Wednesday, 22 April 2015

Momentul acelaThat moment when... momentul acela cand...

... tac-tu comunistul iti da lectii de viata si-si aroga merite asupra vietii tale iar tu realizezi ca atunci cand el se hotarase sa procreeze era la inceputul anilor '80, comunismul parea etern pe atunci, iar tac-tu vizionarul a ales sa fi comunist toata viata ta. Sa-l crezi daca-ti spune ca mereu a vrut ce-i mai bun pentru tine.
Realitatea ce-l inconjura s-a schimbat o revolutie mai tarziu dar el a picat in picioare, nu?... Iar acum da sfaturi.

De incheiere: acel moment in care cauti pe google "băieții cu păr pe piept nr telefon laba poze" si ajungi la mine pe blog.

Good game.

Tuesday, 21 April 2015

Suspenda-mi-ai highway-ul

S-o daramam... sau sa nu o daramam?... s-ar intreba Hamlet daca ar lucra la primaria Toronto-ului. Intre timp Miley Cyrus sta goala pe bila atarnata-n lant asteptand verdictul.


E vorba de aceiasi 2.4 kilometri de autostrada suspendata ce imbatraneste urat, la fel ca Meg Ryan. Bucati de beton cad periodic din ea si a devenit pericol pentru cetateni. Pana si eu m-am gasit in destule situatii pe sub autostrada, prin zona Air Canada Centre.

Eu personal, sunt extrem de calm si multumit de cum au abordat problema autoritatile. Un studiu in valoare de 7.7 milioane nu-s bani ce se arunca in vant de catre autoritatile uber-capabile, nu? N-are cum. Aici e Canada, man. Lol.
Termenul limita pentru a lua o hotarare e undeva in Iunie. Variantele sunt urmatoarele:

1. Removing the highway and expanding Lake Shore Blvd. would cost $470 million over the next 100 years. This option would add a couple minutes of commuting times into the downtown from all directions by 2031.

2. Maintaining the section of highway essentially as it is over the same 100-year period would cost $870 million.

3. Building a hybrid option that would keep a connection between the Gardiner and the Don Valley Parkway while opening up some land for development would cost $920 million. It could also add to commuting times for a resident driving into the downtown from the Victoria Park Ave. and Kingston Rd. area.


Dupa cum se observa, cea mai 'eftina varianta este demolarea. dar demolarea vine cu foarte multa munca si cu si mai multe zone blocate pentru traficul si asa vraijte.
Un comentator remarca o alta varianta, sa plateasca cota parte la demolare si tertii ce vor beneficia de terenul proaspat scos la lumina, sa nu poarte cetateanul intregul cost. Chiar remarca o tenta a primarului si a consilierilor ce tradeaza un eventual lobby facut de constructori sa convinga oficialii sa foloseasca banul public. Dar cine a mai auzit ca niste companii sa sursure dulcegarii in urechiile demnitarilor? Asa ceva nu se intampla, nu in Canada. Right.

Monday, 6 April 2015

Mai cald, bancuri, zgarieturi si dungi rosii

Se-ncalzeste cat de cat si in pauza de masa mai bag o plimarica pe bul'vard. Sa imi incarc bateriile solare. Se simte altfel.

Acum vreo 3 saptamani, intr-o zi insorita dar friguroasa am catadicsit sa spalam si noi masina. Am strans sare si nisip pe ea de zici ca am condus pe plaja la Marea Moarta. De obicei mergem la spalatoria aia de pe Sheppard East, de langa McD-ul ala de langa Canadian Tire de langa Ikea. Mereu am mers acolo ca e destul de ieftin.

Era un banc cu Bula rocker. Era rocker de vreo 5 ani si devenise atat de jegos incat ma-sa nu l-a mai suportat si l-a trimis sa-si faca baie. Si Bula striga: Mamaaaa, am dat jos primul strat de jeg. Apoi, spala, spala... si striga: mamaaaaah, am mai dat jos un strat de jeg. Apoi spala si spala si apoi extaziat striga din nou: Mamaaaaaaah, am gasit tricoul ala cu Sepultura ce-l purtam acum 4 ani.

Dupa ce am dat jos stratul de jeg noi nu am gasit nici un tricou. La ce ne trebuie noua tricouri? Noi am gasit ceva mai folositor, noi am gasit zgarieturi pe aripa din spate si pe bumper. Pai asa, man... daca e distractie, sa fie.
E adevarat ca ne-am mai distrat si cu aspiratoarele alea cu fisa... ca bagai fisa si pornea dar nu aspira, iar un aspirator care nu aspira e ca un aspirant fara vise. Yes, cum a iesit asta!

Claudia picteaza si ea cateva zgarieturi in saptamana urmatoare asa ca face niste research si gaseste niste baieti care repara si o fac ieftin. Hai ca avem programare Sambata. Ajungem acolo. Adresa completa e 666 LaDreaq, Scarborough. Nu e nimeni, ba... nici tipenie de om. Suna Claudia si afla ca le pare rau dar ma-sa mare a patit ceva, sa-i fie de bine iar ei nu servesc azi. Pai si nu puteai sa dai un telefon? Nu stau chiar peste drum, man. Resistance is futile. Le dam cacat si inchidem. Hai inapoi acasa.
Pe drum, doamna ne suna inapoi. Motivul? Cica noi nici nu aveam programare. What?!

Purtam zgarieturile cu mandrie ca pe cicatrici. Ca dupa apendicita sau sectiune C. Marfa ashea!

Uite ca a fost si weekend-ul lung, negru, gros si cu par pe el. Pastele catolic... sau cum este numit el de catre catolici: Pastele.

Dupa aceeasi regula, cum se numeste mancarea chinezeasca in China?

N-a fost rau deloc sa ai Vineri, Sambata si Duminica libere. Amintesc ca long weekenduri-le sunt experiente noi pentru mine si Claudia.
Am avut fun inca de Vineri ca ni s-a bulit Teleu' aka Cilivizorul. Raposatul facea parte din patrimoniu inca din 2009. A fost muncit ca un emigrant fara acte. Il stingeam extrem de rar, la fel ca si computerul al carui monitor era. Practic, ciliviziorul a zis ca e si el artist si a pictat niste fasii rosii pe ecran. Desi Ally McBeal nu parea sa-si dea seama ca are neste rosu peste fata ei... noi am remarcat. Am facut un pic de research, i-am dat niste palme sanatoase pe spate, ca intre tovarasi vechi... dar fara rezultat. Dus a fost. Am luat altul, mai mare si mai trainic, pe mal in jos... altul mai trainic si mai ieftin. Nu suntem cunoscatori in electronice deci am remarcat despre el ca e mult mai mare decat fostul. Atat. La fel ca femeile cand gasesc pe altul.


L.E. Am vazut si primul semn clar de primavara. In metrou, o indianca infofolita in geaca de iarna si pulover pe gat purta sandale de piele fara sosete. Vine, vine primavara!