Sunday 7 December 2008

Ne relacsam in Mall...

Azi e Duminica.
Ieri am fost la shopping in apropiere, sa ne luam cele trebuincioase. Afara era un frig de te cacai pe tine deci mi-am cumparat 2 perechi de pantaloni scurti de basket. Oferta! Cumperi una... a doua e la juma'. Sunt foarte multumit. Fiind foarte frig afara, Klaus si-a cumparat multe tricouri si maiouri. Caci in building e foarte cald. In building e fooooaaaaarte cald... cu exceptia apartamentului nostru, evident. Pentru Klaus e greu sa stea in caldura din office caci radiatorul merge-n blana. Si cum de la Romania am plecat pregatiti de iarna... nu prea si-a luat tricouri cu ea. Dar am rezolvat. Am cautat pentru ea si o geaca la 10 dolari, s-o bage la munca, cand schimbam bin-ul la compactor. Eu am primit una de la matusa Lucy, deci m-am scos. Evident ca gecile la $10 erau sold-out, desi la radioul magazinului DJ-ul nu mai prididea cu mesajele: "Jackets... only 10 dollars!"... yeaaaah... nooot!
Klaus era in shopping-streak si voia sa mergem si la Yorkdale Mall in aceasi zi. Dar am convins-o sa o lasam pe Duminica. Adica azi.
Dimineata in timp ce ne beam cafeaua eu phuteam in gura laptop-ul lui Klaus... sau router-ul... ca inca nu stiu care e de vina... caci pe network cable merge... dar pe wireless se deconecteaza dupa cateva minute... deci ce e de vina? wireless-ul de la laptop sau de la router?... si n-am unde sa le testez separat... inca.
Am baut cafeaua, am mancat ceva si am plecat voiniceste la drum. Io's dependent de gel de par. Fara gel parul meu sta bleg caci e moale, ca la orice moldovean pur-sange arabique. Si fiind un tip complexat, tre' sa fac freza. Mergand sa o ardem in Mall, mi-am facut freza si-am bagat caciula in buzunar. Vant ca aici am mai intalnit doar la Dunare, la Berzasca. Iti trece prin caciula si iti congeleaza gandurile. Cat am asteptat autobuzul numai la asta m-am gandit: "sa-mi bag catarul ce frig e, frat'oare!!!"
Yorkdale Mall e mare. Nu stiu daca e mai mare decat Iulius Mall din Cimisoara, dar e mare. Si e tinta a multa populatie in ziua de Duminica. Toate rasele. Toate varstele. Care cumpara din toate magazinele. Toate produsele. Si mai e si Decembrie. Si n-ai cum sa te abtii, caci gasesti de toate. Saptamana viitoare e ziua lui Klaus si ne-am uitat si dupa ceva dragut pentru ea. Si-a gasit caciula ce-i place, cu $10. Plus tax, of course. Cateva magazine mai la vale si-a gasit si cizmulite imblanite, cu $35. Plus tax, of course. Ne-am uitat la bijuterii, ceasuri, parfumuri, haine, incaltaminte, aparatura. Am cumparat si un network cable, caci wireless-ul se phute in coor.
Am ginit si ce film sa vizionam la 3:30 PM. Adica Twilight, cu vampiri de diamant ce sfideaza mitul vampirilor cu viata de noapte care fuck cancer de piele daca ii vede soleilu'. In rest, o poveste de dragoste frumoasa (Klaus a fost aproape sa planga). Recunosc ca as fi vizionat The Punisher... dar o iubesc pe Klaus, asa ca vedem The Punisher data aviatoare. Asta daca nu apare o varianta buna pe filelist... sau Valkirye... dar cu frana... ca am limita de download la Rogers...
Am mai observat ceva in Mall. E celebru deja romanescul pumn in piept: "femei mai frumoase ca in Romania nu gasesti niciunde". Pretenii mei, aflati ca e plin de femei frumoase aici. Si de toate neamurile si culorile. Sunt si de alealalte. Ca asa e viata, dupa un 6-6 mai vine si cate un 2-1...
Evident ca intorcandu-ne acasa am luat un autobus aproape gresit. Spun aproape fiindca dupa un drum in necunoscut ne-am intors din nou la YorkMills. Soferul ne-a explicat ca trebuia sa luam alt autobus, din alt loc, dar sa stam flexati ca in 7-8 minute merge unde vrea sufletul nostru obosit si inghetat.
Si-am ajuns acasa. In livingroom e racoare. In dormitor am dat drumul la heater. Wireless-ul se phute-n coor, asa ca am bagat cablul ($22, mor de ciuda aaaaaarrrgghhhhh! in romanica le faceam cu mana mea... dar acolo aveam si cablu, si mufe, si cleste... aici tre sa dau paraiul).
Muine din nou la muinca. Cred ca locos asteapta in block-starturi sa se napusteasca pe noi.
Ne vigem data aviatoare! Baftares.

Saturday 6 December 2008

Poaze









Am amestecat pozele ca la Poker si am sevit quinta regala la Frunza de artar...

Tuesday 2 December 2008

Pazea, ca-ncepe o noua repriza!!!

Tre' sa-mi cumpar un alt ceas. Unul mai mare. Pe asta ce-l port acum la mana, nu intra 25 de ore. Are doar 24 si nu apuc sa-i multumesc pe locatari. O sa le zic "locos" de acum.
Am avut un weekend superb de cacat. Am fost on-duty.
Vineri s-a intamplat faza cuThe Biatch. Sambata am lucrat aproape full time. Sambata noaptea spre Duminca. Ora 4:30. Telefonul suna. Alo? Can you open my door please? Haidi bah, e 4 juma' in za morning. We had a situation. I got robbedat the Gas station, someone jumped me and took my purse.
Se pare ca era problema mea ca i-au furat ei janta. Si fiindca deschiderea usilor face parte din lista de urgente: Fire, Flood, Death... La ce apartament locuiesti? Fifteen smoething? Ce? Fifteen-fourteen or fifteen-sixteen. Nu stii nici macar numarul apartamentului si vrei sa-ti descui usa, la ora 4:30? Si daca nu locuiesti acolo si-ti descui usa, cine o pateste? ...
Anyway, ma duc la usa, unde ma astepta tanara. Rochie de seara, desculti. N-o vazusem in viata mea. Procedura spune ca trebuie sa descui usa, dar doar cand esti sigur de identitate. Acum iti dai seama ce chef aveam sa ma duc sa verific ID ei din poseta furata de un necunoscut cu datele din contractul de lease de la apartamentul 15-14... sau 15-16... oricum undeva in capatul coridorului...
Fata a facut o criza de nervi, caci eu eram neinduplecat. Klaus se trezise si ea. Fata ne-a spus ca sora si mama ei asteapta la etajul 15. Go get ur mother. Au revenit. Pe mama o cunosteam bine. Am fost si am descuiat usa. 4:50 AM.
6:30 AM. Suna telefonul. Hi, we live on 14th floor. There is a loud smoke detector on, on our floor, probably the apartment near the stairways. Cu focul nu te joci, asa ca am sarit ca... ars. Ajung la etajul 14. Identific apartamentul. Sunetul era extrem de stresant. Bat la usa, viguros. Nimic. Bat din nou. Dau o geana prin gaura pentru posta. Prin fum, vad un barbat pe canapea, gol pusca, intr-o pozitie nefireasca? Oare doarme? Dar cum plm sa doarma in fumul asta si mai ales cu zgomotul "zgarie-creier"? SUPER-INTENDENT!!! urlu eu prin slotul de posta. Nimic. E clar, imi zic. A dat coltu asta. Barbatul femeii ce ma sunase iesise in hol, sa vada ce fac. Il chem sa-mi fie martor cand descui usa. Mai arunc o privire prin slot, cand ce sa vezi, mortul se trezise. Crapa usa cat o unghie. What?
Domnule, va rog sa opriti alarma de fum. Yeah, Yeah! si inchide usa.
Astept rabdator in fata usii sa dispara sunetul din urechi, din cap, din cerebel, din ganduri... Astept cateva minute si totusi sunetul persista. Bat din nou. Deschide usa cat o unghie. What.
Era nauc de cap, cine stie cat alcoolise. Please, sir, can I help you stop the smoke alarm? A stat omu, s-a gandit, a spus ok, apoi mi-a inchis usa in fata, s-a dus si-a luat o pereche de pantaloni pe el si apoi a revenit. M-am napustit inauntru, am apucat o bicicleta medicinala, m-am urcat in picioare pe ea si am gadilat alarma. Nesimtita se lasa greu. Cu Beethoven in urechi am smuls dispozitivul si i-am smuls bateria. "Loco" era socat! Hey, ripping my alarm like that... O sa aduc alta, una noua! You're gonna bring me a new one?! Ripping my alarm like that 'n shit... O sa aduc alta maine, ok? Have a good night, sir.
Era deja aproape 7. M-am trantit in pat. Klaus m-a ascultat uimita. Am incercat sa adorm dar n-am mai reusit. La 8 trebuia sa vina reglaser-ul, sa vopseasCA Cada din baie. Iti dai seama? Duminica la 8 dimineata trebuia sa vina. Mi-am spus ca nu mai are rost sa dorm, si am plecat la computer. Bulangiul n-a venit...
Ieri a fost scandal mare. Prea multa mizerie in building. Mai ales in weekendul asta, cand am fost noi de straja. In semn de protest mi s-a rupt, caci "locos" in semn de protest nu arunca gunoiul in gaura de gunoi... Azi a fost sedinta, a venit Tony Soprano. De vina e Asistentul... care o cam freaca la locul de munca. Iar eu nu aveam cum sa-mi dau seama, ca nu pot sa compar cu alt asistent. Acum stiu, baiatul o labarea big time. Oricum i se rupe, si-a bagat demisia, e in preaviz. Si gasit deja de munca in alta parte. In timp ce-si cauta de munca a trimis fax cu resume-ul tot la noi la firma. Bun baiat!
Acum seara a venit o crizata urland la noi. Klaus a urlat si mai tare. "Loca" a urlat si mai tare. Eu am urlat si mai tare. Loca si mai tare. Klaus i-a trantit usa in fata.
And the shit never stops... never stops... never stops...

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...