Tuesday 19 April 2011

It ain't over until it is over

Samabata glumeam ca vremea asta de cacat e "just a taste of the canadiaen spring" iar o residenta imi raspundea ca am dreptate si CA CAnadienii au uitat ca ASA este de fapt luna Aprilie in Canada. Claudia a racit Vineri. Eu stiu de la Basescu ca de ce mi-e frica nu scap asa ca am zis sa fiu proactiv si nu reactiv si am bagat pastile cot la cot cu sotia. Ea si-a revenit iar eu sunt inca in regula desi ma doare gatul putin. Tratamentul continua...
Duminica raceala Claudiei a fost la apogeu asa ca am lenevit toata ziua imbuibati cu pastile. A doua zi ea lucra overtime de la 8 la 16. Doar ca dupa o zi de leneveala si mai mult de un an de culcat tarziu somnul fuge de tine cu viteza lui Bolt. Nici mie nu-mi era somn dar eu nu mergeam la munca a doua zi. Claudia a dormit o ora, eu vreo 2 jumate. Luni seara ne-au vizitat romanaches. Am facut un BBQ, ca asa e frumos.Ne-am uitat si la niste filmulete de pe youtube de la Prahova TV care are o emisiune numita Vox Populi. E un baiat ce merge pe sate si intreaba taranii chestii grele gen "Care e diferenta religioasa intre Paste si Craciun?" sau "cine a scris Biblia?" sau "cine sunt Adam si Eva". E atat de trist incat razi de te caci pe tine.
Adica in mintea ma stiu ca lumea e proasta dar mereu am crezut ca macar legat de religia lor oamenii cunosc lucrurile de baza. Adica vezi babe batrane si in varsta datorita etatii lor care cunosc ABSOLUT toate perioadele de post dar in capul lor diferenta dintre Paste si Craciun e ca de Paste tai vitel/miel/ied iar de Craciun tai porcul. Aici e ceva ce-mi scurtcircuiteaza mie gandirea. Evenimentele de la Craciun si de la Paste sunt chiar baza crestinismului. Dar e ok, nu? Ce conteaza ca niste tarani corditi sunt o minune a naturii ca nu uita sa respire?
Eu nu sunt adeptul ca daca ai puls inseamna automat ca ai dreptul sa votezi. Nu cred in societatea aia perfecta in care votul e "pe bune". Nu mi se pare corect ca votul unuia care se intreaba "Din ce material e facuta Axa Pamantului?" si "Cine schimba rulmentii acestei axe?" sa anuleze votul unuia care intelege ceva din politica si din ce se intampla in jurul lui, nu? Chestia asta cu dreptul neconditionat la vot se aplica bine in comunism... cand toti au dreptul sa voteze singurul candidat. Hahhahahhahahahhahhahahahhaha!

Pe o alta axa de gandire (ca sa ramanem in zona) vine Pastele. Din nou ne vom vopsi o'ole si vom pune pe masa de Paste "cele cuvenite". Conform traditiei, suntem invitati la masa la matusa Lucy.
Pe inca o axa de gandire, la sfarsitul lui Mai ne expira polita de asigurare cu Des Jardins si ne-au facut o propunere de reinnoire. Fiindca polita initiala a fost pe o Claudia cu G2 si 24 de ani... cand esti considerat un risc caci esti sub 25 de ani si
ai doar G2... am platit multicel. Acum la reinnoire... fiindca aceeasi Claudia are 25 de ani si are G full... polita creste cu $40/luna. Nu e minunat? I-am anuntat ca nu apreciem batjocura si ca pa si pu... la revedere. Acum cautam.
FUCK UN APEL... DACA AVETI UN PONT VIS-A-VIS DE ASIGURARI... MILOSTIVITI-VA DE NISTE NASTY IMMIGRANTS CA NOI... SA NU FIM BATJOCORITI DE ACEST SISTEM DE BANDITI.
Va multumim.

PS: In caz ca nu mai scriu pana de Paste, Varahils va ureaza sarbatori fericite alaturi de familie si de toti cei dragi.
Numai de bine.

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...