Monday 22 August 2011

In lumea Diavolilor Albi

So cheres, yo?
Sambata la munca apar doua bucati okioase. Una batrana, mergea suspecta de breakdance. Una mai tanara, potential cumparator de condo la suprapret. Babaciunea era Agent... Ii explic unde sa parcheze... si unde sunt lockbox-urile. Reamintesc ca e cam greu sa ajungi la ele fiindca locatia a fost aleasa-n dusmanie. Nu au gasit, deci vin inapoi la Ground Floor.
Concomitent, un locatar se insura si toti "cei mai buni" baieti ai lui il asteptau in lobby sa coboare, limuzina era deja in fata. Deci 10 baieti imbracati la 4 ace, in costume scumpe. Apare okioasa si se duce la primul dintre ei si-i spune ca nu a putut gasi lockbox location. Ala se uita la ea... ii pica fisa si arata inspre mine. Si baba isi cere scuze... GENIAL: Ooooh! I'm sorry, U ALL LOOK THE SAME." HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAAHHAHAAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAH!
I-a umilit pe cei mai buni baieti in doua feluri. Rasism... toti Diavolii Albi arata la fel... si 2, ei erau imbracati in smokinguri... si aratau ca un security guard... Hahhaahhahahahahhahahahhahahahahahhahahaahahahhhaahhaha! Baietii au luat de la Mao Tse Dong! Okioasele coboara la P1. Va mai amintiti ca acolo ai doua (???????) optiuni: Exit si Recycle Room. Okioasa tanara merge spre Exit. Okioasa batrana ii face semn inspre Recycle Roo... Intra amandoua acolo... FACE PALM!
Diavolul vostru Alb preferat a fost la sala... si s-a si balacit nitel la piscina... Deci am facut dus... si la dus, si la intors... La intors, am evitat un okios in peleu gol ce se aplecase sa-si spele spatiul inter digital si curul lui galben venise inspre mine... am fost pe faza si am facut un pas lateral, numa bine ca sa ma sterg de un alt personaj la peleu gol, ce venea di partea opusa... Minunat.
MINUNAT!

Wednesday 17 August 2011

Ganduri la oboseala

Sunt constient ca "milioanele" de cititori ai blogului meu sunt interesati de optica "emgigrantului in Canada" dar si eu imi citesc blogul... deci tre sa scriu si pentru mine. M-am pomenit de multe ori citind ore intregi articole vechi si razand amintindu-mi intamplari sau razand de felul cum descriam... aka ce-mi caca mintea atunci.
In general imi tin mintea ocupata cu chestiile de zi cu zi ale imigrantului: sah, ecuatii diferentiale, albinaritul si sculptura in piatra ponce. Apoi ma duc la munca. Pe drum ne salutam cu lumea din trafic si ii intrebam de rude si alte neamuri decedate. Asta fiindca exista o ierarhie de tip Rock-Paper-Sccisor, adica unu mai prost ca altul fara sa ai un No.1 bine definit. Se remarca okioasele de orice varsta, okiosii batrani, tigancile si maronii. Un fel de supervisor peste toti astia este bine-nteles D-na Profesoara care ne-a trimis Hyundai-ul direct la fier vechi.
La munca ai zile si zile. Noi avem sanse la zile proaste mai mari decat un Average Joe, fiindca noi stam in uniforma la ghiseu... si lumea intelege din asta ca tre' sa vina sa urle la noi sau sa sa vomite pe noi... caci asa e in tenis. Ce facem noi e cu atat mai de cacat caci astia cu care te certi de obicei locuiesc aici. Deci nu e ca si cum vine unu la tine la Supermarket si se caca pe el si apoi pleaca. Astia-s bumeranguri toti... pleaca si se intorc. Sunt si avantaje. Meseria nu e atat de grea cand esti over qualified pentru ea, nu? Dar te lovesti de 2 prejudecati. De fapt nu te lovesti ci esti lovit cu ele. Una este ca vorbesti cu accent est-european... si asta inseamna de obicei ca esti sarac. Prea putini esteuropeni bogati emigreaza in Canada... si apoi vine a doua prejudecata... esti securist... deci nu esti bogat... si fiind securist, trebuie ca esti si vreun prost. Deci dintr-o vorba si o privire esti catalogat sarac si prost. Automat intervine sentimentul de superioritate. Dar cred ca in lumea asta sunt v'o 5 persoane pe care le respect cu adevarat... iar pe 2 din ele nu le-am cunoscut personal. Deci TU, daca vi si te caci pe tine ca regula de a da Parking Permit si daca vrei sa parchezi 30 de secunde e o regula retardata... mie mi se rupe pula de tine. Si aici imi folosesc eu talentul de a citi oamenii sa vad care ti-e motivatia pentru care urlii la mine. Daca vad ca esti prea prost sa pricepi ca nu eu am facut regula si ca imi manca si mie timp si energie sa o aplic la toti prostii... te iert. Daca vad ca nu esti prost dar o faci de al dreacu... ne certam.
In general e palpitant... si antrenant... de la alarme de incendiu la usi de garaj ce pica pe masini. Din experienta mea, in meseria asta... cu cat esti mai pregatit si cunostii detaliile meseriei... cu atat ai mai putin stress.
Claudia se mai enerveaza cu fraierii dar eu am noroc ca mie nici nu-mi pasa. Sunt nascut in 1982 si am mai prins anii aia in care era foarte important "cine era ala"... caci erau anii in care si un gestionar de la Gostat era un om de vaza. Un doctor era dumnezeu pe Pamant si inginerii isi puneau "Ing." pe usa de la intrare. Dar am inteles devreme ca respectul se castiga, deci pana o faci... nu vrei tu sa sugi paula cu arfele tale? Sunteti oameni, si ca atare cacatul vostru pute. N-am complexe de inferioritate fata de nimeni. Am incercat sa le explic asta si la unii prieteni de ai mei. Dar o fac cumva instinctiv, nu imi impun asta. Si de asta cred ca am fost surprins cand colegi de munca imi cereau sfatul in niste probleme de care poate nici macar nu ar fi trebuit sa aflu. Duminica am cunoscut niste consateni de varsta mamei si i-am luat la "per tu" iar ei au strambat din nas. Crezi ca au sa inteleaga vreodata ca si in Romania as fi facut la fel sau ei cred ca am arfe de canadez... si ca acum ma cred mai bun decat imi e valoarea de piata?
Dupa standardele din Romania... DA, sunt un nesimtit si incerc sa ii insuflu asta si Claudiei.
Asteptam sa vina criza. Va lovi tare? Cat de tare? Cum supravietuim? Deocamdata supravietuim. Suntem in etapa de platou a evolutiei noastre canadeze. Va scuip ca sa nu ma deochi cand spun ca macar ne merge bine in viata de cuplu. Eu sunt convins ca pana la urma vom reusi sa facem ce ne-am propus. Si de acolo ce e in plus e "peste".
De-asta eram sincer cand i-am spus Luni lui Matei Corvinus la un pahar de 300 ml de vin rosu ca mi-e frica sa castig la lotto. Echilibrul s-ar perturba... Am mai spus-o... eu cred in complementarism... a+b= 90 grade. a si b au valori bunicele acum...
Mda...

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...