Sunday 19 January 2014

Dupa furtuna de gheata se numara bobocii

A venit scadenta. A trecut furtunetele, priza e din nou la curent si acum e un nou curent ca Ford sa aibe priza la public. Acelasi Rob Ford ce priza acum un an nejte droguri de mare risc, stupefiante... lasandu-l stupefiat de propria-si prostie. Dar prostu nu e el ci... tot noi. Poate mi se pare mie, fiindca ma dau intelectual uitandu-ma doar la pozele din Toronto Sun... dar astia, vorba lu' Vacanta Mare " prea ii stie el pe toti, n-o fi cu ei?".
Totul e dupa reteta, fireste. But what's cooking? E porc afumat in plaman cu cristale de cocaina penala. Primul ingredient? Minimalizarea nasoalelor. Las asta deoparte deocamdata si trec la ingredientul numarul 2. Ala plin de sclipici ce sa-ti ia ochii de la portofelul ce-ti va fi subtilizat, respectiv INAMICUL. Inamicul e Ponta... ah, nu... E Antenele, Dan Voiculescu. Nu, inamicul este Doamna Wynne, liderul Partidului Liberal si Premierul in functie al Ontario. Femeia asta a incercat sa-l indeparteze pe Ford de la primarie prin toate mijloacele si e dusman declarat.
Porcul, dupa ce a fost facut albie de porci acum trebuie albit. Hai cu Arielul. Si poa' sa curete s-aici? Cu tupeu merge orice. Saptamana trecuta citeam un editorial in care ni se spunea ca asa cum e el, porcul, cot la cot cu negri in ghetto fumand droguri de mare risc, stupefiante... Rob Ford a fost ales democratic de o tona de fraieri... pe cand Wynne a fost numita politic si atunci de unde are ea tupeu sa nu stea de vorba cu primarul cand asta vrea sa ceara bani de la guvernul provincial pentru costul reparatiilor de dupa furtuna? Superb suna... doar ca. Stii cum e... doar ca! Doar ca aia aproape 500 000 de fraieri au votat un porc ce mintea ca isi va scoate si doua coaste sa si-o suga singur pentru binele poporului torontonian... si nu au votat un primar ce mergea sa-si ia doza in ghetto. E o diferenta. Si chiar e. De drept si de fapt... omu porc trebuia sa isi ia bye bye, elegant, si sa candidozeze din nou la urmatoarele alegeri daca voia. Dar el stia ca e sinucidere. Mai bine manelist... cu tupeu... cu tupeu... cu tupeu... Si cand ai si aparat de propaganda merge si mai bine, se stie ca memoria colectiva are Alzheimer in faza terminala. Poate aberez eu si exagerez dar ia uite ziarul Toronto Sun de Duminica, 19 Ianuarie.
Pagina 6 e dedicata unui articol basit de Sue-Ann Levy numit Ice Storm cold shoulder si in care e vorba despre o vecina acra a premierului ce o acuza ca nu a luat-o la ea in casa pe timpul furtunii desi Wynne spunea la televiziuni ca populatia sa-si ajute aproapele in acele vremurui de restriste. ATAT! Nu am avut noi toti cate o vecina acra ce investiga ea si stia ea tot si spunea la cine voia sa auda despre tine si faradelegile tale? Ultima treime de articol e despre faptul ca premierul nu a facut de fapt nimic aiurea ci si-a vazut de vrajeala politica... sa mearga sa stranga maini, sa dea interviuri blah blah. Adica si-a facut treaba in zilele alea. WTF? Zgarmare in cacat. Sa mai puta un pic in directia care trebuie.Ah, uite ca vad pe site ca jurnalista nu mai are incredere in Ford. Am citit articolul... hmm... a avut incredere in el si a fost dezamagita. Esti o proasta!
Pagina 26 e dedicata lui Ford... ai crede dupa poza aia imensa cu el... cand de fapt li se da cacat lu aia impotriva lui. Lorrie Goldstein e autorul articolului. Cunosc cel putin 3 femei numite Lorrie pe numele mic. El e barbat. Asta nu incearca lovituri cu manta incercand sa bage bila 8. Asta o arde direct. A inventat un sindrom pentru noi astia anti-Ford: Rob Ford Derangement Syndrome. Asta ne explica de ce trebuie sa trecem peste incidentul cu drogurile dand exemple cu alti primari si politicieni din Canada sau USA, ce au facut nasoale si mai mari. Asta e bullshit universal in politica, nu conteaza daca esti in Botswana sau in Canada: pai ce, ala e mai bun? Cand evidenta e... lasa matale pe ALA... acum vorbim de tine. TU nu ai fost bun, deci pa. Pa-pa-pa-pa! Las' sa vina altul si stai tu relaxat, nu-i vom pune-n loc pe aia de ne spui tu acum ca-s najpa. Dar tu, PA! Propagandistul ne explica apoi despre ceva ce nu l-a intrebat nimeni.... despre problemele metropolei si de faptul ca nu-s din vina lu Ford, Ford fiind doar mostenitor. Uite cu cuvintele lui de fata, dragul de Lorrie, "You name it, it was there long before Ford was elected mayor in 2010. And the scary thing is it will still be there, long after he’s gone." Ai inteles? E scary movie. E horror. Ba, astia de ati votat in 2010... nu mintise asta in campanie ca repara tot ce nu e din vina lui? nu l-a lasat Dan Voiculescu si Antenele? Au vrut sa fure sarea si Posta? S-a zbatut atat de tare pentru popor incat n-a mai rezistat psihic si s-a apucat de droguri puternice? S-a stresat dragul de el?
Uite-l ce gestica are zici ca e Martin Luther King in discursul ala de legenda.

La pagina 30 avem o rubrica de scrisori catre Editor... adica ala selecteaza ce vrea mujkiu lui. Adica o scrisoare de la una de n-o place pe Wynne. O fi tot vecina?
Disclaimer: Ma doare-n paula de Wynne si votez anti porc fiindca e personal.

Tuesday 14 January 2014

Res ipsa loquitur

Am vazut ieri un documentar facut de televiziunea canadiana CBC despre industria Condominium-urilor din Canada, in speta Toronto si Vancouver. Petrecandu-mi 44 de ore pe saptamana in Condo-uri pot sa spun in oarece cunostiinta de cauza ca documentarul nu minte desi mai sunt aspecte ce nu au fost atinse. Asta ar fi promo-ul, pe youtube:


Documentarul nu e pe youtube dar am sa pun link-ul direct de la sursa. S-ar putea sa nu fie vizionabil decat din Canada insa.

De incheiere, uite si un interviu cu producatoarea documentarului:

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...