inapoi la ochiosi. "Pai hai acum! Sunt in apropiere." Let's go Raptors, atunci. Vine sa ma ia. Mergem la ochiosi. Ochiosii asteptau sa inchida. Ii ambuscam fara sentimente. Ochiosul sef face ochii mari in interiorul carcasei. Ii explic degeaba ce am facut... el verifica cea ce eu verificasem de 1 milion de ori. Dupa jumatate de ora scoata cartea de la placa de baza. Citeste cu pasiune. A GASIT! Eu imi ingustez ochii mai mult decat ai lor. Ochiosu' muta placa video din slotul ei intr-un slot mai jos. ???????????? Asta va fi interesant. Intra in BIOS. II fute un Load Setup Default. computerul porneste pentru prima data. In sinea mea fac spume ca sapunul Fa scapat pe jos, la dus in parnaie. Triumfator ochiosu' ii mai da un restart, de proba. Calculatorul ramane in Stand-bye. SUGI POULA, BAI OCHIOSULE!
Computerul ramane la ei... ochiosu e acum de parere ca nu e hard-ul, cum spun eu ci placa de baza. Mi se rupe... repara-l! Pana Miercuri il vor face. Matei e dezamagit... copii si jucariile lor... intre barbati si baietei difera doar pretul jucariilor. Fca planul perfect cu el. Miercuri are liber. mergem cu Mazda la mecanic.
Claudia merge maine la munca. E ingrijorata de drumul lung. Sa speram ca ne luam masina cat mai repede... atunci ii va fi mult mai usor.
dinamo a luat mui... aaa... bataie de la Urziceni si a cazut pe noada curului pe locul 2... iar daca Timisoara isi ia cele 6 puncte inapoi... cade pe 3... nasol... pe bune... e nasol... de ce rad? aaaah... stii, e o vorba din batrani: muje dinamo!
Am uitat, dar lipesc la text cu superglue. Vineri, cand Claudia a plecat la examen eu stateam cu capul(a) in usa si trimiteam bezele si incurajari. Edmond "Fetitza" Dantes s-a strecurat printre picioarele mele si nevazuta de nimeni a iesit pe coridorul Chateaului If. Sor'sa dormea ascunsa in dormitor supa casetofon... asa ca nu m-am panicat ca nu am vazut-o prin casa. Apoi m-am panicat. Apoi am cautat de nebun... dar ia-o de unde nu-i. Am dat ture de bloc ca Lance Armstrong. Nimic. O sunam de nebun pe Claudia sa o anunt ca de acum avem doar o pisica si ca am scapat de juamte din stres dar Claudia luase permisul intre timp si voia sa-mi faca o surpriza, nu raspundea. Pana la urma ajunge acasa... ii stric repede bucuria si plecam la cautat aur. Cautam din nou pe toate coridoarele si in jurul blocului. Sunam la Superintendent si-l anuntam ca daca il suna gasitorul... noi suntem pierzatorii. Urmatorul pas? Gandirea logica. Coridoarele au usi la capete... era greu sa iasa afara. Hai sa batem la usi la vecini. "Hai la astia de langa noi, ca sunt romani", zic eu. Ne raspunde un batranel. In romana ii explicam ca am pierdut o pisicuta, nu a vazut-o? Omul parea socat ca existam, ca vorbim, ca vorbim romaneste si apoi nu intelegea deloc ce vrem. Noroc ca exista si o doamna atasata la domn. Doamna iese din bucatarie stergandu-se pe maini si ne anunta ca o alta romanca, doua usi mai la deal, a gasit o pisicuta. Claudia alearga fericita. Recuperam evadata. Stam la taclale cu romanca salvatoare. Evident ca se indragostisera de fetita noastra si voiau sa o pastreze. No se puede, maricon. E a noastra!


Heheheheheh! Care aveti teren de baschet? Am eu minge...


No comments:

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...