Tuesday 10 May 2011

Ottawa partea doa

Aproximativ acum un an se implineau 3 ani de casncie si am fost la Ottawa sa vizitam si sa celebram astfel momentul. Anul acesta, fiindca romanaches aveau impulsuri excursioniste am acceptat sa jucam in Ottawa episodul 2. Ne-am luat Sambata liber si uite asa am fost pusi intr-o situatie ce nu ne-a placut... schedulerul a descoperit ca nu-i convina sa dea liber la consiergii de la AMBELE turnuri in acelasi timp. Noroc ca Suppavisorul meu a acceptat sa ia el tura mea si astfel era un gard la post care stia ce sa faca daca cacatul se lovea de ventilator. S-am plecat!
Aproape de Ottawa am zambit stramb in poza radarului... rulam la modul cocalar... 140 km/h. Nu e minunat?
Am mers la acelasi cacat de motel. Anul trecut nu ni s-a parut asa dubios dar de data asta am remarcat ca zona e cam nasoala. Camera nu era gata dar ne-au permis sa lasam masina in parcare. Ne-am dus direct sa vizitam Parlamentul. Acolo am avut o senzatie de deja vu cand in fata mea, la fel ca anul trecut, era un baiat ce semana cu prietenul roscat al lui Heri Potereanu. Poza va fi mai jos... ciorapii lui m-au scos din minti... plus ca o asemenea combinatie ma oripileaza: pantaloni scurti, ciorapi ecosez si pantofi de piele maron. Hai las-o-n fanoanele ma-sii! Aici vreau sa fac o paranteza si sa propun o comparatie intre Morcoveata asta si Franks de la FNI. Adica tanarul Morcoveata de ce nu ar deveni peste ani un personaj important? Astia sunt personajele imbracate de ma-sa lor. Pai daca ma-sa lor nu mai e cu ei... ei isi amintesc cum i-a invatat mama sa aleaga hainele, dar nu mai e nimeni sa le zica "boulec, vezi ca ai o borta in talpa si brantul se freaca de asfalt". Apoi astia am impresia ca se imbraca dupa lista: ce trebuie? PANTALONI! ah, da... Apoi? CIORAPI. Cati? 2? Trebuie sa fie de aceeasi culoare?... Intelegeti ideea... V-am mai plictisit eu pe blog cu fixatiile mele vestimentare. O fac in speranata ca daca O SINGURA persoana pricepe si se conformeaza, am salvat un suflet... iar asta ma va duce in Rai. Cu emfaza pe DUPA PAREREA MEA va spun ca dupa parerea mea, nu ai nici o scuza ca porti pantaloni scurti si pantofi DE COSTUM. Nu ai nici o scuza sa porti adidasi si ciorapi DE COSTUM negri, gri, albastri, rogvaiv... Nu purta la pantaloni scurti ciorapi mai lungi de glezne... doar daca esti pizda la fustita de la vreun liceu catolic. Altfel NU! Nu ai nici o scuza sa porti ciorapi rupti. In nici o situatie! Nu purta ciorapi din alt material decat bumbac pentru ca atunci cand te vei descalta imi vei rupe nasul. Deci ai mila de mine. SI NU O MAI LASA PE MA-TA SA-TI CUMPERE HAINELE. CONTRAR PARERII TALE, EA NU STIE CEI MAI BINE PENTRU TINE IN MATERIE DE IMBRACAMINTE. Ca sfat, cand te duci sa iti cumperi o bluza, de exemplu, cand vezi una care-ti place- TRECI MAI DEPARTE! si cumparati una care ti se pare prea tipatoare si prea show off, care nu ti se potriveste. I-ao pe aia, si bine ai venit in randul lumii. Cu placere te anunt ca in momentul acela, in ciuda ma-tii vei face un pas important in mmaturizarea ta de barbat. Doamne-Doamne, e uimitor cum ma pot enerva de la simpla pereche de ciorapi. Noroc ca am blog si pot refula.
La iesire, in fata Parlamentului niste libieni protestau legal impotriva crimelor lui Ghaddafi. Dupa un sfert de ceas au aparut si unii cu steaguri croate, dar astia nu pareau sa protesteze. Ne-am luat bilete la cruise-ul ala cu autobusul amfibiu aka amphibus. Ne plimba prin Gatineau, apoi intra in rau si te plimba prin fata Muzeului Civilizatiilor, apoi vace o volta si se apropie de malul cu dealul Parlamentului dupa care iese din rau pe unde a intrat, in parcul ala din Gatineau. Apoi te duce prin cartierul Primaverii a lu canadezi, unde iti arat resedintele ambasadorilor iar mai apoi si unele ambasade. Nu va faceti iluzii, ambasada Romaniei e in partea cealalta, in zona aia rau famata, unde e si motelul unde am stat. Eu le-am spus companionilor mei, zona aia a fost probabil residentiala dar s-a stricat din momentul in care romanii si-au pus ambasada acolo.
De la oboseala si alcool am tras obloanele devreme. Din motive subiective datorita subiectului motivului Duminica nu am mai vizitat decat un Tim Hortons pentru cafea si mic dejun inainte sa o tulim spre casa.
Ieri am fost la sala. Luni e B-ball day asa ca m-am dus direct la sala de basket. "La celalat cos" era okiosul ala lu care ii explicasem cum sa sara corect la cos. Cingul avea filme cu concursul de aruncari de 3 puncte de la All Star Weekend si isi pusese un fel de rampa cu 4 mingi portocalii si una colorata. A venit direct la mine sa dea mana si mi-a spus: can u make sure that none of the balls get to the other court?" M-a luat prin surprindere asa ca am acceptat. a aruncat, n-a marcat deloc si am blocat doar o minge mai zburdalnica. Apoi am ales si eu o minge si am inceput sa arunc. Dar okiosu vine la mine: "help me ggather the balls". Fara sa-l privesc i-am replicat: just let me shoot, man. Ma jur amin ca mi-a aruncat aceeasi privire ca okiosul ala cu care am lucrat si care mi-a spus ca sunt exact ca familia lui ce nu-l ajuta niciodata. Bai astia nu-s normali la cap. Si ei ar trebui sa fie mai inteligenti nu? Ca au pula mica deci mai putin sange in ea, deci mai mult sange pentru irigarea creierului. Dar nu e asa.
Ce a fost inbteresant e ca un cos de pe lateral era usor mai coborat decat celelalte si am dat niste dunk-uri ca-n vremurile bune. un alt okios, de alta plamada si care parea cu doua clase peste celalalt folosea un scaun ca sa isi exerseze depasirea adversarului in regim de viteza. L-am provocat la un 101 si a acceptat. A inceput el. Scor 0-5, fara sa apuc sa clipesc. Apoi a ratat si a fost randul meu. Fara sa ratez scorul a devenit 9-5. S-a terminat 12-10 pentru mine. Face bine la moral.In spatele nostru celalat okios prostise pe inca doi baieti si tot carau chestii de plastic sa le puna sub rampa aia sa le vina mingile cat mai la indemana. La gata lu okios i-a luat 10 minute sa duca toate chestiile inapoi la locul lor. Boulecul.
Deci un weekend lung, o vacanta prea scurta si cu prea multe peripetii. Dar si multe invataminte. Mama mi-a spus, dar eu nu am ascultat...












Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...