Saturday 2 April 2011

Ancore in Realitate (iar sunt serios)

Acelasi DISCLAIMER: Postul ACESTA nu e despre emigrare sau alte alea amuzante din viata mea de Fresh off the boat immigrant. Citeste un pic, daca nu e pe filmul tau sari peste fara sentimente. Nu pierzi nimic.

Ieri mi s-au aliniat niste planete in cap. Aveam ideile in cap dar ieri le-am pus in ordine in urma unor discutii cu mine insumi... mai mult sau mai putin. Cineva se revolta ca ce drept au americanii sa-si manifeste interesul in Orientul Mijlociu. Nu raspunsul e important ci indignarea persoanei. O indignare care nu are acoperire, dupa cum am de gand sa argumentez in urmatoarele randuri. Omul de rand, cu creierul mirosind a Ariel, se indigneaza zi de zi vis-a-vis de realitatea inconjuratoare. Pentru ca mintea lui e ancorata intr-o realitate utopica dar fizic traieste intr-o REALITATE care il contrazice secunda de secunda. Doar ca Ariel-ul e un detergent bun... isi face treaba...
Am identificat 3 "ancore" ce tin omul de rand cufundat intr-o realitate mincinoasa.
1. Omul crede ca e LIBER. Liber sa manance ce vrea el, sa spuna ce vrea, sa citeasca ce vrea, sa mearga unde vrea, sa cumpere ce vrea de unde vrea... LIBER, intelegi?
In REALITATE "libertatea" ta garantata de constitutii si alte chestii iti este ingradita prin diferite metode. De la legi pana la mesaje subliminale din reclame. In REALITATE nu poti sa faci ce vrei tu. In REALITATE omul de rand nu are bani la discretie incat sa cumpere ce vrea el de unde vrea el... lipsa banilor trimitandu-l la magazine cu marfa mai ieftina. In realitate exista un sistem care te "invata" ce e bine si ce nu, ce trebuie sa faci in anumite situatii... practic te ghideaza si la nevoie te forteaza sa te supui. In REALITATE esti o bucata de lemn de balsa in voia valurilor... Si acum, "ancora" numarul...
2. Omul crede ca e SPECIAL. Chit ca e creatia Dumnezeului biblic sau infatuarea lui il face "special", omul crede ca are un scop pe Pamant. Crede ca e important.... cineva sau ceva are un plan secret cu el, de obicei ceva maret. Pentru ca e IMPOSIBIL ca el sa existe.... si ATAT! Deci... cu o persoana atat de speciala... inseamna ca parerea lui conteaza, votul lui conteaza, aportul lui e important. In REALITATE niste baieti s-au prins ca treaba functioneaza altfel si daca nu preiau ei problema in mana, au sa o preia altii. E o vorba, "cel mai mare truc al Diavolului a fost sa convinga lumea ca el nu exista". Pai asta traim zi de zi... nu exista nimeni care ne conduc destinele la modul DIRECT, doar Dumnezeu. Suntem liberi... democratie... cacat. In REALITATE s-a dovedit ca "nistebaieticaredaumanacabaietii" se pisa pe democratie, legi sau bun simt si fac ce vor ei... cum vor ei... cand vor ei. Iar acesti baieti... sunt deasupra. Deasupra de guvernul tau, deasupra de biserica ta, deasupra de Dumnezeul tau. Pe regula "la poker toate mainile sunt egale doar ca unele sunt mai egale decat altele" EI sunt mai "speciali" decat tine sau decat mine. Si ghici ce? NU INSEMNI NIMIC PENTRU EI. De aia mori la World Trade Center sau undeva in Afganistan. Esti carne de tun intr-un razboi de care nu esti constient. Si nu ma refer la razboiul din Afganistan sau Razboiul impotriva Terorismului. Si aici ajungem la "ancora" numarul....
3. Pacea- o utopie. Lumea are o credinta oarba ca "va fi bine". Dupa ploaie vine soare, binele invinge intotdeauna, etc. In INTREAGA istorie omeneasca se pare ca sunt mai putin de 30 de ani de pace TOTALA. 30 de ani raportati la istoria omenirii inseamna 0. Deci putem spune ca MEREU a existat un razboi undeva in lume. MEREU! Deci putem spune ca daca nu asta ne e firea umana sa ne dam in cap pentru suprematie... macar e o parte importanta din firea noastra. Dar propaganda (indeosebi crestina) ne-a invatat ca tre' sa fie pace si armonie, caci Dumnezeul ala care a masacrat zeci si sute de mii de oameni in Primul Testament ne iubeste pe toti, caci toti suntem egali in fata lui. Doar ca, In REALITATE, Biserica propovaduia pacea in timp ce sub obladuirea Ei armate de cruciati sau de conquistadori masacrau si cucereau noi taramuri. Dar omul de rand, cu creierul imaculat de la detergentul Ariel, taia si spanzura caci asa i se zicea ca e bine. Caci realitatea devenise ce TI SE SPUNEA ca e realitatea. Porunca de la Dumnezeu: Sa nu ucizi! Dar tu bagai palosul pana la prasele in mahomedan, caci aveai dezlegare de la Generalul lui D-zeu, Papa. Deci e bine.
CONCLUZII!
Omul de rand a trait de cand e lumea intr-o realitate utopica. I s-a spus ca e ok sa omoare alte creatii ale Domnului, i s-a spus ca paduchii si puercii si jegul sunt pedepse de la Dumnezeu pentru pacatele lui. I s-a spus ca Pamantul e plat... pana s-a facut rotund. I s-a spus ca Pamantul e centrul Universului pana i s-a spus ca nu e asa. Crestinilor li s-a spus ca restul sunt pagani... in acelasi timp paganii ii considerau pe ei pagani si barbari. MEREU realitatea din capul lor era contrazisa de fapte. MEREU... I s-a spus ca natura umana e buna si pacea e habitatul lui de drept in timp ce razboiul batea la usa. I s-a spus ca e o fiinta umana, deci important, iar apoi era sacrificat pentru interese superioare. Nimeni din cei care CONDUC nu iti vor binele TIE! In REALITATE a existat un Imperiu Persan, unul Roman, unul Tatar, unul rus, etc. Unii au avut sange-n instalatie si brand de OL32 si si-a luat ce a considerat ca-i "al lor". Asa se duc si americanii in Orientul Mijlociu...
As putea sa continui doua saptamani in sir dar ma opresc. Vreau sa inchei cu concluzia ce-a mai importanta. Lucrul cel mai malefic din mintea omeneasca e SPERANTA. Speranta e un drog. Iti invaluie mintea si o minte.
Pe ce te bazezi cand crezi sau speri ca o sa fie bine? Sa zicem ca vine "bine" in anul 2111... dupa rau a venit si bine... dar pentru mine sau pentru tine NU. Noroc ca avem ancorele... stam bine infipti in "realitate" unde totul va fi bine, o zeitate suprema ne ajuta daca suntem cuminti si ne-a facut si rezervare la un hotel mijto dupa ce murim... pana atunci, noi cu ale noastre... Romanii au talent, stiati?... Creier nu au.

PS: am lansat niste afirmatii hazardate legat de originea cutremurului din Japonia

www.presscore.ca/2011/?p=1624

Tuesday 29 March 2011

Sa pis in freza iarna canadeza

E sfaritul lui Martie si tot aia e. Privind la orizont ... vezi linia orizontului, dar metaforic vorbind... urmatoarea saptamana ne scaldam tot in 3-6 grade Celsius. Ceea ce e de cacat. Caci soarele asta e mijto tare... straluce' ca Il Luce... de carici sa ne-apuce. Dar las' ca vinea ea priiimaaah- vaaaraaaaah!!!
Consemnul e ca mergem regulat la sala. Cateodata regulati, cateodata regulat. Asta-i regula. Azi a fost bun de tot... sala + basketbalet. Bun asa.
Apoi la munca, nu e bun... deloc, dar necesar. La munca am avut o discutie scurta cu o locatara... o okioasa cantareata de opereta. Intr-un mod nerelevant a avenit vorba de muzica rap iar dansa s-a exprimat vis-a-vis de ea ca si "poetry" si "modern poetry"... Am vrut sa o intreb daca imi citeste blogul si face misto de mine. Dar era pe bune.
Am citit presa sportiva si m-am spart de ras citind despre meciul Romania- Luxemburg (3-1)... Pentru cine nu a vazut meciul, un meci castigat greoi dupa ce Luxemburg a condus cu 1-0 si a fost 1-1 la pauza. Mutu a dat doua goluri si a fost cel mai mondial de pe teren. si de aici vine gluma urmatoare: "Romania a invins Luxemburg pentru ca Mutu are boala pe ospatari."
Apoi commenturi pe gsp.ro:
Rere: "Meciul trebuia programat miercurea. Băieţii nu ştiu să joace marţea. Plus că bate şi vîntul tare dinspre Pietricica..."

Nede: "Oricum avem noroc, ăştia din Luxemburg au ieşit de la muncă abia la 5:00 şi sînt cam obosiţi"

Ionel: "Doar pe Mutu îl avem, restul sînt praf . Sîntem ca Luxemburg, doar că îl avem pe Mutu"

Alex4you: "Hai că bifăm şi noi o victorie, bine că am căzut cu desculţii ăştia în grupă cu noi"

David27: "Meci palpitant,ce răsturnări de scor !!! Fantastic meci !!! Mai jos de atît nu se poate, sub noi nu mai e nimic"

Symba_sezione: "Ne vedem la Universitate să sărbătorim victoria?"
Traditional: "Eu sînt la Piaţa Unirii şi nu reuşesc să mă strecor printre miile de fani ca să ajung la Universitate :("
HAHHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA!
Am primit CA CAdou un barbeque grill de la matusa Tamara. Claudia nu m-a lasa pana nu l-am montat... acum am barbeque grill in livingroom. Asteptam sa treaca nesimtita asta de iarna si sa curatam balconul, sa chilluim...
Am vazut DuminiCA CA Romania freamata la Wikileaksurile alea care nu fac decat sa confirme ceea ce unu cu un lindic de creier in cap stia deja.
PS: am fost la Walmart sa-mi iau chiloti... si mi-am amintit intr-o milisecunda de ce imi luasem chiloti din Romania... pe rafturi sunt numai chiloti de baba barbatesti. Nu-mi plac deloc. Am gasit unii decenti la Costco, marca Champions... nu i-am incercat inca dar arata decent. Cred ca atunci cand vine vara (probabil in 2012) am sa aplic metoda aia "sa nu-ti mai puta ciorapii"... adica sa nu-i mai porti...

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...