Wednesday 1 August 2018

Viteza de coaziera

Nu ne-a luat decat prea mult sa ajungem sa luam bicicletele la o plimbare asa cum vizualizasem atunci cand le-am cumparat. Nu e ba usor. Astia ce monteaza trailer hitch (jmenuri din alea sub masina sa poti remorca) vor sa fie platiti cat un chirurg si ei se credeau pe vreun site de intalniri intre hoti si prosti.
Adica nu vreau sa calc bawss-ii pe grade poate aia-s bani de seminte pentru unii dar noi a trebuit sa "cumparam de jur imprejur" si cu greu am descoperit ca si U-Haul se ocupa cu astea la 40% din pret. Dar si sa te duci la ei are un pret.

Alegi locatia. Scarborough - Warden & Ellesmere. Stai la rand.... stai la rand... nu sunt multi... dar toti par sa vina la fatucile astea cu probleme de fizica cuantica si intrebari existentialiste. Ne vine si noua randul. Ne vine randul sa ne enervam. Nu au marfa pe stoc. Cu poza specificatiilor in mana, fata ce lucra acolo nu stia la ce sa dea comanda. "Fits 1 and 1/4 to 2 inches". Cica nu poti explica cu mainile, simplu ca paula-n 'izda, ca e obscen in spatiu public. Daca e "mai sus" si se numeste 'ue (PîSîDî) e voie. Pana si U-haul suna a injuratura... u-suck!!... u haur... cu wh... Nici cealalta fata nu intelegea nimic din munca lor. Am plecat frustrati ca nu rezolvasem nimic. Las ca mai sunam.

Sun eu in zilele urmatoare. Suna undeva intr-un centru U-haul dar fata asta e capabila, e di pi șientru si ma rezolva. Cica aveau piesa in stoc si nu stie de ce au zis ca nu au. Au piesa? Hai sa o insurubam de masina! Ce zici de Joi? ma intreaba. Ce zici de Sambata? ii raspund. Ma intalneste la mijlocul distantei: Iti fac rezervarea pentru Joi dar mergi Duminica - accepta clienti care vin fara programare. Pai de ce am nevoie de rezervare atunci? Nu stie. Ii cer sa puna o nota la rezervare ca voi veni Duminica. Multumesc frumos.

In urmatoarele minute primesc o confirmare mesaj text: Joi.

A doua zi ma suna U-Haul. Rezervarea pe cealalta Duminica. WTF?!! Trebuie sa dam comanda la piesa, dureaza. Ok, fuck it.

Vine Duminica. Intram inauntru. Un canadian sub 30 de ani statea pe un scaun pliant. Claudia il ignora si trece pe langa el dar eu am o banuiala. Stai la rand? Yes. Nu are MS Word-ul fontul care sa exprime greata ce-o pusese in cuvant. Stiam exact la ce se refera. They're slow! Se intampla sa-i vina randul destul de repede dar in mai putin de 30 de secunde pleca ofticat strigand catre cine voia sa auda: mergeti in alta parte! Am vrea, man dar nu putem, i-am replicat.

Fetele erau absolut degeaba. Ele stiau probabil doar sa inchirieze camioane la clienti. Pentru orice altceva nu erau calificate. Il cheama pe omu' de la atelierul de instalari. Claudia ii spune ca se asteapta sa mearga treaba snur ca e absurd sa venim de 4 ori pentru un cacat din asta. Omu incearca sa explice, sa SE explice, cum ca depinde de cat de ruginita iti e masina... tabla aia fiind structura de rezistenta ce tine trailer hitch-ul. Poti sa remorchezi pana la 2000 de livre. Ok, nu ma intereseaza. Nu remorchez. In mod normal poti remorca pana la 3500 de livre dar daca e ruginit. Ok, nu ma intereseaza, nu remorchez nimic. Ah nu? Dar sa stii ca tine sigur la 2000 de livre. ok. Claudia, adu masina. Cica e rugina dar e bine. Dureaza vreo ora juma'. Hai acasa, venisem cu ambele masini. Despre fatuci... nu vrea sa discute... sincer eu ma uitam ca preaaa seamana la muje cu el... or fi fiicele lui, un part time job Sambata si Duminica. Daca e tac-su lor, stie el mai bine cat sunt de capabile.

Ne suna omu', e gata. Yey-yey! Mai trebuie montat rack-ul. Afara un soare de parca era oferta la insolatie. Ma bag la umbra si montez. Am reusit fericit ca aveam toate sculele necesare prin masina. Ma duc sus unde Claudia ma intreaba: l-ai facut? Mandru, dar poker-face, raspund sec: Da.

Acum ai crede ca am mers sa ne plimbam cu bicicletele, nu? Ah, nu... tatiiii. In timpul saptamanii am vrut sa iesim prin cartieru-minunat dar ghici ce... bike-u'meu avea pana pe spate de la stat in balcon. WTF?!! Primul drum a fost Duminica la Canadian Tire sa lasam bicicleta la service. Specialistii in beachiclete lucrau doar Lunea. Lasam marfa in consignatie la ei. Venim muine.

N-aveam biciclete dar aveam un bat de undita inca din 2009. Claudia imi cumparase silk de la Dollar Store si am luat o cutie de pescari noobi, de la Canadian Tire. Ca momeala, facusem o mamaliga dupa o reteta a unui pescar batran dunarean (citisem pe net) si evident nu mi-a iesit, dar eu nu stiam asta inca. Uitasem sa iau niste paine dar mancasem un hotdog vegetarian de la toneta din fata de la magazin. Claudia, vrei o "mujca"? Sigur e vegetarian? Da. De unde stii? Asta am cerut, asta mi-a dat. Mergem pe incredere. Am mers doar eu. Am pastrat o bucata de paine. Ati belit carasu' cu barba, bai pejtilor. Da-te ca vin.

Am ajuns. Am cumparat trusa 'izdii de pescuit. Aleg un ac si o pluta, montez si plec. Pescari destui aliniati de-a lungul malului. Trag cu okiu "sa fur meserie" caci apa e tulbure si fiind un canal nu pot aprecia cat e de adanc. Testez adancimea miscand pluta pe silk. Nu stiu daca fac ceva bine. Stiu sigur ca nu am facut mamaliga bine. E moale si nu o poti face bobite. Noroc ca am doua degete de paine ramase din hotdog. Expert amestec scuipat cu paine si lansez. Silkul e prea gros si cand lansezi in jurul mulinetei se umfla si face "floare". Dupa vreo 3-4 din astea imi bag paula si il infasor in jurul manivelei. Fuck it. Back to ol' school. Nu trage nimic. Dar nici altii nu par sa aibe activitate. In spatele meu e drumul si e circulatie si toti se holbeaza curiosi. Iti da o senzatie din aia naspa ca te priveste cineva la fiecare 30 de secunde. Incepi sa-i intelegi pe contractorii aia care nu le plac sa te uiti in ceafa lor cand muncesc. Vad ca vine un pusti ce pescuia mai incolo, undeva. Hey... cat crezi ca e de adanca apa? Incepe sa se codeasca. Nu jtiiuu eu din aaasteaaa. Man, nu pescuiai un pic mai incolo? Ba da. Si cat crezi ca e de adanca? Nu stiu. Da-ti macar cu parerea, orice parere e buna caci eu chiar nu stiu. Nu stiiuuu. Dar vrea sa ma ajute cu orice pret asa ca-mi arata ca undeva acolo la ma-sa-n 'izda, departe, e foarte adanca. Thank you. Much appreciated.


Claudia nu poate sa se bronzeze din cauza de lipsa de soare asa ca merge sa se plimbe pe malul lacului. Eu continui sa mimez pescuitul. Ascult si muzica la casti ca sa incurajez oamenii sa vorbeasca cu mine. Senzatia aia ca se holbeaza cineva la tine persista. Sunt doi tigani pe la 50 de ani. N-aud ce zice ala catre mine, scot o casca. Ma masoara din cap pana-n picioare pana sa se repete. Fii sincer, imi zice, cand ai prins ceva ultima data? Eu ii masor pe amandoi din cap pana-n picioare incercand sa-mi amintesc. "Cu niste ani in urma... intr-o alta tara... pe alt continent." Raspunsul i-a surprins si rad cu pofta. Tiganul-alfa ma felicita: you spoke like a true politician!. Multumesc frumos. Normal baaa... am prins... dar nu ai cum sa verifici tu, deci ma crezi pe cuvant.
Vine si Claudia si aduce ploaia odata cu ea. E puloaie torentiala deci se tireaza toata lumea. Nu-i bai. Cum zicea un incapatanat din trecutul meu: nu-i nimic- revenim!

Luni am revenit la Canadian Tire sa-mi iau bitchicleta. Cealalta atarna deja in rack, in ariergarda masinii. En fin, reuniunea gemenelor e completa. Phutem niste poze pentru posteritate. Remarc usor amar ca asa trebuiau cumparate bicicletele in Aprilie. Vi cu capacitatea de transport la tine nu stai ca fazanul cu bicicletele langa masina o ora jumatate asteptand sa te salveze prietenii.

Hai cu ele la plimbare! East Don Trail

Era timpul sa punem in practica ce vizualizasem inca de anul trecut. Pe atunci pietoni pedestri, mergeam pe jos... walking miles in our own shoes... priveam cu jind si la aia pe biciclete. Pe langa curge East Don River. Si are pejti. Uuuu... aici e si mai aproape sa mimezi pescuitul.

Nu-i nimic, revenim!

In weekendul lung iarasi planuim iesiri dar am inteles ca ne vom caca pe noi de cald, again. Bine ca am renuntat sa mergem cu cortul, ca avusesem rezervare.
Fuck that, man.







Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...