Friday 3 April 2009

Decoratii pentru forumistii veterani

Am niste observatii privind viata sociala de pe lantul de forumuri pentru emigrare toronto.ro, montreal.ro, etc...
Initial scrisesem altceva. Nu stiu daca cineva a apucat sa citeasca articolul initial. Primul articol l-am scris aseara tarziu dar l-am scris in graba si incepuse sa semene a baguiala de pustan. Saptamana in curs am citit mai multe topicuri pe toronto.ro. Si brusc m-a lovit! Topicurile se invart in cerc! Subiectele sunt cam tot alea, repetate la nesfarsit. Lucru care deranjeaza... dar stiti pe cine deranjeaza? Pe aia care sunt "veterani" pe acest forum. Care au sute sau mii de postari. Pe ei ii agaseaza persistenta cu care userii noi deschid noi topicuri. Noi pentru ei, caci pentru un veteran subiectul e deja fumat... totul e fum si scrum. Ei nu mai au rabdare sa explice pentru a mia oara sau sa-si dea cu parerea inca o data daca era mai bine in Romania sau Canada e Terra Promesa.
Userii sunt multi si pestriti. Ieri impartisem userii in 4 categorii. O categorie e cea a celor care au creat forumul sau moderatorii. Apoi cei care s-au remarcat prin sfaturile, parerile pertinente si cunostintele lor impartasite pro bono si celorlalti aspiranti la emigrare. DAR categoria cea mai numeroasa este cea a userilor obisnuiti care citesc, baga sau nu la cap, mai intreaba ce au nevoie si merg mai departe. Apoi sunt bulangii. Multi ajung bulangii fara sa fie cu adevarat bulangii. Pe forum ajungi bulangiu, ajungi avertizat si daca nu o lasi moale ajungi Banned... ajungi bulangiu daca te contrezi cu curentul... daca te pisi contra vantului... si directia vantului e data de veterani. Dar forumul cesta e despre emigrare. El exista pentru cei din categoria a treia: userii obisnuiti. Userii obisnuiti ce-si creaza un cont, citesc, se informeaza, mai pun intrebari, aplica sau nu, ajung in Canada sau nu si apoi isi vad de treaba. Pentru ei e forumul. Unii din ei, odata ajunsi in Canada mai intra pe forum, caci si-au facut prieteni sau pentru informatii sau pentru ca "aia ar fi in stare sa se distreze fara mine". Unii devin cu timpul veterani pe forum. Multi odata ajunsi aici au nemultumiri despre Canada, o spun pe forum si sunt dati cu capul de pereti de catre veterani si declarati Bulangii, Securisti sau "decenuteducimataleinapoilaromania". Si uite asa se formeaza tabere... comunitatea forumului.
DAR E GRESIT!! forumul e in primul si in primul rand despre emigrare si e pentru cei ce vor sa emigreze. Vrei sa-i ajuti? Ajuta-i! Daca nu, taci! Punct.
In timpul procesului de emigrare am citit o groaza de pe acest forum. Chiar daca un subiect se repeta, nu ma interesa.. era informatie despre Canada. Stiti ce nu diferea? Discursul sictirit al veteranilor. "Iar discutam despre asta?!" Pretene, ai 5000 de posturi... in cate ai spus asta? Pe mine ma enervai cand scriai asta. Lasa lumea sa-mi povesteasca despre Canada, nu-i pune pumnul in gura... mai bine spune tu ceva despre asta... chiar daca ai mai spus de 1000 de ori. Daca nu, taci. Punct!
Forumurile sunt toate la fel. Aceleasi tabere, aceasi trolli, aceasi paranoici care vad trolli peste tot, multe persoane abundand de viata sociala sanatoasa... pe forum. Nu e nimic nou! Verificati si alte forumuri. Daca moderatorii sunt atenti si priceputi derapajul va fi controlat de cele mai multe ori. Am intalnit forumuri in care daca un topic exista deja moderatorii il inchideau si scriau: "Topic existent!" si dadeau URL-ul topicului deja existent. Si nu aparea sute de topicuri cu acelasi subiect in care toata lumea abera o data si inc-o data. Control.

DISCALIMER!
Forumul montreal.ro este dovada ca nu ai nevoie de firma de specialitate pemtru a emigra in Canada. E dovada ca oamenii se pot ajuta fara interese materiale sau de alta factura. Sute, daca nu mii de romani sau moldoveni de peste Prut pot sa depuna marturie ca acest forum functioneaza in SCOPUL lui.
Scop care este uitat de cei care s-au invechit pe forum. Care stau pe forum pentru ca asa s-au obisnuit.
Aspiranti la emigrare, citit cu incredere rubrica " Emigrare"... si cititi printre randuri restul. Ah! si bancurile sunt pe bune... puteti rade linistiti.

Wednesday 1 April 2009

Glezna lui Ronaldinho vs Tendonul lui Ahile

Ideea e ca viata a devenit serioasa din nou. CA CAp de familie trebuie sa ma gandesc la viitor. Si acum... stau la umbra unei glezne umflate si fac planuri ca un arhitect. Uite ca a aparut si Claudia. Cu stiri proaspete care aduc elemente noi in dezbatere. Tragem axele x-y-z si incepem sa desenam urmatorul an. Inca un pas in maturizare.
Aseara am fost la basket. Am jucat infect si mi-am incununat performata printr-o glezna tripla si o durere in incheietura mainii drepte. Dupa doar 3 meciuri. Am stat 1 ora jumate pe banca tinandu-ma de glezna. Baietii de la teren sunt faini. Toti veneau si ma intrebau cum ma simt, imi dadeau sfaturi, fase elastice, pungi cu chestii profesionale de racit glezne umflate... Evident ca nu pot merge. Aseara am avut febra cu frisoane si am transpirat CA COtabita in concert. Am halit un Tylenol (evident) si mi-am pus gheata pe glezna. Cacatul ala de punga cu gheata fosnaia la fiecare miscare sub plapuma si le scotea din minti pe micile raptore. Dimineata nu a adus nimic nou. Stiam inca de aseara ca daca nu se schimba nimic nu am sa ma prezint la datorie. Am dormit pana la ora 11. Am facut ordine inn dormitor... sontic-sontic... am facut un dus... mi-am facut freza... haine curate... si m-am simtit mult mai bine... apoi am incercat sa merg si mi-am luat un reality-check.
Claudia a avut o zi grea la birou. Se pare CA COmpania s-a cam grabit cu instalarea contoarelor de curent si acum se judeca lumea cu ei. Si ca s-ar putea sa nu fie cum spun ei. Si au trimis aseara o scrisoare pentru toti locatarii cu explicatiile necesare. Aceste scrisori au generat reactii in lant dupa cum urmeaza:
- noi am fost offduty... livrarea a fost facuta de Zamorano, Ivan Zamorano... AssistentSuper! statusul locatarilor difera. Unii sunt de mai mult timp in bloc, au semnat alt gen de contract, etc. Scrisoarile astea explicative erau de fapt niste foi A4. Zamorano nu stie sa vb engleza... de citit nici atat... el n-a stat sa verifice... foile aveau indicat si numarul apartamentului, caci explicatiile difereau in functie de locatar. El le-a distribuit in stilul "ia d-aici ca-i cu lipici!". Unii n-au primit deloc, unii au primit ce nu trebuia, etc.
- Fiind o scrisoare explicativa (EXPLICATIVA)... intelectualii din Vietnam, China, Jamaica... din bloc nu au priceput si au bombardat linia telefonica sa ceara explicatii... hihihihihi! Assistentii erau on duty! Imi si imaginez Ochiosii aia care nu-s in stare sa-mi explice ce li s-a stricat in apartament, cum au citit ei instiintarea aia.
- Claudia a trebuit sa explice acelasi cacat de 1 milion de ori azi la birou. A ajuns acasa cu capul calendar. Acum doarme putin sa se intremeze.
Dupa cum spuneam, eu am frecat menta acasa. Am privit la inca o victorie a Romaniei impotriva Austriei. Am citit pe net. Am baut 2 cani mari de cafea. Si uite asa a trecut ziua. Se pare ca nu mi s-a simtit lipsa atat de tare la munca. Dar maine trebuie neaparat sa finisez nejte treburi.
ImbuCURator pentru mine este ca am gasit o sursa unde pot vedea integral emisiunea In gura presei. Acum sunt din nou la curent cu viata din Romania. Romanii de pe aici vad ca citesc Libertatea.ro ... dar nu e genul meu. eu il prefer pe Mirciulica. ( http://www.antena3.ro/emisiuni/in-gura-presei-cu-mircea-badea )
Vine primavara si s-ar putea sa spunem bancul cu albina. Cautam un nou stup? Unii vor afla unele lucruri cu stupoare? Vor asculta stupefiati explicatiile?
E viata noastra... dar mai vedem.

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...