Tuesday 3 February 2009

Dashing trough the snow...

Iar ninge. Cacacea ala de animalut si-a vazut ieri umbra lui Mircea la Cozia si a inceput din nou. Am bagat cu Archibald 2 ore, dar am reusit. Urasc zapada. Pana sa vin in Canada, zapada imi era indiferenta. Copil fiind paduri cutreieram si ma bateam cu zapada sau ne dadeam cu sania pe derdelus... dar mi-a trecut. Inaintand in varsta am devenit mai pedant si nu vedeam in zapada decat apa pe pantaloni. Dar era ok. Acum trebuie sa o lopatez. Si creeaza stres la sufletul meu. Si am inceput sa o urasc. Mottoul meu e"Ptiu bagami-as poula, iar ninge!!"
Ieri am primit o veste buna... pentru jumatate de ora. A sunat Soprano si a spus ca a avut la interviu un cuplu de romani, mai tineri decat noi, pentru jobul de AssistentSuper. Si in jumatate de ora au sa ajunga la Balaceanca, sa le aratam si sa dicutam cu ei. Le-am aratat, si am discutat. El ar putea sa faca treaba dar ea NU. Ea e plapanda ca Bambi. El a fost sportiv in Romania si l-am simtit ca s-ar baga la treaba. Dar ea nu e facuta penrtu cleaner. Caci de fapt asta ar fi treaba lor. Parca ne-am vazut pe noi cand am aplicat acum 3 luni pentru AssistentSuper. Si am fost refuzati. Va imaginati la Balaceanca un cuplu de cleaneri care sa nu faca cleaningul la standarde... europene? Eu mi-am imaginat, si nu mi-a placut. Soprano a gandit in paralel exact acelasi lucru. Si o sa-i refuze. Asta e. Data viitoare!
Speram sa ma duc azi la basketbalet. Dar cu zapada asta traficul de droguri e ca poula... ca cine? Si s-ar putea sa sar din schema din nou. Cacat cu perje... tre'sa-l sun pe varu'Gonzales...
Enervat ca lumea se da la conturile mele din Elvetia mi-am reinstalat Windowsul si mi-am facut apgreid, am pus Windows Vista. Ce cacat? si asa am calculatorul potent... Si imi place. Klaus e deja satula, caci ea pe notebook are deja...
Inchei cu un banc: "-- Nepoate, cum ziceai ca-l cheama pe neamtul ala de-mi tot ascunde lucrurile prin casa?" --Ă„lheizmer, bunicule... Alheizmer!
Am luat din nou bata la mine sa va pup dulce!

Saturday 31 January 2009

Pune osul la treaba

Dezvolt putin ideea din titlu. "Pune osul la treaba". Aici in Canada daca vrei sa reusesti trebuie sa pui osul la treaba. Ieri Klaus a pus osul la treaba. Os de porc. Si niste fasole. Le-a turnat la veceu si osul s-a blocat inauntru blocand flow-ul. A venit plumberul dimineata, si-a bagat sarpele, a pompat, a injurat... si a reusit. A plecat. Toaleta s-a infundat din nou. Klaus l-a chemat, a venit, a injurat si a muncit. A scobit in veceul ala ca Tom in gaura din perete, vrand sa-l prinda pe Jerry. Pana la urma a schimbat veceul cu totul. Marfa, nu? A pus osul la treaba.
Dimineata m-am trezit devreme caci e sfarsit de luna si se muta lumea in bloc. Mereu voiau cate ceva. Apoi pe la 10 ma suna Matusa Lucy si ma anunta ca ei acum au plecat din Woodbridge si sa ma pregatesc. Eu dau repede o fuga pana la banca, sa scot 300 de paramilitari. Ma bag la ATM... si nu merge. Chem o femeie de acolo sa ma asiste si tot nu merge. Ma pune sa stau la rand si sa vorbesc la ghiseu. Astept pana imi vine randul. Explic: "Am incercat sa scot niste bani de la ATM si imi da o eroare". Verifica rumanca si ma anunta: "Da! Cardul dumneavoastra a fost blocat.... A fost declarat pierdut sau furat.".... ?????????????????????????????????????????? Nu-s prost, stiu ce inseamna asta. "A fost o incercare de a scoate 800 de dolari azi dimineata la 8:37. Ati fost dumneavoastra?" Heeeeeeeeeeellll nooooo!!!! "MAI AM BANII IN CONT?!??!!" va dati seama, averea noastra! Termopanele matusii Tamara... "Yes, you have it all."
Deci va dati la banii mei, huh? Dar cand, unde, cine? Platesti la magazin, platesti online... mortii mei... poate fi oriunde. Cacat, tre' sa fim mai atenti.
Intre timp au ajuns matusa Lucy si varu' Gonzalez sa mergem sa luam mobila. Mergem in Aurora. Ne-a facut rost de un pat excelent. Aurul, platina si argintul... vorba prietenului vostru, Guta. Mi s-a pus de saltea usor umflabila si usor dezumflabila. Patul e pat... cum ar fi in fraza "si-l lovi cu patul armei in plina figura". Patul e pat! Asta e moca. Obligatii viitoare. Dar restul ce era pe bani au ajuns gratis... dar CA CAlitate erau de cacat. Nu si-au meritat al 2-lea drum pana in Aurora. O masa zgariata, 3 scaune din care 2 patate iremediabil si un dresser din dormitorul copilului. La gata, multa harmalaie degeaba.. poate doar pentru dresserul ala, ca masa...
Aici la Balaceanca e nebunie. Plin de mobila, de cacaturi. Toata lumea e in stres, ca muine e Februarie. M-a intrebat Matusa Lucy ce facem de Valentine's Day. Ce cacat sa facem. We live to serve and protect the Locos. Valentina mea e Claudia. Si o iubesc mult. Pe mine ma intereseaza ce facem pe 19 mai. Atunci avem 2 ani de casnicie... sa ne fie de bine.
Hai ca mai vb. Gtg. Fmm in plm.
Sign out.

Friday 30 January 2009

Vinerea Mare... Lunga... Neagra... Groasa... si cu par pe ea...

Am alergat azi de nebun. Am jucat Tetris cu aragazele din apartamentele ce vor fi ocupate de la 1 Februarie. Mai verifica o data sa fie totul bine, plm... etc. Intre timp in bloc lucrau 1 plumber, 1 painter de la o companie si 5 de la alta. Un inginer electrique numara neoanele din garaj. Trebuiesc schimbate toate. Sa multumim sultanii de la primarie. Sa traitz' dom' Primar. Abnegatie si devotament- Primarul de la tara! Ma rog... Apoi a mai venit si inginerul cu geamurile. Sa verifice si ultimile ramase... am mers si cu ei... apoi a mers si Soprano o bucata de drum, apoi am revenit eu... si tot asa. Am fcaut azi niste kilometrii buni pe jos. Ma dor gioalele de parca m-au cotonogit baietii la un meci de ... soccer... ca e North America, ce pouletele lor.
Ma ustura ochii de la ceapa... dar mirosul imi pune glandele salivare la treaba in full throtle. Klaus face ciorba de fasole... va ploua-n gura, huh? Cand ati mancat ultima oara o ciorba de pasula ca la carte? Eu acum vreo 2 saptamani. Si Claudia a hotarat sa o comita din nou. Abia astept.... mhooooooohmamaa!!!!!!!!!!!!!!!
HAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHHA! N-a iesit bine fasolea... ca e o fasole mexicana.... 'maj pa iea... si s-a futat marfa... o aruncam...
Dupa cum spuneam, a fost o Vineri asa... gen Luni. Si pe la 4 si 10 cand ii spuneam Claudiei sa ne tiram mai repede, ca si-asa suntem on-duty, suna telefonul si plec la vanatoare... apoi tre' sa inchid usile proaspat vopsite de baietanul ala. Si cand sa termin suna Klaus si imi spune ca e urgenta mare, tiganul de la 1218 si-a blocat copilul in masina de spalat... in Loundry Room ????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Fug repede... NIMENI! Mai sun odata la Klaus... nu se intelegea nimic... merg la apartamentul nostru unde Klaus imi explica ca acasa la el, nu in Loundry Room... ca el, tiganul era in fata la Loundry Room. M-am dus la el. Nu era masina de spalat, era Washer-ul... aka baia... si nu era nici un copil inauntru. Copilul blocase usa. I-am deschis-o cu un creditcard, ca in filme.
HAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAHHAHAHAHHA!!!!!
Incerc sa scriu pe blog si nu pot. Klaus a aruncat oala cu fasole la veceu si a infundat veceul. HAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHA! Si n-am reusit sa-l desfund. Tre' sa kemam plumberul muine dimineata. O sa trebuiasca sa ne cacam in alt apartament. Si sa ne pisam in "ghiveta"... sa pastram veceul curat pentru plumber. Hahahhahahhahahha, nasol moment pentru noi!
Matusa Lucy ne-a gasit de cumparat mobila de dormitor + o masa de dinning room si 2 scaune. 300 de paramilitari. Se muta nejte bogatani in SUA ale Americii. Ba, cand n-ai... n-ai. Dar si cand pica... pica. De 3 luni ne zice matusa Lucy sa nu dam bani pe un pat, ca ne face ea rost. Si cand ne-a facut rost de un pat gratis, ne gaseste sa mai luam inca unul cu tot cu acareturi la un pret bun. Salteaua noastra pneumatica... are o gaurica. Sincer nu stiu de unde e gaurica dar noi avem doua pisicute ce se jura ca nu ele. Ideea e ca dimineata ne trezim mai jos pe scara sociala. Plus ca nu e prea confortabil sa dormi la modul dinamovist intr-o groapa. Cacat. Sau ciorba de fasole mexicana. Hai cu plumberul, vere!
Maine e Sambata, apuc sa dorm si eu mai mult. Nu ma mai trezesc ca de obicei la 7 si ciunjpe. Maine ma trezesc la 8 fara 10. Se muta lumea din bloc. Tre sa le imprumut Dolly, sa le pun liftul on service. Si la un moment dat va veni varu' Gonzales sa mergem sa luam mobila. Sper sa nu se lase cu coitze pe jos... ca am eu sala de forta in Master Bedroom... dar n-am prea apucat sa trag de metale.
In timp ce ne uitam la o noua infrangere a Raptorshilor a venit Securistul sa-mi spuna ca a fost Pulitia p-aici si ca ieri s-a hartuit un loco cu Pizza Guyu'. Si ca au nevoie de inregistraile video pe DVD-ul MEU! Si-uite asa am mai pierdut juma' de ora si inca un DVD. Si Soprano ma intreaba daca chair lucrez dupa 5? Mujistul!
Aproape nimic nu a mers bine azi. Pana si Jose Calderon a ratat prima aruncare libera din sezonul asta... a dat pana acum vreo 80 si ceva... apoi au si pierdut acasa, cu Bucks... sperau sa faca ciocanul mare saptamana asta si sa urce in clasament. Da' si-au luat piedica de la Cerboii din Miluachii.
Ieri am scris ceva pe blog dupa o saptamana de acalmie scriitoriceasca. Si citesc un comentariu, cum ca sa scriu mai des... Mai des? Adica sa ni se intample cacaturi mai des, huh? HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHA! Sa avem ce scrie... nu?
Nu e cu suparare. Ca imi place sa scriu. Dar oricum, am planul perfect. Am sa ma imbogatesc. Vorba lu Delicione: "Vreau vila mare cu balcone, jacuzzi si piscina... Fraierii sa ranjeasca-n fata ei ca o felina... Sa trag nejte kefuri de-alea turbate si monstruoase... Sa vibreze pamantul pe-o raza de zece case". Poate va intrebati de ce vrea Delicione neaparat balcoane la vila lui. Aflam pe refren: "... Doar masini straine, camuflat in anturaje fine... si o vila cu balcon sa ma pij direct pe tine"... Dar sa revenim la planul perfect... Loto. Mergem la sigur. Ma bazez pe metoda infailibila "Prost sa fi, noroca sa ai". Stii ce-i amuzant? Ca si voi bagati la Loto. Imigrantul munceste, munceste, munceste si apoi zice: "bag poula, frate! Vreau bani facuti usor."
Saptamana asta incerc 1, 2, 3, 4, 5, 6. Sa vad ce iese...

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...