Friday 6 February 2009

Uitnei Hiuston... we have a problem!!

Sunt nervos si dezamagit. Si mai sunt si nervos. Si mai sunt si dezamagit. Si mi s-a pus de tot si vreau sa fac remix. Ne-au rupt ajtia. Los Locos! Intr-o perioada de acalmie a traznit brusc lee. Ca in bancul cu ala care mergea linistit prin desert si din senin ... ne-am luat niste palme. Dezamagit. Si frustrat. Ce cacat sa fac?

Tu ce-ai face? Ce ai face cand s-a umplut paharul si stii ca tre' sa pleci de aici? Dar stii ca asta insemna ca si nevasta-ta pleaca. Si nu mai lucreaza nici unul din familie. Si unde te duci?

Planul e sa ne bagam poula si sa luam viata in piept. Dar deocamdata ne-am luat doar o ranga-n piept... cum metaforic spunea Buza Nebunu'... Putem pleca, ne putem gasi o chirie si apoi sa cauti "orice" de munca.

Apoi deschizi Internet Explorerul ce incarca homepageul Yahoo si citesti prima stire: Canada a pierdut 129 000 de locuri de munca in luna Ianuarie. Urmaresc toata stirea si aflu ca specialsitul poulii de la Tidi Benc ofera prognoze bune privind economia Canadei... INCEPAND CU ANUL VIITOR!!!!

Cu morcovetele in gauaza luam hotarari privin viata noastra.

Ce faci cand suni sfetnicii iar ei iti spun (metaforic, of course) : "Taci si suge!"? Am mai tacut si am mai supt (metaforic vorbind, of course) de cateva ori in acest job. S-a sarit calul din nou. Si acum ce sa fac? Mai mutam odata linia si spunem "daca mai treceti o data linia... o mutam si mai departe"? Oare merita? Ma pij cu bolta pe oratorii care vor spune: "pai ce credeai, ca va fi usor?"; "in Canada e greu" sau "te lasi invins asa usor"? Nu m-a invins nimeni. Nu e vorba de invins. E vorba de un job. E doar un job, nici maca nu e un job bun... e bun doar in contextul actual... Varu Nubira ma intreaba: "Ok. plecati... si unde va duceti?" Ma duc in mortii mei. Planul ar fi sa luam un 1 bedroom si sa cautam de lucru, oriunde. Dar iti sar sfetnicii in cap, ca dai vrabia din mana pe un 1 bedroom cu chirie si somaj pe termen nedefinit... (si aici e frumusetea)... in contextul in care sunt 129 000 de someri absolventi in sesiunea din Ianuarie 2009... si NU, nu ma refer la aia de termina Facultatea...
Vom pleca. Nu mai mutam linia. Probabil Luni bagam demisia. Fie ce o fi. Cre'ca bulangiul ala de pe Toronto.ro rade in hohote statz-ar poula mea in gat. Iti dau numele sau te simti? Muje con sangre. Cand o sa ajung prejedintele Canadei o sa dau afara toti imigranti romani bulangii... mwuaaaaaaahahhahahahahahhaha! (am pisica in mana si ma intorc cu scaunul cu spatar inalt in timp ce bag cel mai tare "evil laugh al meu").
Vrei sa stii ceva tare? Avem weekendul off si mergem in Aurora la varu Nubira... sa mergem la club... sa ne relaxam si sa ne simtim bine. E o seara ratata din block-start. Varu Nubira nu vrea sa ne vada plecati Spre Centrul Pamantului fara lanterna si baterii de schimb. Discutiile vor fi prea serioase pentru o seara la club.
Vreau sa inkei pentru azi spunand ca NU, nu sunt dezamagit de Canada. Canada nu are de a face cu kestia asta. Este vorba de un job care creeaza probleme. Si nu mai vreau jobul asta. Chiar daca o sa ne fie si mai greu. Probleme la job poti avea in orice tara. Si nu ma obliga nimeni sa stau aici, ca nu e mama. E doar un job care nu merge.
Iar acum ma descarc cu un atat de romanescul BAG POULA-N MA-SA DE PUNKIST!
Si la fanii mei care ma asculta si ma iubeste... VA STRANG IN BRATE SI VA PUP PE OBRAZ.

Tuesday 3 February 2009

Dashing trough the snow...

Iar ninge. Cacacea ala de animalut si-a vazut ieri umbra lui Mircea la Cozia si a inceput din nou. Am bagat cu Archibald 2 ore, dar am reusit. Urasc zapada. Pana sa vin in Canada, zapada imi era indiferenta. Copil fiind paduri cutreieram si ma bateam cu zapada sau ne dadeam cu sania pe derdelus... dar mi-a trecut. Inaintand in varsta am devenit mai pedant si nu vedeam in zapada decat apa pe pantaloni. Dar era ok. Acum trebuie sa o lopatez. Si creeaza stres la sufletul meu. Si am inceput sa o urasc. Mottoul meu e"Ptiu bagami-as poula, iar ninge!!"
Ieri am primit o veste buna... pentru jumatate de ora. A sunat Soprano si a spus ca a avut la interviu un cuplu de romani, mai tineri decat noi, pentru jobul de AssistentSuper. Si in jumatate de ora au sa ajunga la Balaceanca, sa le aratam si sa dicutam cu ei. Le-am aratat, si am discutat. El ar putea sa faca treaba dar ea NU. Ea e plapanda ca Bambi. El a fost sportiv in Romania si l-am simtit ca s-ar baga la treaba. Dar ea nu e facuta penrtu cleaner. Caci de fapt asta ar fi treaba lor. Parca ne-am vazut pe noi cand am aplicat acum 3 luni pentru AssistentSuper. Si am fost refuzati. Va imaginati la Balaceanca un cuplu de cleaneri care sa nu faca cleaningul la standarde... europene? Eu mi-am imaginat, si nu mi-a placut. Soprano a gandit in paralel exact acelasi lucru. Si o sa-i refuze. Asta e. Data viitoare!
Speram sa ma duc azi la basketbalet. Dar cu zapada asta traficul de droguri e ca poula... ca cine? Si s-ar putea sa sar din schema din nou. Cacat cu perje... tre'sa-l sun pe varu'Gonzales...
Enervat ca lumea se da la conturile mele din Elvetia mi-am reinstalat Windowsul si mi-am facut apgreid, am pus Windows Vista. Ce cacat? si asa am calculatorul potent... Si imi place. Klaus e deja satula, caci ea pe notebook are deja...
Inchei cu un banc: "-- Nepoate, cum ziceai ca-l cheama pe neamtul ala de-mi tot ascunde lucrurile prin casa?" --Ă„lheizmer, bunicule... Alheizmer!
Am luat din nou bata la mine sa va pup dulce!

Saturday 31 January 2009

Pune osul la treaba

Dezvolt putin ideea din titlu. "Pune osul la treaba". Aici in Canada daca vrei sa reusesti trebuie sa pui osul la treaba. Ieri Klaus a pus osul la treaba. Os de porc. Si niste fasole. Le-a turnat la veceu si osul s-a blocat inauntru blocand flow-ul. A venit plumberul dimineata, si-a bagat sarpele, a pompat, a injurat... si a reusit. A plecat. Toaleta s-a infundat din nou. Klaus l-a chemat, a venit, a injurat si a muncit. A scobit in veceul ala ca Tom in gaura din perete, vrand sa-l prinda pe Jerry. Pana la urma a schimbat veceul cu totul. Marfa, nu? A pus osul la treaba.
Dimineata m-am trezit devreme caci e sfarsit de luna si se muta lumea in bloc. Mereu voiau cate ceva. Apoi pe la 10 ma suna Matusa Lucy si ma anunta ca ei acum au plecat din Woodbridge si sa ma pregatesc. Eu dau repede o fuga pana la banca, sa scot 300 de paramilitari. Ma bag la ATM... si nu merge. Chem o femeie de acolo sa ma asiste si tot nu merge. Ma pune sa stau la rand si sa vorbesc la ghiseu. Astept pana imi vine randul. Explic: "Am incercat sa scot niste bani de la ATM si imi da o eroare". Verifica rumanca si ma anunta: "Da! Cardul dumneavoastra a fost blocat.... A fost declarat pierdut sau furat.".... ?????????????????????????????????????????? Nu-s prost, stiu ce inseamna asta. "A fost o incercare de a scoate 800 de dolari azi dimineata la 8:37. Ati fost dumneavoastra?" Heeeeeeeeeeellll nooooo!!!! "MAI AM BANII IN CONT?!??!!" va dati seama, averea noastra! Termopanele matusii Tamara... "Yes, you have it all."
Deci va dati la banii mei, huh? Dar cand, unde, cine? Platesti la magazin, platesti online... mortii mei... poate fi oriunde. Cacat, tre' sa fim mai atenti.
Intre timp au ajuns matusa Lucy si varu' Gonzalez sa mergem sa luam mobila. Mergem in Aurora. Ne-a facut rost de un pat excelent. Aurul, platina si argintul... vorba prietenului vostru, Guta. Mi s-a pus de saltea usor umflabila si usor dezumflabila. Patul e pat... cum ar fi in fraza "si-l lovi cu patul armei in plina figura". Patul e pat! Asta e moca. Obligatii viitoare. Dar restul ce era pe bani au ajuns gratis... dar CA CAlitate erau de cacat. Nu si-au meritat al 2-lea drum pana in Aurora. O masa zgariata, 3 scaune din care 2 patate iremediabil si un dresser din dormitorul copilului. La gata, multa harmalaie degeaba.. poate doar pentru dresserul ala, ca masa...
Aici la Balaceanca e nebunie. Plin de mobila, de cacaturi. Toata lumea e in stres, ca muine e Februarie. M-a intrebat Matusa Lucy ce facem de Valentine's Day. Ce cacat sa facem. We live to serve and protect the Locos. Valentina mea e Claudia. Si o iubesc mult. Pe mine ma intereseaza ce facem pe 19 mai. Atunci avem 2 ani de casnicie... sa ne fie de bine.
Hai ca mai vb. Gtg. Fmm in plm.
Sign out.

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...