Friday 21 October 2016

Tehnicalitati

E greu, man.

Cu un program haotic nu poti avea ordine in ganduri. E busy la munca si a fost busy si acasa.

Am avut oaspeti de la Romania care ne-au luat concentrarea de pe munca mai ales ca intre timp am folosit si toate zilele de vacanta pentru 2016.

Deocamdata scriu sub efectul vestii ca se scot pentru romani vizele de Canada.



Implicatiile sunt enorme dar atarna greu pe partea nasoala. Pesimismul e bazat pe acel strat "subtire" de gheata format din experienta 1-la-1 cu o anumita populatie conlocuitoare in Romania, despre cunoscute activitati extrascoalre alea acestora si in general pe statistici ce privesc contributia sociala si culturala acestei populatii de concetateni romani catre tarile membre ale Uniunii Europene, pe care le-au luat cu asalt ca la Plevna si pe care le-au infrant si le-au muls de bani prin orice metoda, de la completari de cereri pentru ajutor social pana la alba-neagra sau milogeala profi. Hap, atentie la portofel. Si-mi amintesc un meme: Romania- tara unde portofelul tau coboara cu o statie inaintea ta. Daca in Romania da, de ce nu si in Canada?

Doar migratia siriana a reusit sa acopere cealalalta migratie. Inca imi amintesc cum vorbeau baietii la coltu blocului, pe un ton transant: s-a stricat Germania. Adica nu mai mergea sa furi atat de usor din magazine.

Canada nu e stricata deloc. Pentru bravii culegatori Canada e parguita. AdiCA COapta dar voiam sa scriu si in expresii accesibile doar hipsterilor de valoare peste pulime.

Indiferent daca in balanta ta lucrurile bune rezultate din ridicarea vizelor e umbrita de o apocalipsa tiganeasca si nu numai e bine de inteles ca totul e de fapt o tehnicalitate.

Viata e formata din multe tehnicalitati. In cazul asta e asa: Romania e membru semi-flasc al UE. Membrii erecti ai UE pot sa penetreze Canada fara prezervativ. Dar chiar si cu postura flasca, un membru e tot un membru, nu?

De aici avem alta tehnicalitate. Din membru tasnesc milioane de 'matozoizi si toti vor sa fie primul. Canada face spagatul fortata de UE la un picior si de propria lor dorinta sa incheie tratatul, la celalalt picior iar Romania si Bulgaria promit ca au sa bage doar capul putin. RepliCA CAnadei ar fi ca paula nu are umeri si degeaba bagi doar capul ca intri pan' la prasele.

Sustinuti de restul europenilor, romanii si bulgarii promit ca vor practiCA COitus interuptus si nu vor lasa 'matozoizi inauntru, cream pie gen, ci vor strange totul in servetel.

Acum sincer, de ce nu ai avea incredere in romani sau bulgari?



4 comments:

Tzipi said...

Stai asa, ca s-a terminat jocul inainte sa inceapa ! Initial, potopul asta de romani fara viza era programat peste fix 2 ani ( pana atunci veneau doar romanii care au mai avut viza de Canada ) si doar daca se semneaza acordul CETA, si doar daca nu creste imigratia in Canada ( din cauza migratorilor ) si doar daca ... Romania va respecta nu-s ce acorduri semnate, caz in care Canada poate introduce din nou vizele pentru urmatorii 3 ani..

Deci e daca si cu parca, praf in ochii romanasilor. Pana auna-alta, acordul CETA nu s-a semnat din cauza belgienilor, deci romanii nu pupa nici un soi de ridicare a vizelor ( ca erau conditionati de semnarea CETA ).

paulvarahil said...

Eu nu ma astept sa se transhumeze toata ciobania romaneasca aici dar o crestere se va simti. Canada s-a protejat cat a putut si trage de timp cat poate. Daca nu vrem scoase vizele pentru romani se pune ca sunt bad romanians? Daca le vrem scoase se pune ca vrem raul Canadei? Poate nu va fi dracul atat de negru... (cough)la piele.

Tzipi said...

Acordul ala cu candienii e atat de vag in conditiile aditionale, incat candienii o pot suci oricand vor ei si oricum vor ei. E fix ca la alba-neagra, uite viza, nu e viza.

paulvarahil said...

Nici una din parti nu e proasta. Nici canadienii dar nici romanii sau bulgarii. Toata lumea face pe prostu, dar asta e altceva.

Obisnuit ca Romania sa nu zica nici Pas! in situatii de genul acesta am fost luat usor prin surprindere ca Statul Roman se foloseste de ocazie sa stranga totusi surubul.

In rest, vorba lu alcoolistul ala drogat cu "Sa-i pis in freza": Sa se scoata toate vizele-n plm!

Canada are sansa sa fie hartia de turnesol pe care se va testa inca o data compozitia acestei sus trambitate Diaspora Romaneasca. Elementele radioactive, vor trece oceanul sau nu atunci cand vizele se vor ridica? Sau propaganda are dreptate si diaspora romaneasca e formata doar din romani frumosi si liberi carora le pasa de tara muma?

Decada

A trecut o decada de parca ar fi trecut 10 ani de zile. Ca la liceu, primii 4 ani sunt mai grei... Imi amintesc inca meclele celor doi r...