Friday 26 December 2008

Merry X-mass la toti evribazii!

Craciun Fericit!
Feliz Natale. Atention Pisso Mojado! si alte alea aka etc.

De pe meleaguri ontariote transmitem in proces de upload catre everywhere.
Aici la noi, la Balaceanca, totul merge brici. Brici din expresia: "We have a breach in our system".
In ziua de Dec 24th am bagat full time. Cleanerii angajati cu ora aka Mercenarii aka Aida & Archibald au inceput in forta la ora 8:30... deorece programul era de la 8. Dupa lungi sedinte cu eu-l interior am hotarat ca tre sa ma pun cu bitch-ul pe mercenari. Ca trag de timp ca equipele din provincie vs. Steaua. "Si-am sa va bi-ci-uiesc!!!" vorba lu Pitika... (despartirea in silabe e conform cu exprimarea personajului deja numit).
In ospiciu era o mizerie sa iti traiasca. Convins ca Archibald va sta 8 ore la munca, l-am pus sa faca alte kestii si nu ce ardea la buza superioara, adica aspiratul assholurilor. A facut baiatull zapada, l-am ajutat la schimbatul bin-ului de gunoi, a carat niste junk din apartamente si cand sa-l rog sa dea cu aspirachele pe etaje, sare Aida de Verdi: We work only 4 hours today. SAY WHAT?!!?! Faceam planul de lupta altfel de stiam. Nu-i nimic, la nevoie am sa aspir eu catre absolut. Dar va bi-ci-uiesc putin, nu va las asa. Si o iau pe Aida in Triaj-ul CFR la impins vagoane. "Pai de ce nu mi-ai spus, ma anunti acum, inainte sa pleci? Pai ce cacat de treaba facem atunci?"... Archibald, baiat de treaba si muncitor s-a oferit sa mai stea 2 ore, sa termine de aspirat. adica pana la 2
Pe la 2 fara 20 ma suna un loco. "Cineva a aspirat holul la etajul 12, dar doar o parte, partea unde locuiesc eu nu. Te rog cheama-l inapoi." Ma duc sa-l caut pe Arcas. Incep de la ultimul etaj, pe scari, in jos. nu e, nu e, nu e, nu e, intuneric bezna... CE?!! Mai cobor un etaj- lumina... mai cobor un etaj... bezna... WTF?! Iau lanterna, o anunt pe Klaus sa sune dupa electrician si am plecat. Ma intalnesc si cu Archibald. Se pregatea sa plece. "Vezi ca nu ai aspirat la etajul 12!" Yes I did, but the vacuumer isn't working well. Cacat, stiam asta. Ok. Apoi dragul de Archibald ma anunta candid(a) vaginalis ca s-a intrerupt curentl la etajul 2 cand a bagat aspiratorul in priza. Te iubesc, Archibald!
Cu cateva ore in urma liftul N0 3 a inceput sa protesteze printr-un fluierat pe o frecventa superenervanta. Am kemat baiatul, un Cocalar asa de tuciuriu ca ai impresia ca e murdar. Nice guy, anyway... a mesterit ceva p-acolo. Gata! Eu anal-ios (cur-ios) intreb: What was the problem? Cica usa are un ciclu de inchidere si daca tii ca prostu (si prin prostu a se intelege aia ce cu o seara inainte si-au mutat mobila si nu au venit sa imi spuna sa le pun liftul in service ci aveau un bivol ce tinea apasat in perpetuum mobile butonul OpenDoor)... se futeaza portiera liftului. Vazand cat de pachiderme sunt, m-am oferit ironic, dar politicos: You want me to put the elevator on service? ... Balaceanca, the best place to live...
Deci Suraj a reparat usa... ce a inceput sa fluiere din nou la ora 2.
"Klaus, suna din nou la aia cu liftul ca iar nu merge". Intre timp a venit electricianul. Un tip foarte priceput. Dupa ce a verificat absolut fiecare tablou electric in parte, a stiut din prima care e problema... sarisera sigurantele... inainte sa vina belisem si eu ochii la tablouri... iar cel din mijloc parea un Van Gogh autentic... S-a aprins lumina pe etajele beznuite. CREZI CA S-A PLANS CINEVA DE FAPTUL CA NU E LUMINA PE ETAJELE ALEA? NU! In schimb se caca pe ei la alte alea... muje con sangre! Liftul devenea enervant, cateodata mergea, si pacalea lumea. Am pus un afis cum ca nu merge liftul, si l-am pus On Service, sa nu-l ia nimeni, si nici sa-l cheme nimeni.
La 7 seara a venit, ca de obicei Securistul (Security Guy). A trebuit sa merg la birou, sa iau setul de chei, pentru el. Gasesc Foaia de service de la Suraj... a doua foaie... Checked the elevator... Found it on Service... DU-TE DRAQ! SA MORI TU! SI AIA ERA PROBLEMA? EU L-AM PUS IN SERVICE... CA NU MERGEA! Deci liftul fluiera in continuare... In ziua de Craciun nu s-a plans nimeni de lift.
Azi dimineata verific plantatia. Liftul era la etajul 3. Il auzeam cum se tanguie. Mujistul!
"Klaus, suna din nou la lifturi sa vina sa-l faca"... Am vorbit eu cu baiatul. Afara ninge. Nu se stie daca ajunge azi. Dar maine dimineata sigur. Da? Superb.... Cred ca ramane pe maine, caci pana acum nu a venit.
Acu 2 zile Copilu de la Italia ma intreba daca locuiesc aproape de Aspen... ca lui i-ar place sa mearga acolo sa schieze. Nu-mi placea nici inainte sa schiez... dar acum URASC zapada! Si oricine cred ca ar ajunge sa o urasca daca ar trebui sa dea la lopata de fiecare data cand ninge. "Iti place sa skiezi?" NU! MIE IMI PLACE SA DAU CU LOPATA ZAPADA LA O PARTE....
A trecut si Craciunul. Cu mana pe inima, in dreptul prohabului, iti spun ca nu se compara cu atmosfera de acasa. Oricat te-ai chinui... nu e la fel.
Sarbatori Fericite!

Monday 22 December 2008

Spume la gura

Let the Super do it? Ceeeeeee maaaaaa?!!?!! Auzi la ea, zdreamtza. Auzi! Lasa-l pe super sa munceasca. Spume am facut de nervi. Tiganul voia sa monteze un aparat de aer conditionat. Si tiganca i-a spus: Let the Super do it!... SUJI MUJE, BAAAA! Si imagineaza-ti,faza nici nu e din realitate ci din filmul Ghost Town. Shiiiieeet!
E simptomatic pentru Locos sa zica asta. Lasa-l pe fraier. It's his job! Ca doar e platit pentru asta. Platim pentru asta! Sambagpaula, ce ziceti de-o marire de salariu? Carnatilor!
A trebuit sa ma intrerup din scris pentru ca a venit un Cocalar (indian sau pakistanez in limbajul codificat la faniliei Varahil) sa-mi spuna CA CAndeshte a vopsea, a diluant. Ca miroase de-ti ia auzul. Eu stiam de la ce. Dimitri facuse podelele intr-un apartament. Klaus insistase sa crape putin geamul , SA IASA MIROSUL... ce nu stie Klaus e ca daca deschizi geamul se face un curent de aer in sens invers, de la fereastra spre interior prin gura de ventilatie din baie, propagandu-se in cladire. Si asa i-am fericit pe aia de la etajele superioare. Stati linistiti, doar 10 etaje. Supereroul s-a dus si printr-un procedeu complicat, am inchis usa de la baie, in apartamentul cu pricina. Si-am plecat acasa.
Astazi a fost prima zi fara Asistenti. Am schimbat bin-ul de gunoi cu Klaus. Afara un frig, vorba lu Shakespeare: "de te caci pe tine". Aida face curatenie. Aida e de la o companie care ne furnizeaza handymen. Ea a mai lucrat aici in perioada fara superintendent si stie miscarile. Acum e angajata cu ora pana va gasi Soprano alti asistenti. Sper ca repede. Principalul stres al Locos e curatenia castelului. Mai sa fie, parca EU as face mizerie, nu ei. Anyway, e my job, asa ca...
Am fost la cumparaturi pentru Craciun. Am trimis si niste bani prin Western Union la familie. Ne simtim impliniti. Ne mai trebuie un sufletel prin apartament. Dar varul Gonzales nu mai aduce cadoul promis Claudiei. Pisicuta e inca la shelter, caci i s-a sticat masina lu varu' Gonzales.
Apropos de varu Gonzales... martea trecuta am fost la Comunity Center la Basket... martea asta nu se poate, si nici cealalta... si nici cealalta... pana nu gaseste Soprano asistentiii... din quatar zile libere... but I'm not mad and I don't cry... I'm just happy cause cows don't fly...
Xmas Fericit la toti evribazii!

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...