Sunday 15 March 2009

Mandru sa fiu conational cu Bute... canadian...

Incep prin a va spune constient ca voi genera spume: Bute e de-al nostru... din tara noastra... Canada... Hehehehehe!
Helou la toti evribazii. A mai trecut o saptamana plina. E ceva in aer, nu stiu... toata lumea munceste din greu. Si prin toata lumea, ma refer la mine. Am tras destul de tare saptamana aceasta sa termin definitiv apartamentele goale. Si pana acum erau gata sa te muti in ele, dar mai erau chestiute micute de rezolvat. Contractorii se lupta pentru suprematia in Balaceanca, Soprano nu ia o pozitie ferma (cel mult o pozitie gospodarie mai maricica). Si uite asa suntem la mijloc. Invatand care sunt mersurile in aceasta meserie de aur am inceput, dupa cum am mai spus, sa impunem anumite conditii contractorilor. Iar lor nu prea le convine, pai ce, putzoii astia sa le spuna lor ce si cum? Ba, pretene... ca DA! Ca ne-am facut bulangii... da-te dreaq ce bulangii ne-am facut.
Asistentii... incep de Luni... dar au o mica problema... nu prea stiu ei cu engleza. Sunt din Chile... sunt aici doar de 15 ani... si nu prea au avut timp sa invete... Apoi, au mintit pe resumeu (dar asta e normal, toata lumea face asta)... de fapt ei nu au experienta in cleaning... ei au fost recomandati de MementoMori, omul care ne suplinea la Balaceanca atunci cand eram noi offduty. Am vorbit cu MementoMori si el a spus ca "singura lor problema va fi tractorul"... Tractorul? dar Ivan Zamorano are permis de conducere... eu nu am permis de conducere... n-am avut nici in Romania... si am invatat sa conduc tractorul... Deci Zamorano are permis de conducere, conduce pe strazile si autostrazile din Toron'o... dar nu e sigur daca se va descurca cu tractorul? Eu nu ma urc cu el in masina! Punct.
Vineri la ora 4 au avut intalnire aici in cladire cu Soprano. A venit el, nevasta-sa si fiica lor, in calitate de interpret. Interesant a fost un moment, dupa ce Soprano a plecat iar ei puneau intrebari Claudiei... interesant a fost ca Zamorano dupa minute bune de discutie... i se adresa Claudiei in spaniola... fara sa realizeze asta... i se parea normal. Claudia s-a uitat la el uimita si i-a spus: "Tu va realisar que yo no hablo espanol... Pinche gringo culero ve a chingar a tu reputisima madre!"... Ah, nu!... Apartamentul lor e aproape gata. Cred ca un anume contractor a livrat oglinda Joi iar alti contractori au spart-o Vineri, cand au schimbar dulapiorul si "ghiveta" din baie... dar au si curatat orice urma... ca e 250 de paramilitari o oglinda... Dar ma deschei la slit si scot CSI-u'. Ii prind eu. (Bonus: mereu mi-a placut expresia: :"bratul lung al legii... ma mangaie pe prohab".)
Tot Vineri am stat mai mult de vorba cu Archibald. Avand asistenti de-acum... ei nu au sa mai vina decat Luni sa faca intsructaj chilienilor. Si el si Aida. Nu ma surprinde ca Archibald are deja de munca in alta parte iar Aida nu. Am mai spus ca Archibald e din Mehico City, e student la Marketing si a venit in Canada sa isi perfectioneze limba engleza. Mai are de gand sa stea pana in August, cand termina ultimul curs... apoi straight South , across the border. Baiat fain, Archie. Foarte muncitor. I-am luat adresa de email ca sa putem pastra legatura, pentru ca atunci cand trec prin Mehico City, sa bem o bere impreuna... sau un headshot de tequilla. El a spus ca o sa-mi trimita niste linkuri cu filmulete funny, iar eu i-am promis la fel... doar ca linkurile mele vor fi catre questii funny made in Romania... caci nu am uitat de unde provin, si vreau sa arat lumii intregi! Drum bun, Archie!
Ieri am facut curat in toata casa. Am vorbit cu familia acasa. Am vorbit cu mama. La multi ani, mama draga... Te iubesc mult de tot si imi e dor de tine. Mama se trezise de la ora 5, ora Romaniei sa pregateasca mancarea si prajiturile. Si a vazut si meciul lui Bute. La multi ani si pentru Fratioru Bebytzu, bem o bere data aviatoare!
Am pierdut timpul la calculator... fiecare cu treaba lui. eu i-am downloadat Claudiei sezonul 5 din Grey's Anatomy asa ca Claudia nu mai are treaba cu restul lumii. eu am citit pe net, am downloadat, m-am jucat am vorbit cu prietenii, m-am uitat la Steaua- Puli Iasi, scor 1-0. Bravo bine, da' bine bravo!
Matzele ne scot din minti. Am inceput sa le luam in dormitor sa doarma cu noi, sa nu mai rupa usa si sa cante fals slagarele Mirabelei Dauer. "Morarita-i cu fuioru"... (si apoi cu gheara pe usa)... tac! tac! tac!... Oricum, sunt niste scumpe... cam $700... $350 bucata... Am fost la Veterinar sa vedem cat costa vaccinarea, castrarea si degherizarea... si am aflat... scumpele noastre! Saptamana viitoare le ducem. Chestia buna e ca le vor face analizele, injectiile, castrarea si foarte important le va degheriza permanent... si asta e bine pentru viitoarea noastra mobila (catalogul Ikea 2009, pag 16).
Azi se va strica ceva in Balaceanca. DA, ati ghicit! Vom avea oaspeti. Vin romanasii in vizita. Acum am spus dinainte. Daca se intampla ceva, nu mai e nici un dubiu: Poltergeist. Vechi loc funerar al indienilor Jeep Cherokee.
Tineti sus treaba buna!

Monday 9 March 2009

JacUzzii... de la BUG Mafia

'na ziua!
Am revenit... A trebuit sa plec... sa ma pot intoarce. a mai trecut o saptamana cu bune si cu rele. Mult de munca, din nou... pana si Soprano a inceput sa lucreze. Ne-a gasit asistenti. A verificat resumeuri si "when it rains... it pours"... acum are 2 cupluri din care sa aleaga: 2 ochiosi si 2 chilieni. Noua nu ne pasa asa ca ultima opinie o va avea Teo Trandafir, Conducatoarea Suprema a Fortelor Armate, sefa lui Soprano. La bloc e liniste si nu prea... ca si la un azil autentic... cand e liniste inseamna ca s-a impartit medicatia... nu ca lumea e normala, nu? Lifturile se incapataneaza sa faca figuri. Locos se incapataneaza sa aunce gunoiul pe jos... Soprano chiar le-a spus viitorilor asistenti: "STIU ca locatarii arunca gunoi pe jos in Disposal Room. STIU, acum stiti si voi... deci nu imi mai amintiti in viitor"... In ultimile 5-6 saptamani... un brav tigan a inundat de 5-6-7-8 ori apartamentele de la etajul inferior lui... Si nu recunoastea niciodata... Dar!... Dar se mai produce o inundatie la apartamentul din dreapta lui... in tavan.... deci nu putea fi de la el, nu? Si nu era! Deasupra... cada era ruginita in jurul scurgerii si avea o gaura in stratul de ozon... Se pare ca ochiosii nu au vazut gaura... Credeam ca le-am vazut pe toate, dar iata ca am fost surprins din nou... Se plang astia de tot felul de probleme, dar cand au cu adevarat o problema... "Balaceanca... mereu surprinzatoare!"
Marti nu am fost la basket... :( a trebuit sa mergem la cumparaturi. Claudia isi doarea neaparat o lenjerie noua de pat. Si un stepper, pentru gym-ul nostru... si am profitat de faptul ca am mers cu romanasii cu masina. Joi a fost programata o noua sesiune de shopping, in aceeasi formula de start. De data asta cumparaturile erau pentru ca.... VINERI PLECAM LA COTTAGE!
Am cumparat de mancare. Am cumparat de baut. Claudia s-a suparat ca nu i-am luat bautura ei preferata. Am uitat! Sunt barbat! Nu trimite barbatul la cumparaturi! NEVER! Interesant ca la iesirea din Beer Store ne acosteaza pe mine si pe Matei Corvinus, Voievod al Transilvaniei... ne acosteaza un tigan mai tinerel: "buddy, will you do me a favour?"... ?????????????????????????????? Ce faci cand in acest cartier rezidential, noaptea... un tigan iti cere o favoare? Ca si cu ursu' - Play dead!... Ne-am facut ca nu intelegem ce vrea si am continuat sa ne indepartam. Dupa aia am aflat ca mai mult ca sigur voia sa-i cumparam alcool. Din baietie poate ca o faceam. Dar n-am stiut.
Vineri am desfasurat o actiune complexa de "mint rubbing"... am stat 2 ore in locul Claudiei la birou. Ea era la orele de condus. Se pare ca va trebui sa fiti vigilenti pe strazi... Claudia va da in curand pentru Gi'tu. Evident lumea ne potopeste cu sfaturi despre masini, asigurari, etc... si poate nu stiati dar aproape toti din anturajul nostru au cate o masina de vanzare, pentru noi...
Vineri pe la 8 si ceva seara, am plecat spre cottage. Matei Corvinus, voievod fiind, nu si-a luat repere bune... si cum cottageurile astea au prostul obicei de a se ascunde prin paduri... ne-am plimbat cel putin jumatate de ora in plus. Nea-m invartit in jurul prazii ca vulturul plesuv. Dar am ajuns. Putintel obositi dar voiosi. Am facut "constiinta" cu toata lumea si apoi ne-au pus la masa... lumea venise mai devreme... si alcoolic vorbiind erau in avans. Noi am inceput timid sa recuperam teren. Cabana era ok. Nici prea-prea nici foarte-foarte. Punctul maxim de atractie e lacul, pe timp de vara si jacuzzi-ul pe timp de iarna... Astia mai batrani deja se jacuzeau si ne imbiau si pe noi sa prindem curaj. Am prins si noi curaj pe la 2 noaptea cand restul lumii s-au culcat. Si am stat vreo 2 ore. Bai... stii cum e in jacuzzi? Nu e rau deloc, mai! Afara sunt 0 grade iar tu stai in apa... bai, nu e rau de loc, bai! am baut Capete de Elan si am fumat Havana, direct din Cuba cu complimente din partea lui inFidel. Bai, si cand ti-e cald rau... ashea... si ai bea niste apa minerala, caci ti-e sete de apa... decoperi incantat-mirat o sticla de Borsec langa tine... Nu e viata frumoasa?
Unul dintre barbati a Ajuns mai tarziu... Sambata spre seara... Si a adus flori pentru doamne... a adus sampanie si un tort. A impartit trandafirii la barbati si fiecare s-a dus la Balentina lui. S-a cantat La Multi Ani, s-a baut sampanie si s-a mancat tort. In sfarsit am folosit si eu binoclul ala ce l-am gasit in Mina de aur a regelui Solomon. Dar nu am prea avut unde sa ma binoclez. Tre' sa-l incerc de pe Balaceanca.
Duminica trebuia sa facem checkout-ul pe la ora 11. Asa ca Pe la 12 s-a [us lumea sa faca barbeque. S-a mancat bine si abia apoi am inceput sa ne pregatim de plecare. Am plecat printre primii. Peste cateva saptamani fapta va fi comisa din nou. Pe data viitoare!
Ajunsi acasa am strans dupa pisici, care si-au facut de cap... ne-am spalat... am aflat ca raptors au pierdut... ca Steaua si-a luat-o pijda de la Brasov... macar Barcelona au batut 2-0 la Atletico...
Apoi la 7 jumate romanasii au revenit. Directia? Yorkdale Mall... sa vizionam proaspatul film Watchmen... un film cu supereroi pentru barbati imaturi... gen Seinfeld... adica noi... Filmul face parte din gategoria de filme de 100 de milioane de dolari buget: 90 reclama si 10 filmul. Lung, plictisitor si cu o poveste incalcita. Dezamagitor! In schimb am vazut o gramada de alte trailere la filmele ce vor sa vina: Terminator: Salvation Day... Race to Witch Mt... Knowing... etc.
Acum e Luni dimineata. Am avut timp sa scriu caci pisicile au dat concert noaptea asta. Fetita zgarie usa de la dormitor de zici ca-i Wolverine si canta ca Marioara Carei. M-au trezit la 5... pana la 6 m-am fatait prin pat apoi am plecat la calculator. Nici Claudia nu a dormit deloc si e nervoasa pe toata lumea. Au belit cariciu locatarii azi. Nu mai suporta matzele... Nu stim ce sa facem cu ele. ea tot insista sa le lasam sa doarma cu noi... iar eu nu vreau... dar cred ca e singura solutie.
Hai ca tre sa ma duc la munca. Mai vb.
paul varahil has sign out.

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...