Friday 23 November 2012

Gechil si Haid

Frumusetea e in ochiul tigrului, se zice... ah, in ochiul privitorului.
Una din fazele de cacat din meseria de sclav e ca de multe ori esti baiat bun pana le zici NU, apoi devii un bulangiu care trebuie sa moara.
Alteori nu faci nimic, doar ai ghinionul sa imparti habitatul cu royalty. Saptamana trecuta a venit o vizitatoare ce-mpungea un saij' de ani, sa ceara un Parking permit. Cunosc garzi ce il scriu ei pentru vizitatori dar nu e Modus Operandi-ul meu. Eu prefer sa il scrii tu pana eu ma ocup cu alte chestii in computer. Scopul nostru e comun si stiu ca e mai simplu asa. Dar TU stii sau nu stii. Doamna, Elizabeth Queen, pe numele ei complet, mi-a sursurat parola: Oooh, the other guy does it for me.
Bai... cred ca ai apasat pe CAPS Lock din greseala, ca nu a mers parola. Mie personal nu-mi place expresia: the other guy does it. Nu stiu daca o face sau nu, nu stiu de ce o face, de cate ori a facut-o, in ce context, etc. Deci eu si seful meu ignoram astea by default.
Dar eu am intrebat-o pe doamna Queen, Elizabeth Queen: deci io's bulangiu ca nu fac?
Well, that escaladed quick as a mutha fucka. Cica ea nu a venit aici sa se certe. Dar eu lucrez acolo treipuncteuriasedesuspensie. OOOOOOOHHHHHHHHH! N-am mai auzit asta niciodata, sunt socat pana la jambiere. So, this is my job, eh? Baaaa, auzi ca-mi face plangere si nu mai intru-n Rai, ba Maline!
In 5 zile pe saptamana emit cel putin 100 de permise de parcare si nu il scriu eu decat daca vad ca nu stii sa scrii sau nu ai ochelarii la tine.
Dar mai era un glonte in incarcator si doamna l-a folosit: you have the info in there. In there inseamna computerul, intelegi? Poate nu se intelge scopul obtinerii unu permis de parcare. Tu, vizitatorul, iti inregistrezi masina la noi si ca dovada primesti o tidula-n geam. Sa nu iei amenda de la politia bosketara. E o formalitate enervanta pentru multi caci la noi la cladire trebuie sa te dai jos din masina si sa vii pana la desk sa iei beletu', domnule Goe. Deci ai vrea sa mearga repede, ca ai venit cu treaba. Dar cand tu esti din familia Queen, Elizabeth Queen iar eu sunt Letmespellthatforyou tu te enervezi de-ti da sangele albastru de metil pe nara. Ce vrei sa-ti spun eu tie cand vad ca pe tine te enerveaza ca nu iti scriu EU aia. Ca nu iti trebuie sa fie facut bine, sau facut repede ci te intereseaza sa iti fac EU... sa fi tu aristocrata. Caci tu iti vizitezi prietena, si prietena ta locuieste intr-o cladire scumpa... intelegei de ce? Get it? Get it? Are sens... pe undeva pe acolo.
Azi am avut ocazia sa-mi arat si cealalta fata. A venit o okioasa de pe strada si mi-a intins o rola de banda scotch si m-a rugat sa ii desfac banda, ca ea nu poate. Si ea m-a intrebat: u wo'k he'e? I-am raspun ca da, caco ncierge , dar asta cu banda scotch o fac part-time si bill-ui pe firma personala. A ras si a zis ca-s baiat fin, ca Alin. Sfat... daca va gasiti vreodata in frig cu o rola de band scotch ce nu vrea sa se dezlipeasca sa o poti folosi... incalzeste-o nitel caci de frig nu merge.
Doar o alta zi in comuna Terente, judetul Ontario.

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...