Wednesday 18 March 2015

March Break


A venit vacanta de primavara pentru scolari. Nu am nici copii si nu sunt nici scolar dar ma afecteaza in mod direct prin faptul ca e mai putina aglomeratie pe strazi sau in autobuze si metrouri. Cand plec la munca dimineata, macar jumate de autobus e gol deci e oarecum garantat sa gasesti loc sa stai jos. Sa nu obosesti pana ajungi la munca unde stai jos. Logic.

Ieri, la fel ca in zilele de dinainte, ascultam muzica in casti arborand o fata de imbecil gata de prasit in campul muncii. Ai crede ca facand acelasi drum zi de zi de zi memorezi fiecare statie la care adaugi niste timpi, sa poti aprecia daca ajungi mai repede sau mai tarziu. De fapt stau si ascult muzica. Am incercat si fara muzica dar m-am nimerit langa doua țațe ce declamau ca ele nu barfesc in timp ce barfeau despre una de la ele de la munca ce facea nefacute cu altul de la munca in timp ce who the fuck cares. Mai bine muzica.

Cum ziceam, ieri, se aseaza langa mine o tiganca de vreo 60 de ani. Oricum nu am devenit atent la ea decat in momentul in care am simtit ca imi bagase o mana pe spatarul scaunului, cum fac pustii americani in filmele cu nefututi, la cinema cu 'izdele lor. M-am uitat socat la ea si o intreb dintr-un simplu gest cu mana: WTF?!! Mi-a vorbit, dar muzica din casti are prioritate catre timpan si nu am inteles nimic. Am inteles insa din gesturile ei ca se facuse comoda doamna si, intr-adevar, isi intinsese o ghioamba si pe scaunul din dreapta ei. Argumentul ei a fost oarecum suficient pentru mine si am decis sa o ignor. Ea a parut sa se enerveze si chiar s-a ridicat mormaind ceva. N-am auzit ce, dar imediat altcineva i-a oferit un loc. Mi s-a rupt fix paula din nou. Exercitiu de imaginatie: acelasi autobuz, acelasi eu... doar ca de data asta ma fac eu comod si imbratisez cu susta vreo doua cetatence, de preferinta negrese. Cum suna asta?

Monday 16 March 2015

Ford vs. Tory


Round 1 - FIGHT!


La prima vedere porque-ul a castigat prima runda. La prima vedere pentru mine, am vazut ca Ford a saracit bugetul local cu 64 de milioane prin scoaterea acelei taxe. El nu a salvat 64 de milioane pentru noi ci doar $60/an/masina. Suma totala e relevanta doar pentru buget... iar acolo se mentioneaza cu minus.

In rest, muje tory. Muje tory, desi daca as fi avut simt civic si as fi mers la vot, as fi votat cu el.

Offtopic: Cacofonie

Esti unul care crede ca cacofoniile sunt greseli... gramaticale?

De obicei aici pe blog nu numai ca nu ma feream de cacofonii dar le si accentuam cu litere mari.

Pazea ca urmeaza un moment liric. Moda a fost lansata de marele poiet national WC Tudor.

Invaluit in fum dens ca cocalarul in sclipici
Iti zic, nu e inca cazul sa incepi sa te agiti
Ca ca caterinca o dau Ion Luca Caragiale
Tu-o dai mainstream ca Banca Comerciala

Dau pe fata, ca clientul sa stie, piesa-i pe bune
Bukake in versuri, dau cacofonii in rime
Ca ca tine dau multi, da' ca mine nu da nimeni
Ca chiar de-o dau de cacat totusi suna bine

Ironia asta taie, sunt ca calaul,
Deschid business WC-u public, curg banii cacalau
Ca Cantemir, ce scriu aici e istorie, tatii
Flow-ul curge ca Coca Cola, kak v pajivaici

Yob tvoyu mati, continui cu caterinca proasta
Violez limba romana, Pruteanu mai moare inc-o data
Sa defineasca calitatea - Cine?, eu inca caut yo!
Adica care ma simte, sa ridice-o mana sus yo!

Iti patrund in sistem pervers ca curara
Gica Contra ca Cosmin Contra la Timisoara
Am plecat, cuceresc America ca Columb
Ca cad pe beat ca cascada, cu flow ca Niagara

De cart ca Basescu ma contrazic cu Decartes
Basescu, o cacofonie-n sine, e de cacat
Cinematica Casablanca, viata-n alb si negru e
Seducatoare ca cadana, Cioca-Boca Constantinopole

Torn plumb in cuvinte, le fac grele ca Ciutacu
Mereu deasupra ca caimacu, dau solo ca burlacu
Metafizica, astrofizica Caleea Lactee
Fizica Cuantica ca sunt pagan intru-n belele

Reactie chimica cand intru din nou s-o ard pe treaba
Reactie alergica cand te vad fata in fata
Biomecanica cand am sa iau microfonu-n mana
Cois, nu o lua ca duma... io zic s-o iei ca cutuma.




PS: Retorica include în noțiunea de cacofonie orice succesiuni neplăcute de sunete din discurs, supărătoare fie prin dificultatea de pronunțare sau înțelegere a mesajului rostit, fie prin formarea accidentală de cuvinte cu sensuri nepotrivite sau dezagreabile. Cacofoniile, deși sînt doar inestetice și nu greșeli propriu-zise, e bine să fie evitate în exprimarea îngrijită, însă cu măsură și realism, fără a aduce prejudicii informației din mesaj sau corectitudinii gramaticale a acestuia.[1] Astfel, în limbajul științific se pune accentul în primul rînd pe precizia exprimării și cu totul secundar pe eufonie, iar unii autori ignoră în mod voit cacofoniile. În plus, în literatură uneori cacofoniile sînt folosite intenționat, la fel ca anacolutul sau pleonasmul, pentru a obține anumite efecte artistice.

PS2: Ai grija ca cade!






Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...